Peraturan baru dan pre-contest pertama dari Kifli Mally

hey uols,


uols siapa sini yang suka terikat dengan peraturan? KM sendiri pun actually tak suka terikat dengan peraturan terasa diri ini dikongkong, dikurung, diapum dan sebagainya. Tapi peraturan lah juga yang membuatkan kita semua akan bersikap disiplin. Tanpa peraturan juga mungkin negara kita akan kucar kacir malah melibatkan dunia.

Oleh itu PERATURAN amatlah penting sila cepat cakap terima kasih kat PERATURAN kerana membuatkan hidup kita lebih teratur bak kata omputih more organizes gituuuuu~

so dengan itu lah KM sendiri akan adakan peraturan KM sendiri pertama sekali didalam rumah kerana semua nikmat bermula dari rumah kan? haha KM tak suka bila orang yang melanggar peraturan. Dan selepas mereka melanggar peraturan oleh itu kita berhak untuk menjatuhkan hukuman yang setimpal. Wah terasa diri ini macam hakim pula sudah verangan je semua tu. Ini adalah realiti
1st of all just ignore the writing :) sedikit cakar ayam~
peraturan yang KM sering tegaskan ialah barang peribadi, my personal things. Yer KM paling sangat tertib di dalam menjaga barang-barang kesukaan KM sebab 1) nak jaga kualiti barang tersebut 2)untuk menampak kan ianya sentiasa cantik dan ada value yang tersendiri. KM bukan kedekut tapi KM menjaga barang itu agar boleh dibuat koleksi dan menjaga hasil barang itu supaya tidak cepat rosak

dan kalau boleh KM memang akan membuat record keluar masuk nya barang KM tak kisah lah apa sekali pun mereka pakai. Yang penting mereka kena perlu menjaga dengan bersih dan pulangkan tanpa ada kerosakan pada barang KM. so korang senang hati KM pun senang hati
bak kata omputih "win win situation" omputih lagi haha

KM tak kesah as long had dan limit itu pasti ada. Sebab KM student lagi dan student terutamanya yang sangat menjaga barang2 mereka ni. Itu concept KM bukan concept orang lain ok. So kalau lepas kalau mereka jenis yang amik enteng saja hal ni confirm KM akan jerit pitching setinggi JACLYN haha ^_^
so far ini adalah second rules yang KM tetapkan di dalam rumah, Peti sejuk mini baru je masuk dan ada sebabnya my housemate kenapa beli peti sejuk mini yang comel sejengkal ni. Sebab kami duduk bujang dan mereka assume yang bujang tak memerlukan muatan yang sangat besar. 

Ok itu mungkin ada betul nya tapi bagi KM akan suka membeli barang yang boleh dimasak dan diguna pakai untuk keperluan makanan selama seminggu. Even my friend sendiri cakap "uols no need beli besar2 korang kan pemalas nak beli barang dapur nanti kosong je fridge tu" ok then kalau KM jenis beli barang penuh dengan makanan kat dalam fridge tu confirm korang juga yang akan melantak tak akan ada orang lain. Sebab uols je kawan KM yang satu2nya kat KL ni kannnn~ puas tak statement aku ni.
kalau KM nampak je ada kekotoran yang ditinggalkan dalam fridge kecil ni, sekali lagi lagu GELIMANG JACLYN akan berkumandang haha.
 hai uols pernah tak nampak my baby ni? siapa yang tak ingat sila rujuk entry ni [klik sini],Hurm so sekarang ni nak bercerita tentang my baby pula. So far dah masuk 7 bulan. Dan kalau boleh nak buat contest tentang my new baby ni harap korang dapat join lah yer :) 
 so berharap uols dah bersiap sedia untuk menjawab contest dari kami berdua yer. Kifli Mally collaborate with Honey :) hurmmmm masih lagi berfikir nak buat contest macam mana ek? lepas tu nak cari hadiah lagi. Maklumlah pertama kali nak buat contest so well organizes juga lah akhirnya kan. Dan yang penting contest dari Kifli Mally Blog ini akan menyediakan 3 peserta sebagai pemenang dan jangan risau setiap pasti KM akan bagi hadiah kepada pemenang tidak kurang dari 2 atau 3 peserta ^_^


ok see you guys around

4 comments :

Nick Nashram said...

kalo duk kat rumah sewa memang kenal buat peraturan camtu..kalo tak berlambak sink tu dengan pinggan manhkuk yang tak dibasuh..huhu
yay, aku pun ade jugak sugar glider sem lepas..bila dah keje terus jual.

Kifli Mally said...

@Nick Nashram walawey asal jual haha :) mcm sayang je ^_^

amirnawawi said...

Kontest? MacBook! Yeah..haha :P

*just kidding

Kifli Mally said...

@amirnawawi wow, itu dah melebehi had kita sebagai seorang fresh graduate haha :)