3.142 Contest

 hey uols,

siapa sini suka gambar yang cantik? gambar yang berkualiti tinggi? gambar yang menggambarkan detik manis dalam hidup kita? nak-nak lagi dishot oleh photography professional dan berpengalaman.

Apa itu Project2pi?

project2pi ialah satu project yang melibatkan photography yang pertama dimalaysia menggunakan rangkaian media sosial (#Facebook #Twitter #Instagram) sebagai platform untuk berkongsi detik-detik bersejarah di dalam hidup mereka dan sekaligus melakar memori terindah yang tak pernah mereka gambarkan.

Setiap gambar yang diambil oleh project2pi akan terus diupload melalui Account Instagram anda dimana Instagram auto connect ke Account Facebook dan juga Account Twitter anda pada masa yang sama. Gambar yang diupload adalah gambar yang berkualiti tinggi dan hasil daripada shoot photographer yang professional (DSLR) berbeza dengan kualiti gambar yang ditangkap menggunakan dengan camera biasa.

Semua gambar yang diambil di setiap Majlis menggunakan konsep #LiveUpdate* dan #InstantSharing*, dan korang tidak perlu menunggu berminggu-minggu untuk kongsikan detik bahagia anda bersama teman-teman mahupun dengan orang yang tersayang. Kerana dengan adanya konsep #LiveUpdate dan #InstantSharing dengan sepantas kilat terus boleh share dengan kawan, bukan itu eksklusif namanya. ^_^

kesimpulan yang boleh dibuat ialah, dengan adanya project2pi yang menghubungkan setiap detik gambar melalui Instagram dapat dikongsikan secara live pada hari kejadian. Jadi pilih lah yang terbaik untuk abadikan majlis korang. Siapa masih tak faham tengok sketch yang mek buat kat bawah ni:
Ok kepada Project2pi yang akan menjadi trendsetter pertama didalam bidang photography ni mek suggest-kan 2 perkara untuk meningkat kan mutu dan prestasi uols:
  1. Penjagaan MUTU dan KUALITI adalah amat penting, seperti menjaga ikatan diantara Project2pi dengan CLIENT. Ini kerana dalam masa beberapa bulan kemudian akan ada company yang akan menggunakan kaedah yang sama seperti project2pi ni. Oleh itu sentiasa memberikan sesuatu yang istimewa dan kejutan kepada CLIENT anda (kerana client sukakan surprise ^_^). Dari situ mungkin korang dah ada LOYAL CUSTOMER! dan pada masa yang sama korang perlu tahu di mana terletaknya Target Customer, kerana Target Customer perlu diberitahu akan kewujudan dan servis Project2pi, jadi peluang untuk Poject2pi kembangkan business itu lebih meluas. Serta berani untuk mengambil sebarang risiko untuk bersaing dengan company yang telah sedia ada. Kreatif, Berani dan Tak mudah putus asa.
  2. Membuat PROMOSI dari segi marketing strategy dimana Project2pi perlu mengadakan collaboration bersama mereka yang berpengaruh dan mempunyai network yang ramai. Contoh Maria Elana, Hanis Zalikha, RedMummy dan juga Ben Ashaari (Sebagai Contoh). Ianya sekaligus akan memberikan pendedahan yang tinggi kepada kewujudan Project2pi tersebut. Contoh terkini seperti Anugerah Juara Lagu yang ke-27 dimana kita dapat lihat photographer Project2pi "Saiful Chin" snap telah mengambil beberapa gambar artis semasa acara berlansung. #LiveUpdate dari account instagram mereka ^_^
 
selain dari itu juga Che Chin pernah snap gambar mek secara spontan, dan hasilnya BOOM~ mek sangat suka yer, kerana hasil yang dan drama gambar ini amat classy, setiap gambar menceritakan segala kisah~. Thanx to the Project2pi's photographer Saiful Chin
 di antara mereka yang sudah melalui detik indah bersama Project2pi.
        Setelah diamati, dikaji, dihimpun serta diselidik mek telah mereka satu tagline untuk project2pi:
Let Your Dreams Become Live Memorable with Project2pi
saksikan video ini untuk kefahaman korang lebih mendalam tentang Porject2pi.

ok nampaknya kepada korang yang inginkan pendedahan yang lebih terhadap Project2pi ni korang boleh lah rujuk seperti dibawah:
  1. Project2pi: Instagram
  2. Project2pi: Facebook Page
  3. Project2pi: Official Website
 
--------------------------------------------------------------------------------
Extra Info:

 #liveupdate* : Sememangnya sudah menjadi lumrah bukan semua kita dapat jemput untuk hadir ke majlis kita pada hari kejadian, mungkin ada diantara mereka kena outstation, sambung study ke luar negara, tapi semua tu bukan halangan untuk mereka menyaksikan majlis anda secara live streaming dari Account Instagram anda bagi mereka yang ada blog lagi nice, terus dapat live update ok. Hanya Project2pi sahaja yang memberikan servis live update.
#instantsharing* : Kebiasaanya photographer biasa selepas snap gambar beratus-ratus ianya akan memakan masa selama seminggu untuk mengumpulkan semua gambar sebagai Final Product ataupun Photo Album cover. Tapi tidak dengan Project2pi, selepas saja majlis selesai project2pi akan terus upload pada website dimana mudah untuk diakses dengan hanya satu klik melalui Ipad/Iphone anda. Photo Album Cover boleh didapati pada hari berikutnya. Menarik bukan?

kepada korang diluar sana yang ingin menyertai Contest yang dianjurkan oleh Project2pi [klik Sini] jom kita beramai-ramai meriahkan lagi contest ni dan sekali gus mengenalkan Project2pi ni kepada orang ramai. Sharing is Caring right? so take part and do your job right now~


No comments :