Kifli Mally dapat Compact Camera Baru. Yeah~



hey uols,


Yeah sempena Kifli Mally sudah pun melabuhkan tirai 2012 ni, siapa sangka dapat juga mek tunaikan salah satu dari wishlist yang telah mek lama inginkan wah ^_^
kalau nak di ikutkan hati ni banyak sangat wishlist yang mek nak buat tapi tu lah apakan daya sebagai seorang fresh graduate yang dok busy menanam anggur di rumah membuatkan mek masih lagi mencari kerja yang sesuai. Gituuuu~ demand namanya tu uols feeling nak jadi blogger fulltime walaupun takde pencapaian yang di dapat :) #sedih

eh dah jauh melalut ni, ok back to the main point. Dengan ini mek nak khabar kan yang mek dah beli camera Panasonic Lumix LX7 serius power giler :) haha

penangan camera baru ni saya amat teruja ini yang penting features dan harga yang lebih murah berbanding dengan Canon G15. Kalau Canon G15 tu mek pergi kat seller centre dia kat Pavilion harga RM2k kecut hati ni melihat nya berbanding dengan Lumix LX7 ni RM1.5k sangat berbaloi dan features mereka yang sama.
So mari kita test camera ni skang ni, jadi lepas ni no need lah mek nak edit-edit gambar guna Photoscape 
kalau tak dulu tu tiap kali je snap picture lepas tu kena transfer balik ke lappy dan hasil dia still kurang memuaskan dan kena edit uols. So lepas ni jimat dah masa mek untuk nak edit2 gambar ni segala, snap dan terus upload sajo :)
abis je beli camera aritu, mek terus test quality gambar tu dekat Sg Wang Secret Recipe. Thanx to zuzu sebab sudi teman mek~
hehe hati sudah puas so snap pic mek banyak2.
 ok skang ni turn zuzu pula :)
 apa yang membuatkan tertarik dengan camera ni, sebab dia punya auto zoom yang sangat cantik. Well dah nama pun camera semi-pro so ada kelebihan DSLR didalamnya.
 Sudah ku beli camera ni, haruslah mencari sifu kan? Godek punya godek jumpa satu group kat Facebook ni berkongsi gambar tentang penggunaan camera LX3, LX5 dan LX7
auummm~ 
cantik kan quality gambar hehe. Baik korang cakap cantik kalau tak siap aku tarik bulu hidung korang tu. Since dah ada camera yang semi-pro ni semua gambar yang aku snap memang puas hati dan most of the picture tu adalah scenery dan object. Korang tengoklah nanti k macam mana hasil tangan mek snap ^_^


No comments :