ProudDuck.com is the winner for Baskin Robbins Flavor Election at Publika

hey uols,

As we all informed that the winner for this Baskin Robbins Election is Proudduck.com the owner of vivy yusuf I hope I say her name correctly :)

ok pertama sekali I nak ucapkan congrats for winning this election and there will be good news for Baskin Robbins lover out there. Vivy's manifesto is FREE UPSIZE if they purchase a Double Junior Scoop ice cream, and this campaign run for a YEAR~ and I do believe it save a cost a lot.

ok since uols already know the winner and now it's my turn to show to you guys what exactly happend during the finale election. As uols now that this event were held @publika such a high taste of urban shopping complex, as you can see the structure of the building and the ambiance are so refreshing. 
 weols tersampai awal, I guess 15 minit earlier than the exact time. Ahaks Punctual is the key. So I and EJ snap gambar begitu banyak waktu tu. Haha dekat broadway tu saja kami dah habis kan beberapa minit.
and then sharp 7pm the registration counter is finally open. T-shirt were given randomly. I thought I nak request Orange or Black cos the color are so striking. Tapi sekali kami dapat color Cream with represent Kiky Blue Fairy (Joyce). 
Once kita orang dah dapat T-Shirt kita orang terus shot ke washroom dah tukar then come back for more photo hunt haha.
 yeah yeah I know wasn't it cool 
IT'S TIME FOR AN ICE CREAM REVOLUTION
sebelum weols semua start makan ais krim dengan banyaknya, our responsibilities to VOTE is keep remain~ and guess what am voting Hanis. For all of you had read my previous entry that am promoting Hanis uols will know it. For those wanna take a glimpse READ HERE
and now the best part when it comes to Eat,licking,sucking and blowing the Baskin Robbins ice cream ahaks.
As uols knew that they just serve the 5 flavor which represent each of the candidate.  Hanis Zalikha with her World Class Chocolate, Kinky Blue Fairy with her Jamoca Almond Fudge, KY Speaks and his Very Berry Strawberry, Sixth Seal with his Cookies n' Cream and Vivi Yusof with her Pralines n' Cream.
Firstly I get a bite each of the flavor and be honest I do really love Pralines n' Cream then followed by World Class Chocolate no wonder both of them are so great and tasty. Ahaks~
The berry berry presenter :) Ky Speaks
the 1st activities is brain freeze (I just give a name to that game) ^_^ where in a group of 3 members, they need to eat all those 15 cups of ice cream assigned to their flavor. Urghhh not so me~
 and the winner is Sixthseal's team :) congrats.
 
 and also it open to all bloggers and audience to give a try. Yeah all the participant really enjoying their ice cream. Seem everyone concentrate to finished them off. Plus Liang (emcees) will giving them a limited Baskin Robbins Key Chain and also a BR voucher.
 me and Ella Q for the ice cream refill, hurm let me guess that was the 3rd time refill the cup and cone haha. Yeah bring it on. But honestly Pralines n' Cream flavor is the best among all flavor on that night :)
 
masing-masing perkenalkan diri mereka dan apa yang mereka berikan andai kata mereka menang dalam campaign tu. Unfortunately on that day Hanis Zalikha could not come as she was busy conquering the Mount of Kinabalu Sabah ^_^ but not to worry her fans is havoc enough to represent her.

Ok and meanwhile waiting for the votes being count. Weols have a chit chat with the other bloggers, sharing useful tips and exchange URL :) what they say is from the outfit that you wear they will easily making assumption on what kind of blogger you passionate in. I mean is that easy to detect someone just only by looking their appearance? make a sense sometimes.
ok dan sekarang ni mereka semua dah berkumpul di atas pentas untuk menunggu result siapa pemenang untuk malam iut. Ada satu cone aiskrim sebelah mereka dan pemenanga akan diumumkan melalui kon ais krim tu.
wow who knows, Hanis Zalikah and Vivy Yusof mempunyai votes yang tertinggi dari semua peserta, but we know only one person will announce as winner.
 yeah Vivy Yusof  (ProudDuck.com) is the winner. This is Spartaaaaaa~ LOL
 From now on free up size if they purchase a Double Junior Scoop ice cream. Remember guys this menu run for a YEAR (till 23rd November 2013) where you can get them on weekdays from 10am - 3pm
 comel tak I punya Baskin Robbins Key Chain ni. Thanx to EJ for screaming till my ear bleeding, but its worth for they key chain huh? ahaks.

OOTD Kifli Mally: Turban in your head, save it for the last

 hey uols,


as you guys seeing the previous entry is all about the androgyny outfit where am dressed up as a girl :) am trying to make different ambiance in lookbook.nu.


and now am come up again with a new post shot entry where i called it 7# Turban in your head, save it for the last. The turban were nice and really fit my head. Actually am having a show at the KL Convention Center and the event were taking over by Maybank annual dinner actually. Yeah sounds fun with all the crowd and Arabic theme come along with this outfit and make up are really suit me up that night.
well i do have other few picture to share with you guys, seen as below:
ada banyak gambar lagi tapi itu je so far. ok till next then :)

Celeb Hari Jadi bertemakan DIWALI bersama TKG CREW

 hey uols,


apa khabar semuanya sihat? pada minggu lepas weols as TKG CREW datang meriahkan rumah untie Rashidah kat puchong untuk menyambut bufday boy n bufday gegurl at the same time walaupun malam itu bukan the exact date both of they born :)

kerana mereka pada minggu depan perlu ke outstation so mereka sure takde masa yang sesuai untuk manage dengan bufday. So alang2 jumaat yang lepas since semua orang free terus kami sebagai keluarga TKG CREW kembali bersua mesra kembali.

ok sampai je kat rumah untie tu weols terus ke ruang makan, coz all the way memang lapar we didn't get a chance to buy something all the way to untie's house. alaaa macam lah jauh sangat kan it just KL to Puchong.
the menu are like super variety ok, ada satay ayam &daging, nasi impit, telur dadar, sandwich, tomyam, and many thing. But the best part is when it comes to dessert. Ouh god Syakira like really awesome in making dessert. check her cake below.
am really sorry the cake is already half kena potong haha. Well budak ni semua perangai like animal kena hambat dengan penyapu baru i can snap all the pictures. Yes i do have evidence to convince that these people are really like animal act hokayyyyy, hahaha it happens when it come to GAME Sessions. Ouh god like seriously mereka semua ni susah untuk dikawal. 
 ok but before we go more further i do really want to take this opportunity to wish HAPPY BIRTHDAY to this amazing people, Wahid and Syakira, May God Bless both of you, do always take care of your self ok. Be happy and wish ur dreams will come true (wish come true haha ayat budak time sekolah menengah)

The Activities:
sebelum permainan dijalankan hadiah sudah ada menanti, Majority adalah sponsor terbesar ialah Product Johnson & Johnson Colorful right? hurm sapa lah agaknya pemenang diantara mereka beramai ni? 
 1st game ialah kotak beracun, actually takde lah beracun mana pun cos inside that box actually contains the prizes where contestant will redeem if the they give the correct answer to the question :) so basically soalan seperti diatas. 
2 3 kucing berlari deepavali,
manakan sama dikau seorang deepavali.
haha agak-agak boleh tak macam tu :)
but some how i berjaya menjawab soalan ke3. yeah #FTW
 oh mai permainan wajib yang untie sangat suka iaitu main berebut kerusi ni, haiyoooooooooo game ni sangat perlukan kekuatan. kalau ko kecik ni no need masuk ok just simpan niat tu dalam, Cos tengok lah anak majin-buu kat atas tu bukan main tendang sana sini. boleh masuk ICU ok kalau dia kena sepakan majin-buu tu ahaks :)
 am not taking part of this activity cos am afraid that i'll lose T_T
 besides that mereka ada juga entertainment such as karaoke dan dance performance :) yeah i know super awesome right. TKG CREW always cheer you up. Dengan perangai mereka ala binatang tu confirm kecoh satu apartment dibuatnya. I just can't prove by words i wish i can make a video for you guys. Perhaps someday when am ready enough. Kang tak pasal i buat video terus dapat kahak dari orang ramai. #sedih dik non
 lepas tu ada Game untuk teka semua PET yang dimiliki oleh Untie Rashidah. ada berbelas kalau tak silap, dari lah ke kucing, guinea pig dan anjing :) wow memang tak dapat jawab lah uols kami bukan selalu bertandang ke rumah untie, but no worries clues are given away LOL~
psssst comel tak kucing ni? gebu yang amats kannn
 and wallaaaaa~ the winers on that night. Actualy ada diantara mereka yang menang best dress sempena diwali theme and for me i just won the other games activities hehe i berjaya menang kotak beracun, teka nama pet dan juga dancing sounds macam bolot semua kan no laaaaaaaa. actualy ada lagi games tapi tak sempat nak upload picture. Maybe next time ok
tadaaaa~ muka mek yang kelesuan uols, my last day internship last friday balik jer terus ke event untie dan beraksi di sana without feeling losing any energy gituuuu~

video 
#eh ada plak video pecah kan belon, aku tak kira korang kena tengok juga ahahaha. KBAI~

Invitation dan Review: Lagenda Budak Setan 2

hey uols,

tapi sebelum kita proceed ke review ada baiknya saya nasihatkan uols disini, dimana review pendapat saya adalah berbeza dengan blogger lain diluar sana. Mungkin saya kata cerita ni terlalu manis hingga boleh menyebabkan kencing manis. Blogger lain plak kata cerita ni pahit kelat hitammmm je hahaha.

pertama sekali kita kita tengok apa yang terjadi, sila scroll untuk lihat gambar dibawah:
 as usual this pretty girls yang akan in charge kalau ada event such us Screening ni. Sporting bubly itu adalah mereka :) sesiapa yang kenal mereka definitely they will say the same thing. oh yer! lupa nak mention screening ni diadakan di GSC Pavilion. Wow dalam banyak screening ini adalah kali pertama I dapat dekat Pavilion
but before that, I sempat lagi temankan kawan I EJ beli chakoi kat foodcourt pavilion. So kalau sepanjang dalam hall tu ada berbagai jenis bau-bauan tak lain tak bukan dari beg besar kami. Ahaks best kan dalam hall boleh mengunyah, rasa macam nak buat potluck pun ada taw~
 
 opsss saya tersampai awal dan yang penting red carpet dah disediakan, bersama dengan goodie bag. Wanna know what inside the goodie bag? baca entry ni sampai habis ok
 dan tak lama kemudian the arrival of important guest~ wah gituuu important lah sangat kan haha. Ok on that time #remyishak and #dianadanielle turut serta hadir. Sure lah isteri kepada #faridkamil nak tengok cerita husband dia kan. For diana excited gila :)
 before they start with the screening got emcee form ERA buat lucky draw, hanya ada 4 lucky draw disediakan the lucky person will bring home a poster where already get signed by the respectful celebrity and also a Novel of #lagendabudaksetan2. 

dan apa yang paling mengejutkan ialah ada award untuk best dress malam itu. Guess what couple yang duduk kat seat B sebagai pemenang, mereka berdua sedondon berbaju merah menyala. Hadiah dia pergi balik ke BALI uols, makan hati tak? ke bali kot even the celebrity themselve tak tahu ada award untuk best dress malam tu ahaks. For sure lah air asia banyak ditayangkan kat dalam movie tu sebab salah satu sponsor kan hahaa.
Review Kifli Mally:
Seperti yang korang tahu selepas Ayu meninggal dunia semasa melahirkan Atirah, Kasyah lah yang menjaga hak sepenuhnya terhadap Athirah. Tak lama kemudian Katrina muncul semula di dalam hidup Kasyah itu pun setelah mereka terserempak di dalam Train. "Hi, awak perlukan babysitter?" kata Katrina. 

Tapi pada masa yang sama Hisyam berusaha kaw2 gila punya untuk tawan hati Katrina, serius Hisyam sanggup lakukan apa saja untuk miliki Katrina sepenuhnya dengan pelbagai cara sekali pun. Selain itu juga tentangan dari pihak keluarga terhadap hubungan Katrina dan Kasyah tidak kurang juga hebatnya. Ayah Katrina sanggup berhabiskan wang ringgit untuk menjerat Kasyah.

Kasyah ada seorang abang, dan abang Kasyah ni sering saja menyusahkan dia, dia menumpang rumah Kasya dan selalu pinjam duit Kasyah dan satu hari tu Kasyah dan abang dia bergaduh besar. Apa yang teruk sekali Atirah jatuh sakit kerana suspek demam denggi. Apakah yang akan berlaku seterusnya? Adakah Kasyah dan Katrina boleh bersatu tanpa halangan? berjaya kah mereka berdua hidup bahagia selamanya.
uols kena saksikan cerita ni. ok?
hah gituuu~ apa pendapat uols I punya sinopsis tu, takdelah panjang mana tapi kira ringkas dah terpecah lobang sedikit hehe. Apa yang I nak tekan kan kat sini semasa #LagendaBudakSetan1 dipawagam majoriti melibatkan remaja yang masih lagi berjinak2 dengan cinta monyet ni. So kali ni dengan hadirnya #LagendaBudakSetan2 dah berubah pula mode ke pada mereka yang dah berkelurga. So mood itu berubah2.

Conflict diantara dua darjat masih lagi diamalkan dimasa kini, orang kaya akan tetap nak jaga martabat mereka sebagai orang kaya, dan kehadiran orang miskin seperti Kasyah tu mungkin akan menjatuhkan air muka orang kaya. Aku suka ayat abang Kasyah "awak kena ingat kita ni PIPIT" tapi tu sekali gus tak menghalang cinta Kasyah terhadap Katrina.

dan ada satu part tu aku memang tak tahan taw, awal-awal lagi Hisyam dah tunjuk perangai sebenar dia didalam cerita tersebut. Rupanya sebab itulah Katrina menjauhkan diri dari Hisyam kerana BENDA tu hahaha. Apa benda tu? tengok lah sendiri haha. Mak benci uols mak benci *lari lari anak sambil tumbuk manja ke dinding.~

oh yeah~ lagi satu aku kurang berkenan lah dengan dia soundtrack tu, tak sehebat #LagendaBudakSetan1. Walaupun ianya lagu dari luar namun ianya kena tepat kat hati ni.
 haha tu dia, inilah yang terdapat kat dalam goodie bag tu :) T-Shirt #LagendaBudakSetan2
 kenalkan member I, EJ a.k.a photographer. Oklah uols so far sampai disini saja review dari mek ok :) lain kali saya akan update lagi. Janji seperkara dengan mek kalau uols ada masa pergi tengok cerita ni. Mungkin korang rasa sesuatu yang berlainan.

p.s: Thanx to Golden Screen Cinemas and Nuffnang for the invitation :)


Cara betul memberus gigi dengan Colgate Slimsoft

hey uols,

masalah yang sering dihapai diri ini ialah Gusi Berdarah, setiap pagi kalau berus gigi tu confirm akan berdarah dan dah banyak berus gigi yang diguna pakai tapi hasil masih sama gigi ini masih lagi berdarah, lepas tu contohnya kalau makan buah epal pun still ada kesan darah tercalit pada buah. 

So masalahnya disini ialah Gigi ini jenis sensitif dan juga gusi yang mudah terdedah pada geseran jer terus berdarah. Plak yang melekat pada gigi adalah hasil daripada sisa makanan yang kita makan tu tak dibersihkan dengan teliti. Semua orang sudah sedia maklum memberus gigi adalah 2 kali sehari pagi dan malam itu semua orang dah sedar dari kecil lagi kita sudah ditekankan akan kepentingan memberus gigi.

minggu lepas aku pergi ke HERO supermarket area cheras ni dengan harapan nak beli Berus gigi yang baru, mungkin dengan berus gigi yang baru ni bersifat lembut dan tidak lagi melukakan gusi saban hari menggosok gigi. Betul tak?
permukaan hujung yang tipis memudahkan untuk mencungkil keluar sisa makan, amik ko takde lagi sisa makanan yang melekit lepas tu.
tapi sayang berus gigi Colgate Slimsoft 0.01mm tu takde lah pula dijual kat pasaraya tu, brand lain tu ada juga tapi masalahnya nampak macam berus gigi yang keras, so baik  tak berani untuk ambil risiko baik cari berus gigi ni sampai dapat ^_^
korang tak perlu risau macam mana untuk beruskan gigi kerana tutorial yang sebetulnya ada ditunjuk kan pada video diatas. Klik Sini untuk ke video tersebut  
tapi apa yang penting sekali berjumpa dan membuat temu janji dengan doktor gigi itu semestinya penting untuk memastikan pengawalan gigi kita yang sihat tu :)
Gigi yang sihat menghasilkan senyuman yang ikhlas.
 so untuk dapatkan maklumat lanjut korang boleh lah klik mana-mana satu iklan yang terpapar di blog kifli mally tu yer.
selamat membersihkan gigi yer. Ok lah uols nak sambung memberus gigi sambil mandi. Pedih mata masuk sabun hahahha