Al-Fatihah Buat Arwah DDFabubous (KarelDanish)



hey uol,


Pertama sekali ingin KM ucapkan Takziah kepada semua ahli keluarga DD, tiada apa yang boleh Kifli lakukan selain dari sedekahkan kalimah Al-Fatihah kepada arwah. 

Petang tadi dalam sekitar pukul 1pm macam tu Kifli dapat mesej dari kawan mengatakan yang DD sudah pun meninggal kan kita semua. Terkedu seketika dan berdiam diri sejenak memikirkan kenapa begitu cepat arwah meninggalkan kita. 
Maaf saya bukan menyalahkan takdir, Kifli cuma terkedu kerana berharap sangat yang DD akan kembali pulih seperti sedia kala. Selain itu juga Kifli mengharapkan DD kembali berblogging dan join kemana2 event bersama2. Tapi tu semua sudah tidak ada lagi. 

Mungkin ini juga yang terbaik buat Arwah, daripada arwah terseksa lama mungkin Allah juga sudah mahu DD kembali ke pangkuan yang Maha Esa. DD jangan risau kami semua akan doakan yang terbaik buat DD. Mudah-mudahan arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Amin Al-Fatihah

Kepada mereka yang telah menghulurkan saluran dan derma ikhlas kepada DD sewaktu dia terdampar lebih kurang 6 bulan dihospital kerana menghidapi Tumor pada kepala dan juga TB, Kifli ingin ucapkan ribuan terima kasih.[Klik Sini]

Selama 4 tahun lebih Kifli mengenali DD dah banyak yang kami tempuhi dan lalui bersama, tidak kira lah pahit manis semua kami terjah. Berita pemergian DD sekaligus memberikan tamparan hebat kepada kami yang pernah tinggal sebumbung. Madi, Hadi, Ucup, n Zuzu siapa sangka kan arwah pergi dahulu meninggalkan kita semua. T_T
 
DD, di atas kesempatan ini aku ingin ungkapkan ribuan terima kasih yang tak terhingga selama perkenalan kita. DD, jugalah menyebabkan aku terdorong untuk terus dan terus berblogging. DD, juga merupakan sumber inspirasi aku untuk terus berjaya. DD seorang yang cukup kental akan kehidupan yang dilalui DD akan lakukan apa saja untuk kecapi setiap kehendak dan keinginan beliau. Terima kasih DD sekali lagi kerana telah jadi abang yang baik buat aku. Pengalaman dan memori yang kita lalui selama 4 tahun itu tidak akan aku sia-siakan DD. Moga kamu tenang disana ya.

Al-Fatihah


Just a random picture by me.

hey uols,

since hari ni mek tak buat apa-apa duduk besarkan bontot kat rumah jer. Lepas bersihkan rumah terus buang sampah, terus teringin nak snap a few pictures that i taken randomly with different story to tell.
 lebih kurang dalam pukul 2pm i snap this photo. Just at the edge of my condo ^_^
lovely isn't it? at the first time i see the result i felt so calm and comfort~
fall in love at the first sight
praise to god for letting me stay that much longer in this surface.
this one pula, as i can recall on that day i have purchased a product from watson above RM100 and then i get this 2 tickets to Music Festival at stadium merdeka. Each of this ticket is worth for RM999 wow what surprise, but unfortunately i can't make it to the event on that time cos i got other event to attend :)
The new notice board that i bought yesterday at DAISO, yeah and it cos me like RM10 for that junk hehe
i know seems not fair enough for letting people acknowledge your shop serving each item for RM5 and then when ever you picked up the wrong item the price wouldn't be same anymore. 
usually the larger the item you get the larger price intend to pay. #Duh!
worth it lah, cos the most expensive thing inside DAISO is RM20. So far that am concern lah~
tadaaaaaa~ my new socks,
i wore socks when am going to bed every night.
when i was a child my mom always told me that don't forget to cover your feet with a socks. 
i ask my mom why? kinda begging for an answer.
she said that to let my damn pretty legs felt warm and cozy. 
ouh love you so much mom. u ain't give me hug tonight right? but somehow i felt that you always be there in my dreams.


Soalan Kifli Mally: Dimana awak beli clutch hitam tu?

hey uols,

wah tak sangka review mek pasal entry yang lepas tentang Envelope clutch bag dapat feedback, ingat tak lagi dimana mek pernah buat entry tentang clutch baru yang mek beli kat  Kenanga Whole City 
dan apa yang penting time tu kawan mek ramai yang bertanya beli kat mana? berapa?
uoll kat kenanga tu nama kedai dia PLAXA tak silap tingkat 3 dan Harga pula RM30
kalau sesapa yang tak tahu kat mana kenanga tu kat mana, korang boleh tengok Google Maps kat bawah ni k. Harap ianya boleh membantu.

X-Mas Celebration bersama TKG Crew di Le Chateau De Puah

hey uols,


walaupun x-mas dah berlalu namun tetap gigih nak update entry kan, alaaa jangan risau no long statement either words will be updated into this entry ^_^ there's only pictures to be uploaded. 
Agak lama juga TKG Crew ni mendiamkan diri yer last event pun tak sure. ouh baru teringat last entry pasal TKG Crew ialah Diwali [klik sini]

TKG Crew always fall in love with any events and activities such as this coming recently is X-Mas celebration. Yeah X-Mas uoll~ for sure colorful tahun ni kami celebrate X-Mas. Apa yang penting kemeriahan dan kerjasama sesama sendiri itu penting uoll

so enjoy the picture uoll, wah dah rasa macam menjamu makanan kat uoll semua je :)

Thanx to Le Chateau De Puah Restaurant, untie yang serve kita orang tu tersangat lah sporting, sanggup bertahan melayan karenah binatang weols ni. Yang penting malam tu tempat tu terus kecoh sampai semua orang dah takde private nak makan haha.

Luckily weoll dapat tempat yang private which is bilik yang tertutup. Kalau kat open air mek rasa customer semua dah balik lah time tu haha.


tugas pertama mek ialah kaut semua hadiah dari bina-bina dah dikumpulkan pada satu tempat sebelum majlis dimulakan. Nak tunggu sekor2 datang memang susah haha.





Bila semua dah selamat tiba, sorang-sorang dah order makanan.
Menu di Le Chateau De Puah superb tersangat enak, gila kipas harus mati uoll sebab restaurant ni beri kita orang service yang terbaik, Dan kalau uoll semua tahu serve service makanan dia memang cepat makanan kat restoran ni ni pun not bad uolls.


Thanx to abam sponsor Marsh mellow dan white chocolate ^^_
and for mimiey n Viey for the Xmas decoration. Kita suka Less is More

The Activities:
ok activity pada malam tu selain daripada kumpul dan makan beramai-ramai, TKG Crew ada juga membuat exchange gift sesama sendiri. Everyone will be choose randomly. 
Let say Nama Kifli Mally terpilih, Kifli Mally kena pilih nama orang lain utk diberikan hadiah. Kemudian orang tu pula kena pilih nama orang lain dan seterusnya macam tu lah.
Nasib lah siapa yang dapat hadiah dari Kifli Mally haha.
 
 
 
 
haha tengok tu, pelbagai hadiah yang mereka dapat kan, siap ada yang dapat KY, underwear, selipar, teddy bear and perfume haha pelbagai taw. 

Pemenang untuk Best Dress:
congrats to u mimie :)
walhal ko verangan ada voters kan malam tu *ayat sentap haha
yang penting result di umumkan melalui group BlackBerry. Wow what a high tech girls we in.
comel tak kucing demok ni? berbulu lebat berwarna jingga.
mek rasa dia ni memang milik kepada restoran ni sebab dia juga lah mak hayam kat restoran ni. Penarik tetamu katanya. ^_^ cuma dia sekor je yang mek nampak baring2 manja kat restoran tu.
Praise to god everything goes well and the event blend it smoothly ^_^
so perancangan untuk membuat event seterusnya bakal menempah tahun hadapan 2013. Moga 2013 menjadi kan tahun yang lebih bermakna kepada semua. Lebih positif dan jangan cepat melatah tentang sesuatu isu 
Salam sayang dari Page TKG Crew
kepada yang nak usha pic lebih sila lah ker Page TKG tu ye. Muahx


Kifli Mally dah siap design Name Card sendiri Yahoo.

hey uols,


oh yeah~ akhirnya mek sendiri dah siap dengan jaya nya men-design sendiri Name Card. Ni semua sebab mek jeles uols tengok budak-budak blogger yang lain distribute name card masing-masing time Blogger Fear Factor House Challenge. Aku juga yang menggunakan kekdah manual pergi approach sorang-sorang mintak URL BLOG mereka.

 So lepas ni semua tu tak perlu risau lagi kerana mek dah ada Name Card mek sendiri uols, wah lepas ni dengan semua orang mek bagi. Ouh tunggu yerrrrrr uoll
ni sedikit sebanyak yang name card yang mek terima dari para blogger yang terror tu.
So dengan menjelangnya 2013 ni, mek kena berusaha untuk membuat sesuatu. Yelah mana tahu rezeki 2013 akan menaik dan terus menaik wahhhh gitu! amin~
 hah macam mana uoll, komen skit? hehe kita design lite2 sajo. Mek tak kira kalau mek hantar design ni kat kedai tu dia kena buat sebijik macam ni. hehe
so nanti kalau semuanya dah siap mek akan promote lah skit kat mana mek buat name card ni yer haha. Just tunggu je review dari mek. Tak sabar rasanya nak tengok macam mana hasilnya nanti kan. ^_^
hah tu dia kemana hilangnya blogspot tu? hehe maklumlah masuk 2013 nanti InsyahAllah mek akan beli domain uoll~
 Lepas tu kan bukan sajo dengan Name Card uoll, mek terus buat logo sekali. Wahhh biar nampak official skit kan :) dengan harapan nya kalau siap design logo Kifli Mally ni boleh lah nak tempek kat name card design tu tapi nampaknya macam tak sempat sajo. Tapi takpe yang penting apa yang mek plan berjalan dengan lancar.
 
hambik kau terus siap dengan logo design lagi. Pening nak pilih yang mana satu. Korang rasa? Siapa yang buat logo Kifli Mally ni. Tunggu review dari mek ok. Oklah nanti kita sambung lagi ok, nak siap-siap lepas ni nak hantar anak ke taska gituuu~ KBAI


Edisi memboros sakan bersama Kifli Mally

hey uoll,

hari ini mek sungguh bosan kat rumah, so dengan itu mek pun keluar untuk menikmati keindahan KL yang sentiasa sesak tu haha. So memang takde port lain lagi dah yang akan KM kunjungi kalau bukan Sg Wang.
 
 jum kita tengok apa yang mek beli 

Lebih-lebih lagi sekarang ni dah musim YES (Year End Sale) so barang dekat sg wang tu semua nya dah murah apa lagi mek borong sakan lah hari tu.Uoll kalau mek ni memang jenis yang beli barang kat sg wang tu dengan harga All 20, All 25 mek boleh beli lebih dari 5 baju ok haha. 

Nasib baik lah mek ni jenis yang Unisex so baju yang mek borong tu memang sesuai dengan perwatakan mek ahaks ^_^ so jum tengok apa yang mek borong :)
1st is the Turtle Neck Vest,
Turtle neck ni ada 3 warna, mek prefer merah uioll sebab senang nak match dengan kemeja kalau tak selesa pun boleh padankan dengan singlet and your done :)
 2nd is the Transparent long shirt
yup memang transparent. So ianya memang sesuai dipakai dengan tight skinny jeans bersama dengan singlet then baru boleh cover up dengan Transparent singlet ni.
3rd is the Thin cotton Jacket.
mek bagi nama dia thin cotton jacket sebab ianya cukup selesa di pakai. Time ni kat dalam tu tak pakai apa pun just sarung the jacket terus. Quite comfort. As your top korang boleh pakai singlet atau pun tshirt. Ianya akan tampak lebih cool bila disarungkan dengan Jacket ni.
4th the Brown Half Leather Cardigan,
ok design dia sangt cantik dan nice untuk mereka yang inginkan sedikit casual look di dalam sesebuah majlis.
tak payah nak skema sangat lah bermajlis bagaikan haha
ok as u guys can see, i do really love at the edge of the shoulder part tu. Sedikit terangkat seems nice kan. Pada bucu tu ada beberapa percisan kain yang di sambungkan hingga meleret ke bawah. Bila korang berjalan tu nampak cantik sangat ^_^
my life wouldn't be that much perfect without accessories ^_^ ahaks~
belt golden stud tu sangat sexy ok bagi orang yang suka tucked in macam mek. Even tshirt kosong pun i suka tucked in walaupun mek sedar perut mek ni umpama tong dram DBKL
and then part rantai tu mek prefer amik color silver instead of gold. Sebab kalau gold mungkin certain baju mek tak kena uoll nanti nampak macam kontra yang amat, mek tak sanggup kena cerca haha actually ranti tu ada banyak pattern tapi tu lah mek tak suka rantai yang jenis berkilau lebih kalau boleh nak rantai tu jenis yang mati color sebab ianya cantik bila dipandang.

ada banyak lagi barang yang mek beli tapi tu je dulu untuk tatapan korang. Kalau korang jenis reti selok belok dalam sg wang tu confirm korang akan dapat barang yang nice dan elok kualitinya. Terpulang pada individu dan citarasa masing-masing.

maaf lah yer, picture ni mek snap dah kol 12tgh malam orang dah nak tidur baru mek nak start buat entry gigihkan. Yang penting seluar tidur mek berbunga-bunga ko hado? haha #kbai
 

Picture Review on Nuffnang Stickman Santa’s Christmas Tour

hey uols,


perhaps the image I uploaded from my camera will tell the story what actually is going on yeah. So let it be.
the official invitation is actually gone through from the official website of Nuffnang and then we just share the picture in order to get the invitation :)

actually its a quick tour lah to their working environment. We just went there and have some cookies and sweets and share some great stories. Me accompanied by rawlins.
welcome to Nuffnang and their sisters's ChurpChurp
sudah lama rasanya tak jejak kan kaki disini semenjak mereka dah berpindah ke office yang baru nie.
actually there's not much left to be said, so by showing this picture to you guys perhaps y'all seen by your self how great to have like them.


1st i nak bagi tengok surrounding on Churp2 decoration due the X-mas Holidays. Yeah they having a competition which office is got the best decoration and some of the deco are quite impressive ^_^

Churp2 office's decoration
 
 

 Nuffnang office's decoration

The main admin office' decoration
 
 

the most of our favourite is the ginger bread house :)
 
rawlins tengah busy bercerita tentang iphone 5 ^_^ he is a gadget freak 
can u guys imagine inside his clutch he got iPhone 5, Samsung note II and iPad wow superb isn't it.

 
and we served with some snacks with a glass of milk and strawberry :)
splendid. Thank You so much for the wonderful moment :) 
even it just a quick tour but for me its more than enough of having all the treats.