Zizan Abdul Razak terlantar di rumah sakit.

hye uols,

semalam tengah duduk usha home kat FB tetiba je nampak pic Zizan ML ni, kenapa dengan dia? sakit apa? bila terlantar? aku sendiri pun tak tahu lagi apa puncanya tapi apa yang pasti zizan dimasukkan ke hospital sebb dia terlalu penat berkerja uols hingga takde masa untuk berehat, mak ai betul ke smpi macam tu skali uols?

apa pun zizan harap cepat sembuh dan jaga diri elok elok, ko penting dalam perlawanan Super Spontan skang ni. Tanpa ko zizan tak hidup gak super spontan tu kalau nak harap Johan takle gak kalau takde gandingan Mail Lambung dari awk :)

Zizan harap cepat sembuh yer


Anggota kumpulan Angsa Ganas dalam Rancangan Super Spontan iaitu Zizan Abdul Razak di masukkan ke hospital kerana kesihatan yang tidak memberangsangkan. Mari kita doakan semoga Zizan kembali sihat seperti sedia kala. Amin :)
sumber dari FB

rindu lawak zizan

p/s : lepas ni banyakkan rehat ye zizan jangan asyik kerja smpi kesihatan terabai...

#sekian dari budak prihatin.



Preview Screening : The Avengers


hye uols,

cerita ni memang best, 1st tu bajet cerita ni sure akan terlalu serius dan cerita ni akan fokus macam mana superhero beraksi untuk pertahankan dunia dari ancaman musuh, tapi sebaliknya kalau korang tengok sure korang akan tergelak2 memang tak kering gusi walaupun dapat seat 2nd last aku tetap bersyukur seadanya :) tak sia2 aku buat entry ni akhirnya dapat gak aku invitation ni kannn

Sinopsis
Kembalinya Loki (abang angkat kepada Thor) dengan satu matlamat untuk mengambil kuin tu untuk membentuk satu askar dan ingin menawan dunia, tapi dengan kehadiran Hera (The Avengers) telah bergabung tenaga dan menyelamatkan bumi dari ancaman Loki dah terus menawan dunia,

saya ulangi yer cerita ni memang lawak dan tak kering gusi bagi mereka peminat tegar cerita marvel di luar sana adalah satu kewajipan untuk tengok movie nie k...

pssst~ aku baru lihat kelibat cik epal bersama pakwanya tu, hurm takdelah tinggi mana pown 2 budak cenonet ni, maklumlah aku tak pernah tengok mereka secara live but then ok lah nampak sama seperti dalam blog ahaha

lepas tu nampak nisa kay juga yer tengah beratur nak beli popcorn, maaflah yer kalau nisa k terasa diri ko kena carut time tu kita orang tgh membuat lawak tapi takde kaitan pun nak carot2 ko :) peace

last but not least budak campus aku sendiri yang begitu suka akan berblogging pada masa yang sama dapat tengok wayang free hehe....thanx to ella nnti kalau dpt screening g kita g tngok sama2 k :)

#sekian dari budak screening :)

Feedback Filem : The Hunger Games


hye uol

boleh tahan dengan jalan cerita tu tapi ada certain tu memang perlukan kesabaran kita sebb nak ikut jalan cerita yang sedikit lumpy, ianya mengisahkan kehidupan orang (rakyat) yang tertindas mereka sangat susah dan memang bekalan makanan tidak mencukupi, ada 12 District kesemuanya dan bila hari perlawanan tiba iaitu "The Hunger Games" setiap district akan menghantar wakil sepasang budak laki dan perempuan untuk bertempur dengan District yang lain. Mereka perlu membunuh diantara satu dengan yang lain untuk hidup dan akhir sekali seorang sahaja yang akan ditabalkan sebagai pemenang dari 24 budak tersebut.

Sayang sapa nama kamu? Katniss, dan dia volunteerkan diri untuk masuk pertandingan ini sebb adik dia terlalu kecil dan muda untuk keluar bertarung, mereka (kerajaan) just pilih nama dari balang dan kemudian tak kirahlah budak tu kecik ke besar ker yang penting kalau dah terpilih nama kena juga masuk,

sebilangan dari mereka 24budak itu, cara pembunuhan yang sngt kejam mereka semua kena saling membunuh satu antara yang lain untuk terus hidup dan akhirnya sebagai pemenang. Memang berunsurkan keganasan so budak2 dibawah umur tak payah lah nak tengok cerita ni tak pasal2 mereka akan terpengaruh :)

sebelum ni syarat pemenang yang tertakluk hanya seorang pemenang tapi kini mereka perlukan sepasang lelaki dan wanita dari District yang sama untuk menang pertandingan ini :)

p/s : ending yang sngt sweet dan victory is meant for them, walaupun budak2 lain semua mati kena bunuh, sedih cerita ni uols orang senang (kerajaan) hanya gelak ketawa melihat orang tertindas (rakyat) saling berbunuhan diantara satu sama lain. Mereka hanya duduk menikmati pertandingan yang tak berperikemanusiaan sambil meneguk liquor feveret.

Dari 5 dapatlah 2.5 bintang :)

#sekian dari budak LAPAR


5 Nasihat jangan amalkan sewaktu tidur

1. JANGAN TIDUR MEMAKAI JAM TANGAN
Jam boleh menghasilkan radioaktif, walaupun hanya sedikit, tapi kalau terlalu lama memakainya boleh mendatangkan bahaya.
2. JANGAN TIDUR MEMAKAI COLI (buat perempuan)
Para pengkaji di Amerika mengatakan bahawa memakai coli lebih 12 jam, boleh mengakibatkan kanser payudara.

3. JANGAN TIDUR MEMBAWA HANDPHONE
Gelombang Medan magnet yang dihasilkan oleh alat elektronik ini, boleh merosakkan sistem syaraf kita

4. JANGAN TIDUR KETIKA MASIH MEMAKAI MAKE-UP
Hal ini dapat menimbulkan masalah pada kulit, kerana kulit tidak dapat bernafas
5. JANGAN TIDUR MEMAKAI SPENDER (Buat Lelaki)
Tidor dalam keadaan memakai Spender boleh menggangu sistem saraf kemaluan dan juga menyekat hormon seks.

6. JANGAN TIDUR DENGAN ISTERI ORANG (buat lelaki)
Ini kerana anda mungkin tidak bangun-bangun lagi (dibunuh oleh lelaki nya.)

Hehehe...:D Selamat Mencuba

#sekian dari budak kuat tidor jangan lupa usha barang baik kat bawah ni k



Lawak : Misteri perempuan melayu di rasuk

plawak, plawak, plawak :)
hye uols,

Mengapa pompuan melayu jer kena histeria?? Kes histeria di sekolah Asrama Puteri terjawap!

Suatu hari, ada seorang ketua bomoh yang begitu berani hendak berjumpa dgn sekumpulan jin yang berlegar2 di asrama hinggakan mereka merasuk sebilangan pelajar di sek itu.

Ketika sampai di sebuah bilik, ketua bomoh pun membaca sejenis mantera.

Selepas membaca mantera, ketua bomoh pun memanggil ketua jin itu. Lalu ketua jin itu pun dtg engan menunjukkan wajah rupanya yang begitu hodoh dan jijik..

Hinggakan ketua bomoh yang begitu berpengalaman itu pun hampir2 pengsan dibuatnya!

Hinggakan mayat reput pun lebih baik dr wajah si ketua jin itu!!!

Tp si ketua bomoh tetap kuatkan semangatnya yg jitu.

Lalu si ketua bomoh pun bertanya dgn kuat & nyaring,
menampakkan semangatnya yang tidak kendur walaupun terlihat sesuatu yg begitu menakutkan itu.

"Mengapa kau rasuk pelajar sekolah di sini hah?

Jawap!!!

"Knp gadis melayu jd sasaran kau wahai syaitan yg direjam???"

Dgn menarik nafas pjg,
si ketua jin pun menjawab...

"Siapa Bilang Gadis Melayu ✗ Menawan
✗ Menarik Hati,
Tiada Memikat""
Kalaulah Memang,
✗ Mungkin Aku Tertarik,
Kalaulah Sungguh,
✗ Mungkin Αku MEƦASUK... ""
""Aduhai...

korang nyayilah smpi abis yer...haha

#sekian dari budak misteri

Detektif : Jom siasat milik siapahkah kesan lipstick ini?

hye uols,

hurm hari nie kita nak siasat kesan bibir sapa yang ada kat dalam bilik aku, kisahnya seperti berikut hari tu sekelompok TKG datang kerumah dan kebiasaanya kita orang akan masak, memperagakan hasil rekaan pakaian sendiri dan juga gossip, yes boys like us do love gossip so please be do jealous with us :)


oh yeah, kalau di amati skala dan ukur lilit bibir tu nampak sngt owner kenapa bibir ni begitu rakus yer, masalahnya sekarang rumah aku tu takde perempuan tulen semua hadek2 yang berangan bila drag jer uols :) hurm so ini merumitkan keadaan sebb yang datang rumah tu ada 7 orang kesemuanya so how am gonna solve this problem?

sedih juga rasanya bila owner bibir ni tinggalkan kesan diantara bingkai cermin ikea aku tu, aku nak padam sayang dah bibir2 kawan kat situ takkan nak kesat kang makin teruk dibuatnya, aku malas nak tengok tutorial "macam mana nak hilangkan kesan gincu pada dinding rumah?" wah2 agak agak korang ada ke tutorial macam tu kalau ada sila tinggalkan komen :)

so dibawah ni diantara mereka yang dikenal pasti milik kepada kesan gincu di atas, jangan terkejut kalau ada diantara mereka ada bulu yer maaflah mereka tak sempat nak bercukur diri,

bermula lah permianan padan dan suai

si bibir berkilat, aku pun syak dia yang buat. Anda bagaimana? hadek2 sngt lip gloss nak shining

kedua bibir bangsawan, dari bibirnya saja kita sudah tahu mulut beliau amat bercili yer, kalau tak nak kahak pedas kat muka better jangan cari gaduh dengan dia ni.

si bibir litup, kenapa? kecik molek merah je bibir budak ni, serupa anak dara kannn? tapi sayang berbuah pisang uols :) cik ki makan hati dengan dagu milik tok siti itu yer :)

confused kejap cara dia senyum pun kita dah tahu yang dia ni macho kan? wow kesan bulu dicukur merata2 keliling bibir budak ni..rasa nak bagi dia rawatan laser je confirm dia suka :)

hurm yang ni no comment! asal bergambar mulut dibuka separuh sebb nak bagi masuk udara dari mulut, ada potensi kesan bibir ni milik dia.

hurm aku tak tau nak comment apa kat bibir budak sekor ni, akak confused dek! confirm budak ni pun confused identiti kan? feeling jejaka hot tapi kalau pakai gincu apa kah itu petandanya burung murai berak bersepah malu tersipu sipu.

last but not least, minah bulu, ya ampun kalau sebut bulu dialah raja segala bulu ko tengok janggut bersepah kecik hati kiambang nak bagi service comolot pedih terguris dek janggut tak tumbuh ala kadar ni tak kuasa dek non, dah sah2 ko aku suspek last sekali sebb takkan ko nak pakai lipstick aku dengan janggut ko yang tumbuh subur ni kannn, *matilahhhhh hadek2 skang ni :)

hurm so macam mana? best tak main suai padan bibir yang tak berapa nak seksi ni? so korang amatilah kesan gincu pada dinding tu kemudian korang sebut number berapa suspek korang berkenan ok...akak tunggu jawapan dari uols semua

yang pastinya bukan pakcik kita ni ok, bibir pakcik ni mmg asli merah gitew...

p/s : datang rumah orang buat jahat memang best, kalau aku tahu sapa yang buat cuka getah adalah hadiah paling berkat skali dek!

#sekian dari budak gol dan gincu dan jangan lupa skodeng iklan dibawah itu yer :)




Secretaries Week 2012 Dato Siti Nurhaliza Vs Anuar Zain

hye uols,

so far ni aku hanya tahu hanya Dato Siti dan Anuar Zain je yang buat Secretaries week untuk 2012 ni tapi apa yang sedia maklum keutamaan untuk diva negara tak begitu? yelah seperti yang kita tengok kat sini Dato Siti mutiara negara perlu di berikan keutamaan since dari ABPBH lepas makin lancang menyuarakan pendapat yang bernas, no worries Dato fans ko beribu kat luar tu yang sentiasa sokong ko no worries.

manakala Diva Lelaki pula ditelunjukkan merangkap Sudirman adalah Abe Anuar Zain kita ni haha, dia comel dia maskulin dia menawan kalau boleh dikatakan semua dia ada kan :)

dari segi perbandingan harga pula begitu jauh yer range di antara siti dan anuar, takpelah kalau ni Dato Siti menang lah sebb seat tertinggi mencecah RM10k manakala Anuar Zain mencecah RM1k takpe coz sponsor still boleh membuatkan kedua dua artis tanah air kita ni terus berjuang untuk seni negara kita tak gitew~

dalam video clip Dato Siti ni suara beliau kita tak perlu nak sangkal kan lagi sebb kita sendiri sudah tahu betapa hebatnya aura suara beliau, dan apa yang pasti beliau sudah banyak bukti kejayaan yang Dato curahkan pada negara. Video clip kat bawah ni adalah yang aku rasa suka sngt.



tapi apa yang bestnya persembahan dari Anuar Zain cukup menggoyangkan iman kelas tak statement akak, mana tak nya dalam video klip ni korang sure akan teruja melihat anuar zain sendiri di jamah begitu rakus oleh peminat peminat wanita beliau :) siap ada yang cium pipi anuar ada yang cium tangan anuar apa motif semua tu? hanya satu je dek sebb nak lepas gian, geram sngt dengan muka babyface anuar tu ye dok?



p/s : kita pown teringin nak join Secretaties Week ni kalau berpeluang satu hari nantikan, bukan setakat laga laga pipi akak siap gomol lagi abg anuar zain tu haha..

#sekian dari budak secretaries


Klik Sini

Marvel’s The Avengers

Hye uols,

Q: what superhero would you be if you could create a new member for The Avenger’s team and how would you save the world.

Am gonna be the fast and powerful creature, I even can crush those enemy into ash without need any effort. What I just required is the anger to wake my inner power now let present to yiu guys my Inner Power i called it "Kifli Mally Kyuubi Mode" I got the power from my best friend Naruto himself, he curse those power inside my body and once I unleashing my 9 Tails no one will can even to bring me down. The power are too much and also can overwhelming me, that's why am only using 6 of my tails.

kind cute huh? I bet those enemy don't underestimate my ultimate power, once I unleashed my power from the inside those enemy will not even get a chance to defense themselves. It will give an easy way to my ally to force those enemy bow to the earth :)

I'll squeeze all my effort to help Thor and Captain America. My tail are use to defense my self.

Me and Iron Man can Fly as well, cool huh~

I do not necessarily to embedded all those weapon in order to smash those gigantic robot, my punch super sonic power will blow them away easily. Plus am super fast, fast enough to beat Flash and strong, strong enough to surpass Superman. Please look down when am fully transform into Kyuubi Mode :)

how do feel know you damn enemy? Yeah run for your life baby run for your mama...

so am I officially on those Marvel's Team :) I bet so weeeee~

p/s : A little credit to Walt Disney Studios Motion Pictures Malaysia, For more info u guy can click here

PANAS : Meriahnya tonton ABPBH di rumah bersama teman karib

hye uols,

masih terasa lagi kan kehangatan ABP nie mau sampai seminggu ada yang masih lagi memperkatakan tentang siaran langsung yang berprestij ini kan :) tapi tahun ini aku pun tak tahu nak komen apa sebb tahun ni sangat suam suam kuku event tak berapa nak meriah, bukan tak berapa nak meriah mmg tak meriah langsung kalau tak takde lah Siti meroyan kat tweeter dia kannn~ opsss dah start dahhh

wah skang ni bukan main lagi suarakan ketidak puasan hati yer :) good job

yelah selama nie semua artis asyik bagi jawapan yang selamat jer, yelah artis mana yang tak nak cari gaduh kannn semua asyik bagi jawpan selamat je kan "apa pendapat anda tentang artis dot dot ni?" "hurmm bagi saya dia ok, not bad la" omg kalau mcm tu smpi bila pun industri malaysia ni tak panas,

memandang kami juga merupakan insan yang tak dapat naik ke genting saksikan secara live so weols buat event port luck kat rumah serius meriah giler uols, aku rasa rumah kita orang ni dah kena banned kot sebb menjerit smpi 12tgh malam kannn.

ada yang berpelikat, ada yang lepas basuh rambut..isk pelbagai lagi lah :)

thanx pada mereka yang sponsor makanan dan minuman, serius banyak giler smpi penuh perot plus dengan nak melalak lagi nak support artis2 malaysia ni kan :)

tapi apa yang pasti ABP tahun ni agak suram, dan aku nak cakap artis malaysia uols very the tak sporting dan langsung tunjukkan kemampuan korang sebagai artis, semua artis asyik duduk dan menjada attitude masing masing, omg like seriously uols feeling2 diva kat seat VIP tu come on lah at least once pabila orang dah dapat anugerah atau dah selesai buat performance yang mantap kenapa perlu bersorak umpama kat dalam selimut, ni kan anugerah berprestij come on lah artis malaysia sngt suammm uols malam

bak kata hakak Shiela Rusly "BUSUK" yer busuk uols

jangan risau uols semua sngt busuk malam itewwww...

plus akak tak berapa nak faham dhek kenapa Alyah opening bawa lagu Lady Gaga nak tribute apa pasal lady gaga tu erk? hurm tak faham perluker nak tribute kat perempuan raksasa itewww~

but for Fazura she was stunning simply gorgeous sama macam Dato Siti Simply Siti :) so kepada rakan artis yang lain yang nak boikot fazura better ko cuba amik masa cerminkan diri ko tu dulu yer :) ko baru je lagi dalam industi hiburan ni dah ada hati nak buat gossip pasal Miss Fazura, ko tersilap boikot kalau ko nak boikot fazura ko silap...ingt pesan mak nyah ko silap sapa artis itewww cuba lah teka nama dia nee nee cokolat celup hahahah

dah di atas tu pula tweet dari ZedZaidi sendiri meluahkan rasa tidak puas hati dia terhadap AaronAziz sebb dia merupakan pemenang artis popular yang lalu tapi bagi aku tu semua dah rezeki kan tak kesah lah dia warganegara mana sekali pun yang penting dia dah banyk contribute dalam insudtri perfileman di malaysia ni :)

congrat, harumkan nama malaysia yer :) tak payah lah ko nak duduk kat singapore tu takde best mana pown haha...

#sekian dari budak gila popular :)


Klik Sini