Lesung Pipit adalah kecacatan otot yang indah



hey uols,


semalam time online tersentak kita bila member i tu post kat dinding facebook i dia cakap i ni cacat, cacat? kecik hati kita wak. bersepah bersepai terkemut semua ada haha

yer lah i do got few disablement like on my left arm and also on my stomach where i time kecik-kecik dulu terkena boiling hot water abis melecur uols. Tapi cacat ni rupanya jenis cacat otot pada muka, tapi kebiasaan nya kalau disebut saja LESUNG PIPIT orang pertama yang aku terlintas dalam fikiran aku ialah "preity zinta" mana tak nya sebab lesung batu dia tu sangat dalam ok kalau ko bubuh paku tekan confirm tak tanggal haha ^_^ larikkkkk

"Lesung pipit terjadi akibat dari variasi otot muka yang dipanggil zygomaticus major.Kecacatan variasi berlaku pada otot ini yang sepatutnya hanya mempunyai struktur tunggal dari tulang zygomatic.Tulang ini membahagi kepada superior (bahagian atas tepi bibir) dan inferior (bahagian bawah tepi bibir).Selain itu, faktor terjadinya lesung pipit adalah kerana otot zygomaticus lebih pendek dari normal menyebabkan kulit tertarik dan terbentuklah lekuk pada pipi."
hah sekarang ni uols semua dah tahu kan dari mana asal usul terjadi nya lekuk pada pipi korang tu hingga terjadinya LESUNG PIPIT kan. Skang ni i nak tunjuk kan kat uols koleksi gambar i yang penuh dengan kecacatan otot tu haha. korang dah sedia? jangan muntah darah pula lepas tu ok
lesung pipit 1: ini kalu tak silap otw ke kenduri kawin :)berkemeja petak kuning simple bersongkok, haha actually songkok tu ada kat dalam kereta so just try.
 
lesung pipit 2: yang ni pula dalam gym Sime Darby tengah preparing untuk show bollywood.
lesung pipit 3: gambar ni pula uols time zaman study, dalam lab uols lecturer depan tu tengah pong pang pong pang bagi penerangan aku pula dok snap gambar kat belakang.
lesung pipit 4: ni off to Sungai buaya banting. Time ni pertama kali weols nak pergi beli Guinea Pig, agak jauh juga lah kalau uols nak kesana tu better pergi awal pagi sebab korang confirm akan ambil masa yang sangat lama untuk nak memilih si comel :)
 lesung pipit 5: time ni baru je lepas collect ticket dari Nuffnang sebab dapat invitation ker Transformer Primere Screening bertempat di Mid Valley, ingat lagi time ni i pergi collect tix tu dengan my cousin AIM comel debab tembam ahaks, jangan marah yer nanti cepat reput~
 
 lesung pipit 6: jangan cakap time ni i fefeling sangat nak snap pic secara CANDID tapi sayang tak berapa nak jadi, tapi time ni i suka sebab rambut i sangat tebal dan panjang. Lah ni rambut i dah makin banyak yang gugur lah uols, i sangat takut tak pasal kang tak cecah 30 tahun dan ada padang GOLF kat kepala.
lesung pipit 7: berbaju merah itu sudah pasti. Tengok rambut i besarkan wavy yang terhasil, itulah kalau i tak sempat iron rambut tu lah hasilnya. Plus time ni i kat kenanga whole city tengah beli beberapa helai baju untuk event :)
lesung pipit 9: uols ni part yang paling tak boleh nak lupa bila kesungguhan nak pergi belajar macam mana nak petik gitar, ko rasa? awal pagi lagi dah junjung gitar nak belajar sekali hasilnya nan hado belajar setengah jalan, bunyi gitar yang dipetik masih lagi tiada nada haha. Sedih kan :)
lesung pipit 8: last but not least this is my last picture for today, picture bertempat di mezzanine floor city campus. Yer saya adalah student kelahiran serta berkelulusan UNIKL CITY CAMPUS kat jalan sultan ismail. Kebiasaannya
hah betulkan apa yang aku cakap kan, kalau korang tu dah nampak sesuatu asset kat badan dia confirm dia akan posing pada satu posture jer berbanding dengan posture yang lain. Sebab itu mereka nampak lebih confident dan manis *angkat bakul sendiri uols~
ok harap uols semua dapat menahan diri dari terus continue keluar darah dari hidung :) haha kbai~

#sekian dari budak feeling JAMBU

4 comments :

ellanadjla said...

nok..
kasi sini siket lesung pipit tu..

Kifli Mally said...

@ellanadjla ok kejap g saya sent via email k :)

amirnawawi said...

PErghhh! Ni feeling ala2 artis Korea ke hape nih?


Selamat bertemu kat Fear factor tadi. And thanks for the afterparty lunch..haha

#amirnawawi.com

neyra shazeyra said...

sbb tu jugak eyra sllu pose 1 jenis pose je wakaka. sbb lesung pipit