Saya pengguna tegar Perfume Playboy - Play It Sexy

 *reminder - am not promoting the item, just for review purpose only.
hey uols,

siapa sini yang tak pernah guna minyak wangi? ewwwwww badan busuk, tak kisah lah apa jenis minyak wangi (perfume) yang korang guna tu sama ada mahal atau murah yang penting ianya wangi dan boleh mengelak kan korang dari dicecah masyarakat sekeliling deknon,

ada yang berani tu just stand up cakap uols ni badan busuk dan tak wangi :) tapi ada lagi yang kejam tu dia kat depan2 tak tegur tapi kat belakang uols, dorang canang satu bandar uols ni badan bau lori sampah siap TWEET n FACEBOOK update lagi. ewwwwwww~

sebelum uols dicerca dan dimaki baik korang cari perfume yang boleh me-neutral-kan bau badan uols tu :) #eh jangan cakap sapa sini yang kata takde orang yang berbau badan ada sajooo uols, contoh common bangla slash nepal. Ohmai bau badan mereka memang berbau ORIGINAL ok not spicy not natural but ORIGINAL. mak dah berapa kali kena nok! bila mak lalu je sebelah mereka rasa diri ini jatuh tersungkur kebumi yang jauh amat wah gituuuuu~ sampai macam tu sekali pembayang dia uols.


 sakit dek akak terjatuh tersungkur :(

I memang pemakai setia perfume PlayBoy - Play it sexy, kepada korang yang pernah pakai atau pernah terhidu sure korang hidu bau dia pada awalnya sangat kuat dan tegang hidung uols seketika dibuatnya. Tapi percaya lah lepas berjam kemudian bau dia makan lama makin nice. Sweet n sexy

 kalau tak silap perfume wanita ini ada 3 kategori (Play It Lovely, Play It Spicy n Play It Sexy) tapi apa yang pasti saya amat tertarik dengan "Play It Sexy" dan ianya juga untuk body spray dan deodorant spray. I ada try tester untuk perfume lelaki dan ianya agak gentle juga so kepada lelaki2 yang kekar diluar sana kalau nak pakai untuk keluar dating amatlah di alukan confirm lepas ni korang kena pasang banyak spare part skit :)

 
 hah ko mampo dipagi ahad bangun terus snap pic :)

dan yang penting kalau tak silap lah kan harga kat Watson adalah RM35 selepas korang dapat discount purchased as member dapatlah diskaun sebanyak RM32 *kalau tak silap yer.
pertama sekali tu aku memang tak nak buat card ni, but then since am a person who love to come to watson very frequently tak salah rasanya kalau aku buat card ni, pada masa yang sama i boleh dapat points kan?

kepada mereka yang tak ada card ni i seru uols semua untuk bangkit dari tidur dan terus g watson berdekatan untuk daftar dan enjoy card ni. The more you spend the more points and benefit you will get.

 hah gitu, ala2 mata sebelah tu nampak sexy kalau aku buat macam tu kan, ko rasa nak bagi penumbuk tak pagi2 kalau ko buat sexy depan partner ko. "Abang Celamat Pagiiiii~" memang buku 5 lah i will get early in the morning kan.

ok lah uols i dah nak g mandi ni :) lepas ni nak keluar jum lepak sama yuk? :)

TKG CREW Gala HouseWarming


  hye uols,

jeng jeng jeng, ahad baru2 ni kekdahnya i with my few friends sebenarnya nak buat makan untuk 5 orang jer tapi dah jadi lain plak, tak pasal2 kita orang terus buat Open House ber-concept-kan Potluck :)

dalam pukul 2pm macam tu weols terjah ke HERO Permaisuri area ni dan kecoh juga lah pasar raya tu dibuatnya. Lebih2 lagi ada sekor binatang ni terlepas ayoooo kalau korang tengok dia confim korang nak TAPAK muka dia laju2.

bila selesai je terus kita orang merewang kat ruang tamu maklumlah rumah kat cengal ni nama je condo tapi kecik. Biasalah kat area metropolitan semua kena kecik nak jimat space katanya.


 menu asalnya disedikan oleh 3 orang yang terror dalam memasak, masin manis masam bagi mereka tu semua boleh jer yang penting ko makan kenyang kemudian ko kena darah tinggi itu belakang cerita yang penting kenyang hahaha... BURPPP~

Menu utama ialah Ayam Paprik simplycity, Daging masak kicap ala Batak, dan Masak lemak cili api TELOR mama. Lepas tu sayur campur dan paru goreng itu adalah side menu dia. I yang taip balik menu ni pun terliur uols. 


ada macam makcik2 kat kampung merewang tak, tapi weols ala2 modern lah sikit kat rumah berlapis gitu. Asalnya berlima ni lah nak makan light2 je untuk dinner tapi seperti biasalah TKG CREW always ada event yang berlebihan. Terus kita orang canang2 kan kat Twitter, Facebook dan juga BBM.
untuk menampakkan lagi lauk weols tu banyak jadi kami meminta untuk TKG CREW yang lain untuk membawa dessert ataupun menu lain, so nanti nampaklah variety kat menu tu kan. Ada yang bawa cake ada yang bawa putu bambu pandan aiskrim dan banyak lagi huhuhu
 tetamu pertama sekali datang dengan membawa dessert, Kalau pasal dessert/cekedis memang kita orang serahkan kat dia ni sebab dia memang suka bawa makanan ringan. So time tu dia bawa aiskrim 2 kotak :) TQ SAM 
uols ingin kan bulu mata palsu tampak ori silah cari dia, opssss terpecah lobang plk :) ampun mak ayam
 
dan seperti biasa uols TuanTanah mahu exposes juga kekdahnya, dapat blen bahan masak pun jadi lah uols :)  sila jangan ringan mulut carut mak ok nampak pisau belah i tu nanti sia2 terbenam kat dahi uols :)


Ayam Paprik simplycity, Masak lemak cili api TELOR mama dan Daging masak kicap ala Batak dalam banyak2 menu mana rasa yang berkenan, tapi plz jangan pilih yang kanan skali tu sebab dia memang batak hahaha :) sapa tak tahu batak sila google tq. Setiap nama itu sudah pasti ada maksud yang tersirat.

Yang paling penting sebab skang ni kan tengah musin #masterchef so mereka bertiga ni pun teringin nak masuk audition tapi since busy dengan komitmen tu yang terhalang niat di hati, takpelah dik simpan je hasrat korang tu ada baiknya tiap2 minggu korang masak untuk kami semua haha.

 diantara para tetamu yang datang menghadirkan, adalah lagi baki kat sebelah kanan tu tapi yang ni je sempat mak snap nyah, jangan marah k :)

diantara juadah yang kami hidangkan kepada para tetamu, ramai yang suka dengan hidangan ini alhamdulillah, ko gila orang dah bagi makan berani ko komen yang buruk2 aku parang sekor2 kang hahaha.

ok lah sampai setakat sini saja yer entry dari TKG CREW nanti kalau ada kelapangan i will update more and more about our event :) tapi sebelum tu korang klik like skit kat page kita orang boleh 
plish plish *mata kucing besau bersinar memujuk

Part 2: Amal jariah dibulan ramadhan bersama TKG Crew (Pemilihan Rumah anak yatim)




hye uols,

ingat tak lagi entry sebelum ni Part 1: Amal jariah dibulan ramadhan bersama TKG Crew. Akhirnya pemilihan rumah anak yatim kali ni kami semua dah buat keputusan untuk memilih rumah anak yatim dari puchong.


jadi tanpa membuang masa kita terus untuk melihat gambar semasa dan sesudah acara majlis ini berlaku yer.

 "Rumah Amal Limpahan Kasih"
ini lah rumah pilihan hasil perbincangan yang dilakukan bersama @tkgcrew sekalian.


sebelum di hari kejadian adik2 kita ni semua rajin kemas dan persiapkan kediaman mereka, tapi pihak penganjuran dari TKG Crew sendiri datang awal juga untuk bantu setup segala persiapan. Lebih teruama kepada juadah berbuka :)

amboi bukan meriah adik2 kita tu tengah menjamu selerak kan :) Syukur sangat andai mereka bahagia kami juga sebagai abang2 kepada mereka turut tumpang gembira. Selepas itu mereka berjemaah terawih bersama2 :)


hah yang ni pula, budak ni tengah bersedia untuk membuat persembahan, wah mereka dah berlatih yer sebelum ni untuk hiburkan para tetamu yang datang :) kalau tak silap mereka perform nasyid.

hamboi bukan main lagi sorang budak ni lipat tikar yer :) alhamdulillah rajin budak ni dan yang penting apa yang kita buat semua ni ikhlas yer dengan harapan kita dah berikan yang terbaik buat anak2 yatim ni. Amin~

last but not least of course lah bergambar secara beramai2 dengan tuan rumah sekalian. Pada masa yang sama juga selain dari berbuka bersama anak2 yatim ni kami juga ada memberikan sedikit buah tangan seperti keperluan harian dan juga duit raya untuk adik2 kita ni, maklumlah raya time ni dah nak dekat dan mereka boleh pergi ke jalan tar shopping uols :)

kami dari pihak TKG CREW tidak meminta apa2 sebarang balasan pun kerana sudah menjadi tanggungjawab kita untuk saling memperingat di antara satu sama yang lain untuk saling tolong menolong sesama umat insan. Insyah Allah kalau ada kesempatan masa dan waktu tak salah kalau kita orang akan adakan event seterusnya.

kalau korang nak tahu TKG CREW sekarang ni pun dah ada beberapa department gituuuu~ contohnya seperti TKG Charity, TKG Sport dan TKG Entertainment setakat itu saja lah department yang weols tubuhkan korang rasa meletup tak :)


 p/s: maaf lah yer kakak bukan saje nak delaykan pasal entry ni tapi masa begitu tidak mengizinkan, kena cari mood betul2 sesuai baru dapat hasilkan entry yang ikhlas gitewwww. ok kakak nak g buat cincau ni ok daaaaaa.

Video HD Shila Amzah semasa di China (Winner)



Hey uols,
ok lets make this entry short :)
I just want to say a million congrats to Shila Amzah upon her winner at Asian Wave. Persembahan dia sangat terbaik kot, dan time tu aku dapat tahu dari PojiePooh dia tweet pasal shila perform dengan memakai tudung bawal tapi boleh nyanyi mandarin.

tapi time tu nyah sakit plak mata mak ni tengok sebab mungkin time tu tak kena sangat tudung dia color itam tu, nampak tak sesuai dengan dia mungkin juga shila unwell prepared kan?

but who give a damn yang penting dia dah menang dan pukau semua juri dan penonton disana.

You such being worth to Malaysian proud to have you Shila Amzah,

Dibawah ni korang boleh tengok video Shila semuanya in HD okay dan yang penting korang akan puas hati dan segala bulu korang tu akan naik lepas dengar perfrom dari Shila Amzah. Ok lah harap you guys enjoy :)













p/s : lepas ni Shila Amzah dah boleh luaskan bakat dia ke antarabangsa weeee~

Preview Screening: Bait




hey uols,

ok pertama sekali i just nak cakap "don't ever judge a book by its cover" really like you guys akan terperanjat dengan cerita ni. Walaupun kita sendiri dah tahu jalan cerita dia melalui sinopsis dan trailer yang korang tengok tapi aku suggest korang pergi tengok cerita ni.

Tadi weols layan cerita ni kat TGV KLCC, kalau tak silap ini adalah kali kedua i pergi tengok screening kat sini yang 1st time tu i sendiri dah lupa apa tajuk screening tu tapi on that time i sempat bergambar dengan DINA Malaysian Idol.

wasn't she gorgeous?

i would say ianya macam cerita komedi suspend campur seram pun ada juga sebab kita orang yang tengok ni asyik menjerit dan tergelak ketawa pada masa yang sama. Jalan cerita yang tak boring membuatkan weols rasa mampu untuk bertahan, sesapa yang suka tengok kawan dia menjerit cerita ni memang sesuai utk uols semua. Especially kelempuk hahaha. Cerita ni jadi menarik sebab ada a few of character yang boleh hidupkan watak ni :)

cara mereka membuat set pengambaran dan studio seperti ini adalah yang terbaik dari ladang, sebab kalau korang tengok video ni terasa macam betul2 berada di tempat kejadian. Dalam sekelip mata je semua hancur ditelan ombak tinggi.

part ni memang mendebarkan, lebih2 lagi melihat macam mana Xavier Samuel (Josh) membunuh jerung pemangsa tersebut. Mamat singaporean ni agak kelakar sedikit slang dia yer, tapi dia tetap berhati mulia wahhhh gitu :)

thanx to jejer, one of the tkg crew yang sudi temankan i malam ni layan cerita ni, memang sesuai lah dia pun jenis kuat menjerit. Yang paling penting yer kita orang tapau pelbagai jenis juadah untuk diseludup masuk ke dalam cinema, bila i start je melantak uncle kat sebelah i tu pun start open his outside food.

if i sendiri realize that on every single screening that i attend muka mereka berdua ni tak pernah missed especially sazry (right) kalau dapat screening area Damansara je terus i roger beliau, manakala kalau area KL sajo i boleh roger budak demok ni jejer (middle). Best kan dengan berblogging sajo kawan2 dapt tengok wayang free Premiere Screening plak tu :)



P/s: Thanx a lot to RAM Entertainment and Nuffnang

Preview Screening : Resident Evil - Retribution

hey uols,

semalam aku balik jer dari Premiere ni memang tak sempat nak update sebab dah terlalu lewat so kol 12am aku terus black out. Dengan harapan esoknya kat office aku boleh type entry ni.

apa yang perlu aku nak cakap kat sini Review Screening Resident Evil - Retribution ini adalah yang terbaik dan aku berikan 5 bintang sebab menghasilkan cerita yang super amazing ni.

aku terus teringat game yang pernah aku main dulu time diploma bila watak Leon dan Ada Wong muncul :) terbaik kot. Movie ni memang tak akan bagi korang peluang untuk pegang phone ataupun melihat kiri kanan sebab pengambaraan mereka penuh dengan aksi-aksi suspen. Korang kena ikut perkembangan cerita ni dari awal hinggalah sekarang ni baru korang akan faham jalan cerita ini, lebih kurang sama macam main game juga sebenarnya.

Thanx Nuffnang :)

Apa yang menarik nampaknya perang Biologi adalah perang yang lagi menakutkan berbanding dengan perang Nuklear, mungkin juga kerana perang Biologi melibatkan virus dan juga uji kaji terhadap manusia dan binatang, lepas tu virus ini jenis tidak boleh mati malah ianya merebak keseluruh dunia. Ianya lagi mengancam jika ianya diaplikasi pada dunia realiti,

dan apa yang pasti sure sekarang ni para saintis dah pun mengkaji secara menyeluruh tentang virus seumpama dalam cerita ni. Korang bayangkan jer lah apa yang berlaku adakah ianya betul mengancam dunia kita? siapa tahu kan?

so munculnya lah hero dikenali sebagai Alice :)

Sinopsis:

Project Alice, dan kali ini Alice dibantu oleh Ada Wong dan juga Kawan Leon untuk membebaskan Alice dari Umbrella Corp dibawah tahanan The Red Queen, dan kali ini Alice sekali lagi menentang kejahatan dari The Red Queen untuk membebaskan diri untuk menyelamatkan sisa-sisa manusia yang masih lagi hidup di White House. Wesker telah memberikan balik kuasa pada Alice dan kali ini Alice bangkit dengan kuasa baru untuk mempertahan dan melindungi manusia dimuka bumi ini.



Wah makin banyak koleksi treasure aku.

p/s : Thanx to Nuffnang and Sony Pictures Malaysia

Duit induk harus ada pada beg duit?


Hey Uols,

Apa pemahaman yang korang faham dari tajuk diatas, duit itu adalah duit lah kan sehelai kertas yang bernilai untuk melibatkan jualan, manakala induk pula bermaksud ketua yang besar dimana ada satu saja berkuasa.

Jadi kenapa perlu ada duit induk pada wallet atau pada beg duit kita? Entahlah tapi kawan aku ianya untuk sentiasa memberi rezeki masuk, mampo dah kalau macam tu kalau ada duit induk ni wallet kita tak pernah kering lah yer.
Nak percaya ke tidak?

Aku nak selitkan bab2 agama sememangnya bukan dalam kuasa bidang aku, tapi aku boleh cakap benda ni kalau kita percaya ianya jatuh syirik kan? (Betulkan mek kalau salah yer?)Sebb mempercayai benda2 tahyul.

Tapi kan mak kita yang cakap benda ni kena ada baru lah wallet tak akan kering ada je duit tu melekat kat wallet. Kalau ko yang cakap tadi memang aku PANG! pipi ko, tapi since mak ko yang cakap so aku pun diam sebab respect orang tua haha

macam tu aku PANG! ko haha

Kalau nak di ikutkan dari segi realiti kalau korang hebat dalam merancang keluar masuk duit bukan kah sama je duit itu sentiasa ada kat dalam wallet walaupun tanpa duit induk ini. Kalau ko jenis boros memang takde guna gak duit induk tu “duduk” lama-lama kat wallet kalau boros, hari ni ko gaji hari ni gak ko shopping sakan. Semua tu boleh fikir logik lah kan?

Kalau dari segi rohani pula, dah sah2 rezeki tu datang dari yang Maha Esa, tak payah lah korang susah2 nak simpan duit induk segala kalau tuhan tak bagi rezeki tu jangan lah ko salah kan diri ko yang bebal tu sebab tak simpan duit induk.
huh lebih kurang macm ni lah, lipat jadi bentuk love lepas tu simpan kat dalam wallet.

p/s : kuat usaha kita, makin deras lah rezeki yang datang ye dok yop!

My Fashion and Beauty Inspiration


Hey uols,
Ok let make this entry short. Wanna be a pretty and fashionable person we have just to follow the simple rules, spare in our mind that every single day is a perfect moment for us. Got it?
Later on you will understand what I’m trying to say.
Beauty and fashionable is subjective, but for me beauty and fashion is not necessary to be EXPESENSIVE in order to look stylish. Every person has their own way to present their way to look good. The way we looked same goes the way we present our self to the audience (public).
So let us talk about this two topic BEAUTY & FASHION

FASHION
My fashion are more into unisex (Androgyny) so whatever girls wearing if it suits me I will give it a damn try, I would love to have different style to put on myself especially during big event such as fashion runway (MIFA 2011) and launching ceremony. Usually in my normal daily routine when I spend my time lepaking with my lovely friends I will just wore a pair of jeans (skinny or straight cut), those both type are my favourite all the time, but usually I do also wearing a Harem pants and the material are quite comfort and it got lots of style.
isn't it look sexy :)
Did you guys love heels? Oh my me and my friends are heels super lover, especially those heels which got exotic and glam design on it. Last year after attending this runway fashion show called Malaysian International Fashion Alliance (MIFA) and I challenge myself to come up with something refreshing by wearing a heel and yet I make it. Well you know what, at the runway there’s a lot of celebrity and people who brutally on wearing many kind of fashion and some guys goes on wearing a heels too, see it’s become normal in our fashion industry. It just some of people are still afraid of come forward to say out loud on what kind of fashion they love to wear. As long you just be yourself is more than enough and of course put some confident on it.
Location at the Pavilion, mingling with some friends, this photo taken after the Malaysian International Fashion Alliance (MIFA) show.

BEAUTY
I do believe that nowadays everyone live in beauty, none no us who wants to look hideous isn’t it? Beauty is way too subjective therefor there’s thousand way to look beauty. The way you take care of yourself like wearing a mask on every weekend also considered as a part of beauty.
But for me beauty takes place when it comes to make up! Yes, makeup likes a Professional makeup artist. By putting a gentle line of eyeliner are good enough for you to look beauty on the picture. Usually what do people expect after they done with their makeover?
a) Glam b) Outrageous c) Satisfaction d) All above (^_^)
By having this kind of eyeliner should done the beauty for the whole day.
There’s a lot of expert beauty out there, but come to this professionalism I always refer to Hélène Quille. She is the France Professional Makeup Artist (MUA), the way she done her makeup was super amazing and yet she know on how to play with the colour and blend it well.

This tutorial I had follow Hélène Quille to do parody make over for Miss LADY GAGA
The most Model I always refer as being my inspiration is Andrej Pejic, SHE IS a HE, do not get shocked while am saying this but he is the World's Most Popular Male Model Walks Runways in Heels and of course Dresses. If you guys look at his picture at a glance you’ll notice that, this girl is a girl unfortunately SHE IS a HE who the only male that can do the runway on female and male outfit. But in Malaysia we do have this type of androgyny model like AMIR LUQMAN.
Andrej Pejic
Amir Luqman

“Both of them are beauty in their natural way.”

I do posted his name inside my bedroom :) Everytime I looked at his name it will inspired me alot.

Magazines are also one of my medium to find inspiration on both Beauty and Fashion. From one magazine jump into other magazine it shares with us on the uniqueness of Beauty and Fashion. We are dealing with huge passion of Beauty and Fashion and from there we can gather all the information to express to the audience. Let it be, let it the public judge on our Fashion let the public judge on our beauty.
Being an androgyny fashion would be the most advantages ever in Beauty and Fashion section, being flexible nowadays it is a must to all who seeking for the satisfaction.
Androgyny is just like you buy one and you'll get one for free. In one person of being androgyny you can do both runway presentation male and female :) wasn't fantastic?
Hope you guys enjoy some of my heels collection some of them are from Charles and Keith Heels, Nose and Vincci brand.
ADIOS~