Video : Penjaga taska yang sungguh kurang ajar balut kanak kanak

hye uols,

rasa marah dalam diri ni membuak buak, kalau lah aku dapat tahu siapa owner taska tu dan siapa pekerja dia nak saja aku lenyek kepala dorang tu semua, korang ni tak kasihan ker dekat budak comel tu, kalau ko dah tak boleh nak jaga anak orang dah tak boleh nak buka taska baik tak payah.


di sebabkan oleh orang macam kau ni lah separuh nama taska dah buruk tahu tak? dah sah2 lepas ni ibu bapa tak nak hantar anak mereka ke taska lagi, sure lah lepas ni dorang akan atuk nenek yang akan take over :)

binatang tak perangai, siap gam mulut adek kecil ni semata2 tak nak bagi dia menangis...

aku berharap sangat lepas ni ada pihat yang bertanggung jawab untuk serbu taska ni, geram sngt smpi bila kita nak biarkan anak orang lain yang tak bersalah kena ikat memanjang. Even ada yang dah berusia 4 tahun still ke ikat haiyooo...

korang klik button kat bawah untuk tngok video kanak kanak comel tu jadi mangsa...


#sekian dari budak prihatin

Lawak : tak puas hati BARANG kecil

kakak nak tanya kenapa kecik sngt ni :)

hye uols,

Seorg lelaki tidak pernah berpuas hati ngn "barang" miliknyer. So die pon jumpe dukun
Dukun: kamu balik ni.. Kamu rendam ngn air teh..amalkan pada malam hari selama 3 malam.
Lelaki tu pon mencuber. Genap 3 hari lelaki tu dtg balik dgn menangis2. Tuk dukun pon pelik.
Dukun: nape? Tak menjadi ke?
Lelaki: "barang tu dah jadi kecik mcm pensel..halus tok! Halus!!
Dukun: kamu rendam ngn teh ape?
Lelaki: dengan teh brand slimming tea tok!!
Dukun: bangang!

nah nak besarkan balik guna minyak lintah ni...

p/s : hurmm betul ker pelbagai cara yang dilakukan bagi lelaki yang mempunya masalah sedemikian...siap ada yang operate bagai, sentiasalah berwaspada yer kang tak pasal pasal kena effect plak :)

#sekian dari akak becok

6 tip untuk menjadi seperti Najwa Latif si muka buku

hye uols saya ni peminat najwa latif keh keh~

hye uols,

wah siapa sangka dalam banyak2 fans si adik najwa ni ada gak yang siap bagi tip macam mana nak jadi retis youtube seperti najwa :)

tapi kalau korang sendiri tengok kat youtube ramai yang tak kurang hebatnya buat tribute untuk artis kesayangan mereka, contoh macam yuna n najwa latif...masing nak tunjukkan bakat yang dorang tu semua boleh menyanyi dengan baik, tak rugi dapat inspirasi macam yuna n najwa latif

siap ada yang berguitar

dan of course lah kena ada bakat untuk menyanyi :)

tapi bagi aku YUNA adalah tetap inspirasi aku sebb kalau nak katakan najwa tu nak kata tak minat aku minat juga, masalahnya dia terlalu muda untuk aku jadikan inspirasi even lagu dia Cinta Muka Buku sendiri aku tak hafal #failedepic haha, plus yuna got the look in fahsion i love the way she spoken outloud her looks on wearing hijab. Tak kesahlah kalau ada yang sama kan fashion hijab yuba tu seperti paderi mother as long she wearing a hijab...

last word from me, kalau korang nak tengok 6 tips untuk menjadi seperti najwa latif ataupun yuna hehe sila lah klik button dibawh ni yer :)


p/s : hurmmm aku rasa budak ni pown bakal jadi retis youtube, tapi sapa tahu kan rezeki ada dimana2 saja...tapi bagi yang gilakan populariti tu simpan saja hasrat korang yer...

#sekian dari si mulut becok

Gossip : Madonna meninggal dunia?

hye uols,

dah lama rasanya aku tak berblogging? lama ker? haha sehari umpama seminggu ok...macam macam yang berlaku baru beberapa hari yang lepas kita digemparkan dengan kematian seorang suara emas dunia Whitney Houston

selang beberapa hari kemudian timbul pula cerita hangat dimana ada orang yang melemparkan gosip murah mengatakan suara Diva Dunia Madonna pula yang meninggal dunia haha very the macam kematian artis barat ni ikut turn,

sebenarnya apa yang berlaku di mana Fans kepada Lady Gaga cuma untuk membuat onar pada akaun twitter nya menyebut "RIP Madonna" seperti yang kita tahu bagi mereka bab "RIP" bukan lah perkara kecil untuk dibuat main2...kekdahnya lah

biasalah tu Fan Lady Gaga jealous dengan Madonna sebb Madonna akan melakukan konsert jelajah tahunan tak lama lagi namun industri hiburan pula mamaparkan kematian palsunya melalui Twitter dan yang penting peminat peminat Madonna tak akan berdiam diri hokayyy....

p/s : pantas betul berita hangin yang tak berapa nak panas ni tersebar luas...

#sekian

Sumber : http://mynewshub.my/

Ini bagi mereka yang mementingkan Pakwe/makwe

hye uols,

Pada satu hari mat menaiki motosikal berseorangan , tibe2 motosikal yg di naiki rosak dan dia berhenti di tepi jalan yg sunyi . Mat buntu dan segera mendapatkan bb nye . Dia segera menghubungi org kesayangn nye

Mat. : helo syg
Awek: ye knape tipon tgh mlm ni?
Mat. : moto abg rosak la syg
Awek : la yeke . Kesian syg tu la laen kali check dlu moto tu sblom jalan
Mat. : erm yela:( dtg jempot abg boleh tak??
Awek : xbole le . Parents I xbg kua mlm . Sorry eh
Mat. : yela :'(

Mat buntu sbb aweknya tidak dpt tlg . Tbe2 sahabat karib mat calling..

Mat: helo aqib
Aqib: woi mne lu pegi ha , bile mau lepak2
Mat : aku xdpt lepak la , moto aq rosak
Aqib : kt mane rosak ? Knape xroger kt aq . Ape gne mmbe adoiii , ko tgu situ aq dtg skrg
Mat : ok2 :D

----------------------------------------------------------------------------------------

ok so apa yang korang dapat dari dialog di atas? aku pasti sure sesetengah orang dah lalui sama seperti jalan cerita diatas tu, betul tak? sapa pernah sila like :)

tapi kebiasaan lelaki yang akan selalu terkena walau apa pun yang terjadi korang tak boleh nak tinggalkan kawan baik korang demi couple yang korang sanjung tu sebab satu hari nanti karma akan kena balik kat korang, time senang nikmat memang bersama dengan kekasih masing2

akan tetapi susah senang sentiasa diharungi bersama dengan rakan baik kerana perhubungan sebegitu kekal selamanya,

aku ada kawan macam tu, kami memang rapat dan memang semua aktiviti kami semua mesti bersama tapi part yang tak best tu bila member aku sorang ni dah ada couple dah dia mula jarang communicate dan lepak dengan member yang lain sedih siak~

bila dia dah putus dengan kekasih hatinya tu baru dia start rapat balik dengan kita orang, kawan tetap kawan walau apa pun yang terjadi...

p/s : biasanya kalau gegurl minta tolong boboy mampu je tolong tunaikan, tapi bila boboy nak minta tolong gegurl dah start berikan 1001 alasa...

#sekian~

Sup Ayam seksi Nora danish bergambar di pavilion

hye uols,

korang dah makan? hari nie macam teringin nak makan sup ayam je kan...meriah nya nora danish kalau kat rumah siap masak untuk menu pagi gitu, tapi apa pun pelakon kecil molek cun cantik meletup ni terkenal dengan kehidupan beliau yang busy dengan bidang lakonan dan juga kehidupan social.

walaupun busy dengan bidang lakonan dan sebagai nya siapa sangka nora danish hebat juga bila turun ke dapur huhu, dari laman sesawang Twitter dia dah mention siap2 nak masak Sup Ayam

bagi sesapa yang tak follow better follow ok :)

so isu nya skang ni sapa yang seksi? of course lah nora yang seksi kannn? tapi bagi aku tu perkara biasa kalau berada di rumah for sure lah kita akan kenakan sesuatu yang selesa bukan? contoh nya seperti baju kelawar dan juga baju tidur...mek kalu kat rumah si pakai boxer je uols pengaliran udara tu sngt penting haha...so same goes to everyone,

bagi uols seksi ker atau seksa?

bagi aku biasa je kot, ntah2 korang kat rumah tu lagi meletup siap naked lagi kannnn,

hurm sup ayam yang sungguh menyelerakan, ini boleh hingga menjilat jari dibuatnya.

gambar ni sebagai peminat kak nora danish, time ni aku jumpa dia kat pavilion, cuba teka dengan sapa? dia dengan baby dia yang comel tu lah...jangan cakap time ni dia nampak sngt natural walaupun muka dia tak makeup ok..

P/S : weekend ni sememangnya sedap kalu kena sup ayam seksi bukan? cuba lah masak sendiri

#sekian

OMG Jaclyn Victor dituduh merosakkan lagu "Sedetik Lebih"

hye uols,

walaupun AJL dah pun lama berlalu namun percikkan aura masih dapat dirasakan oleh kita semua betul tak? Time tu aku sendiri menghadiri acara berprestij tersebut kat stadium putra bukit jalil,

memang tak dpat nak dinafikan semua artis yang bertanding sangat tip top belaka yer :) dan part Jaclyn Victor membawa lagu Sedetik Lebih menjadi tumpuan ramai, seperti yang kita tahu vokal dan suara Jaclyn memang tiada bandingan cuma lagu asal tu adalah Anuar Zain kan so memang susah bagi Jaclyn untuk mendapat aura Anuar Zain...

penuh bersemangat dan feel yang tip top

Macam tulah ragam manusia kalau berjaya baru dikenang kalau kecundang di kahaknya kita, bagi aku time tu Jaclyn dah bawa lagu Sedetik Lebih ni dengan penuh bertenaga walaupun pada saat akhir dia nak tarik suara tu ada masalah sikit :) *tu pown kalau korang perasaan la

sebelum start persembahan Jaclyn sempat basahkan tekak dengan air mineral tahu sebelum dia perform live kat TV3 hokay,

tapi takpe walaupun Jaclyn tak mampu nak meraih standing ovation dari peminat, dia tebus balik dengan lagu gandingan mantap 3 Suara...time ni aku hanya mampu berkata wow! goosebumps kot sepanjang persembahan ni lagu nie, masing2 tunjukkan kehebatan dari segi vokal nak lagi ditambah dengan suara mak hayam Ning Baizura serius gandingan mereka ni sangat tip top 10 stars aku bagi :)

p/s : takpelah Jaclyn makin ko dikeji oleh mana2 reporter makin tu lah rezeki ko mencurah2, itu dah memang lumrah dunia seni haha...apa pun tak sabar nak tunggu lagu baru dia release...

#sekian

Dia buat tutorial tudung tapi ternampak pula.

hye hari ni hakak nk buat hijab tutorial :) hope u guys like it...

hye uols,

tujuan akak buat entry ni sebb nak cari publisiti murahan ok..so kalau tak nak rasa kena kahak sila keluar :)

haha maaf lah yer tadi tu kak era ko yang taip biasalah uols perempuan period terus moody :) tak macam izzah ombak rindu kalau period mual2 n pening2 feeling kejap hokay...

maafkan saya tuan, saya tidak hamil tapi saya cuma pening sahaja...

ok cut that crap away~ apa yang penting aku nak berceloteh tentang budak seorang ni, bagi aku dia seorang yang sngt berani kerana buat tutorial tudung dan korang sure tak percaya viewers dia dah mencecah 1 juta lebih ok...aku rasa korang tahu so no need for me to exposed her identity hokay~

yess aku tahu dia ni jenis yang bertudung sebb semua pic dia bertudung so aku assume dia mmg jenis yang bertudung tak seperti sesetengah girl yang pakai tudung on off macam nak hidupkan suis kipas bila panas on kipas bila dah sejuk off kipas tu balik, do you get what am trying to say?

kat kampus aku jangan cakap lah uols, setiap sem aku akan nampak perubahan dari segi fashion tudung ada yang comel dan ada yang macam makcik siap2 hendak ke pasar :) serius dont take me wrong saje je nak bagi my opinion, contoh lah kan 1st sem ko pakai tudung sebb fashion lepas tu naik 2nd ko buang tudung lepas tu masuk 3rd sem ko pakai balik macam main cak2 plak...

tak tahu plak aku rupanya ada gak girl kat kampus yang confused sama ada dia nak pakai tudung ataupun tak ke kampus...

opssss, for sure dia ni bukan muslin...klu muslim girl skali pun dia tak akan pakai outfit yg macam tu sebb mereka sentiasa beringt...sengal~

Love Hana and i adore her so much, all his collection are quite delightful to see, yes the way she gives you guys a tutorial are all cover up dan takde satu pown yang menampak sesuatu...

and same goes to this pretty crazy girl kak maria sapa lah yang tak kenal ko kak :) cara dia bagi tuto pun sngt fun dan yang penting she still cover up..

and last but not least akak senduk sendiri mampo membuat tuto tudung terdahulu punyer collection, y uols ingt kak senduk tak mampu nak suarakan hasil beliau kat dalam blog haha..u rock senduk :)

so hakak berharap takde lah mana2 pihak yang terasa kannn, klu terasa tu mmg sesuai lah aku bagi ko cili sebakul sebb mungkin ko termakan pedas :)


p/s : bukan untuk memperlekehkan tapi aku just nak share something, tapi aku tahu mereka seorang yang cukup kental, bukan macam aku kena jentik sikit dah meraung satu kampung..


ouh jangan lupa tengok budak ni dia ada sesuatu nak sampaikan :)



#sekian~

Gambar : Comelnya anak Beyonce dan Jay-Z

Nama saya Blue IVY

hye uols,

wah comel sungguh anak hasil perkahwinan terkenal Beyonce bersama suami tercinta Jay-Z biasalah artis yang famous dan kaya raya ni sure ada standard yang perlu mereka jaga takkan dah terus dapat anak tu mereka nak publish kat paper :)

bagi mereka dapat seorang cahaya mata sudah memadahi kerana mereka boleh memberi fokus kat anak mereka sorang tu mana tak nyer Beyonce dah pun mencecah 30, dan Jay-Z 42 kang kalau dia buat anak banyak2 sure orang akan Jay-z umpama menimang cucu haha

Comel nya Blue Ivy nie :)

agak2 besar nanti adakah anak mereka ni akan ikut sebijik kerjaya ibu bapanya? siapa tahu tapi for sure mereka ni semua jenis yang tetap nak maintainkan popularity so tak mustahil kalau anak mereka ni akan ada album sendiri, wah baru lahir tapi dah tahu pasal masa depan dia kan

Beyonce dan Jay-Z tak nak buat najis pertama Blue Ivy ker haha...macam2

dari gambar yang comel tu korang rasa iras muka Blue Ivy ni ikut muka sapa? aku rasa tang muka mata tu dia ikut mata mak dia yang cantik manakala tang hidung dan bibir tu ikut ayah dia yang seksi...kalau korang tak percaya tengok lah pic kat bawah ni :)

amacam percaya tak?

#sekian

Dia hanya memberi pendapat tentang "R.I.P Whitney Houston".

Whitney Elizabeth Houston; Aug 9, 1963 – Feb 11, 2012

hye uols,

semalam heboh tentang kematian seorang artis yang sngt tip top iaitu Whitney Houston dengan lagu popular beliau I Will Always Love You, jangan cakap lah twitter dan facebook terus jadi isu dan semua orang sibuk nak berblog pasal isu ni, ok fine tu tak kesah lah dah memang lumrah kalau orang tu meninggal kita suppose treat nicely lah dengan memberi ayat yang supportive dan juga penghormatan

tapi kebanyakan yang aku tengok kat facebook dan twitter ramai yang post kat wall masing2 macam ni "R.I.P Whitney Houston" wahh kelas tahu lah yang meninggal tu omputih kan so for sure lah kena bagi penghargaan mengikut cara mereka ye dok?

klik utk kasi besar sama dia....

but then come to this salah seorang my friend list kat facebook terus keluarkan fakta dia mengenai kita yang islan ni ucapkan perkataan "R.I.P Whitney Houston" kepada si arwah...ramai juga yang balun dia tapi dengan tenangnya dia boleh membidas balik semua tomahan dari orang lain especially not muslim...

bagi aku semua orang ada point of view mereka sendiri, begitu juga dengan kawan aku seorang yang humble ni dia just nak memperingatkan sesama kita dimana harap kita tak terpesong, yess maybe korang akan berkata "lek r wei benda mcm ni takkan bagi effect langsung!" yer mmg tak le bagi effect untuk mempengaruhi korang tapi mcm mana kalau benda ni dah jadi amalan tak ke itu terpengaruh namanya?

excuse me bukan oprah yang KO ok so please jangan confused :)

farewell Whitney Houston - I Will Always Love You

p/s : WH mati dalam over dose dadah atau mati lemas dalam bath tub? orang ramai sudah tentu boleh berfikir secara rasional...

#sekain

3 Video pekerja KFC tumbuk customer di i-City Shah Alam


hye uols,

sebelum hadek2 diluar sana nak kejis blog akak harap dimaklumkan yang akak ni nak buat ulasan jer tak lebih dari itu so please be nice in my blog ya...jangan smpi aku pula tumbuk muka ko...

tak sangka pula yer isu ni tak abis2 lagi, for sure lah skang ni tengah ramai yang menceritakan apa yang berlaku kat I-City Shah Alam beberapa hari yang lepas, isu nya dimana customer ni dah tunggu lebih kurang sejam lepas tu ayam dah abis hurm biasalah KFC ni pown antara fast food yang terlaris kat malaysia ni,

so maybe time tu bad luck customer ni tak dapat makan ayam then naik angin dia pun apa lagi mengomel dan terus mengomel, tu yang terjadi pertengkaran...tapi sebagai pekerja seteruk2 mana pun customer tu kita tak boleh nak tengking customer apatah lagi nak pergi tumbuk libas dan pijak muka customer tu...

Customers is always right!

aha betul sngt lah tu, customers always right...tapi customer pun jangan la melampau smpi pijak kepala mereka yang membekal kan service kat uols semua, lepas tu terjadi lah pula hal seperti berikut

"abg duduk dulu nanti saya hantarkan ayam yer"
lepas tu dia calit lah perisa taik kat ayam ko lepas tu dia serve kat atas meja dan ko pun akan makan dengan lahapnya...ko taw ke ayam tu dah dicalit dengan seribu kemanisan tak kan???

sesuai dengan muka customer yang cerewet mcm taik...


mamat tu mmg dah hilang sabar kaw2...


tak pasal pasal orang atasan ni kena berucap famous kejap cina ni...

itu bukan masalahnya yang penting isu perkauman tak akan timbul dan apa yang pastinya aku baca komen2 majority cakap Melayu dan CIna bukan punca nye, masalhnya ialah toleransi tu kena ada...tapi sayang pekerja dan staff yang terlibat time tu sure terus kena buang keje dan black list kann? ko rasa?

tapi dalam kita berduka dengan pergaduhan tu aku tertarik dengan mamat ni hebat dan berani dia buat video dimana membuktikan bukan semua orang keje kat KFC kaki pukul haha...bro ko mmg terbaik lah, video ni kira mcm latest lah juga..


amacam? cool kan?

p/s : korang jangan lepas pandang benda perkara macam ni sebb siapa tahu satu hari nanti korang pula diperlakukan sebegitu tak pun korang jadi customer yang cerewet alamatnya kaki aku bagi kat korang...sesuaiiii muka ko

#sekian

Zoey cucuk muka, Betul ke?

Mohd Hairey Azhar Abdul Rahman

hye uols,

sapa sini yang tak kenal Zoey? haha alahhh zoey yang pernah berlakon Drama kat TV9 tu bertajuk BONG dan juga merupakan seorang pengacara...sesuai dengan muka dan penampilan beliau yang comel dan jambu tu mmg selalu je menjadi buah mulut orang ramai betul tak?

kalau ko tu cantik of course ramai yang jeles sngt dengan ko jah! serius aku cakap...ko nak terlalu humble pun orang duk kutuk ko terlalu all out pun orang akan duk kutuk gak...so maintain lah kat tengah2 biar orang tak perasan pasal kehadiran ko haha...


ko rasa berubah tak wajah dia? makan hati tengok hidung n dagu dia...kanz

isu ni tahun 2007 lepas dah jadi gossip hangat di mana budak jambu ni buat dagu siap ada lekuk kat tengah gitew~ tak ke mana2 orang tengok makan hati dengan dagu "original" beliau itewww

tapi lah kan bagi aku dagu mcm tu kalau ko ada menas original aku salute sebb tu satu bonus bagi ko, tapi bagi aku tak berapa minat dagu mcm tu terlalu "debab" sumber pic tu dari MURAI ok siap murai tu cakap yang zoey ni terikut2 dengan tabiat orang kat korea tu budak plastic surgery...

yes tak dinafikan kat korea tu plastic surgery adalah makanan dorang, budak2 kat sana prefer kalu ko bagi dia hadiah untuk hari jadi "Plastic Surgery" adalah hadiah bermakna buat mereka...kepala hotak kau haha...

curlas~ ko mampo?

yang penting kalau si zoey ni betul2 cucuk muka berani kah dia nak mengerjakan umrah dan segala amal ibadat? so aku pun terfikir dagu zoey tu original, yelah tak ker dengan muka ko yang ratu cucuk negara lepas tu ko g tempat Suci Allah dengan muka yang cantik itew, mau tak terbalik muka ko kena sumpahan tlinga ke mata, hidung ke mulut haha...choiiii~

kalau muka dia bertukar sekali pun tu aku rasa dari sentuhan makeup betul tak? sebb makeup sekarang ni dia punya sentuhan tu sngt cantik...ko letak shading skit kat hidung ko dari hidung ko yang kemik tu beransurlah tinggi mcm batang pokok kelapa, kanzz

p/s : tak kesahlah apa orang nak cakap yang penting ko tu cantik natural itu dah memadai...anggap je tomahan orang itu sebagai sampah...

#sekian

Video makcik panik langgar kedai bike berulang kali di Bandar Sri Permaisuri

hye uols,

3 4 hari yang lepas kawan aku ada cakap pasal seorang makcik ni dia buat huru hara kat area permaisuri tu, tapi malas nak amik port but at the end while am watching this video from youtube via cctv i was amazed kejap, yelah siapa sangka makcik tu brutal gak yer haha....

mau tak pasal2 dia boleh ranapkan kedai motosikal, kalau korang tengok video ni makcik tu siap rempuh berulang kali kot :)



plus information yang aku dapat husband kepada makcik ni owner kepada Business karaoke kat area tu juga kat tingkat satu atas kedai makan D'Warong alaaa area kedai motorsikal tu, sesapa yang duduk area tu korang tahu lah kan :)

puas tak makcik tu siap langgar kereta myvi baru kot...

ni pula kedai yang makcik tu ranapkan berulang kali...

kesian makcik tu bersama si suami kena tanggung beban yang begitu banyak, makan jutaan ringgit kot mana lagi dengan superbike 3 4 ketol yang dia langgar, si suami baru tinggal kan sebentar je kot sebb dia nak beli barang alih2 dia pula yang kena tanggung...takpe insurance boleh cover katanya...

p/s : jangan pandang remeh makcik yang panik bila tgh drive...mahu berjuta ringgit makcik tu bole bagi kerugian kat korang :)