My Black Envelope Clutch Bag (Black Widow)



hey uols,

ouh god guys kali ni pada weekend yang lepas i and some friends of mine went to
Kenanga Whole City dan tujuan aku nak ke sana sebab nak cari kasut or clutch. Bukan clutch kereta yer, akak sepak dengan stering kang, ni clutch bag dan kalau boleh nak clutch macam bentuk envelope. Guess what? finally i got what i wanted for~ yeay!

actually i dah beli this clutch like few days ago, and i dah pakai this bag kesana dan kemari :) seems like i dah terbawa untuk ke office dan juga ke Miss Jumbo Queen session 1 baru ni.

i suka material bag ni sebab ianya sangat keras dan tebal that's why i gelarkan ianya (black widow), so memang sesuai lah dengan orang yang macam aku ni yang agak sedikit lasak selepas menggunakan bag, sampai je rumah terus campak merata2 esok nak keluar baru tercari bag mana pula yang sesuai untuk di pakai :)

there you guys see, quite big actually! sangat susah nak genggam ketat2 tapi yang penting tu semua boleh sumbat masuk as usual lah our stuff i mean daily stuff like Yoko2, botol air, anak patung cawan dan macam2 lagi lah yang boleh disumbat masuk (dah macam tauhu busuk ada juga uols) main sumbat je kerjanya kan~

let me think for a while yer~ i tak berapa nak ingat lah kawan i pegang bag brand apa tu ek? never mind lah as long bag yang dia bawa tu pun quite nice dan compact sesuai bagi lelaki yang maskulin macam Aizat ni. Maskulin ker? jangan terpedaya yer beliau lumat juga ok haha. But for me nah ah! darling me desperately into unisex fashion or i called it Androgyny, from top tu toe semua unisex :) even am wearing HEELs too, berapa kali nak ulang kan benda yang sama kan.

hamik kau kawan aku sorang ni keje light2 jer tapi mampo beli CHANEL, menangis kejap (T_T) sebab melihat TAS TANGAN dia lebih perempuan dari akak. Lantak nko lah angah either ORI or BM tu terpulang cos ko yang pimpin tiap2 hari :) #blackmarket

mampo tak tengah tunggu next train sambil tu aku tengah menge-pose. Untie kat celah2 tiang tu rasa geram je nak tolak adik masuk dalam rail gerabak tu sebab jeles tak dapat nak pose macam ni kan, maklumlah tak reti sangat nak mengukur so aku bagi tahu lebar bag ini adalah sejengkal setengah. sejengkal setengah? agak-agak ramai tak yang nak pukul aku secara bermarathon :) ada mak kesah hahaha


kat dalam clutch ni just ada satu kocek kat tepi tu uols, what do you guys expect dah lah buatan cina tapi demand nak dalam clutch ni berkocek sampai 4 layer. Jijik dengan statement uols tu haha, di sebabkan bag adik ni dari dalam pasar borong je so takle nak demand lebih. Lain lah kalau macam bag CHANEL tadi tu opss~ tercarut lagi uols #hamik kau bukan main besar ayat chanel tu kan :)

as you can see bag ni ada 2 ciri keselamatan yang tak berapa nak selamat, 1st ada zip n 2nd ada magnet lock tu jer. Of course bag ni ada tali just incase kalau dah takde kudrat nak sisip kat tepi korang boleh keluarkan tali tu dan gantung seperti biasa ala2 SLING BAG gitu~

#eh kejap korang nampak tak ada beg extra kecil tu? hah tu porch kecil untuk barang yang penting korang boleh simpan dalam tu. So senang sikit nak cari kan jangan sampai kat kaunter nak bayar ko punggah keluar semua khazanah negara ko kat situ, nanti kena kahak free je uols. Faham ke idok :)

actually banyak yang i nak share dengan uols semua, nanti kalau ada masa i will update more and more ok :) jangan uols jijik pula sampai underwear i akan share dengan uols haha #kbai

No comments :