Potluck Bersama Blogger Retis




hey uols,


pertama sekali mek nak minta maaf sangat-sangat sebab terlalu pending entry ni, orang dah buat berminggu2 yang sudah aku pula baru nak update. But better late than nothing kannnn, Apa pun tak boleh Apa pun tak boleh haha


pertama sekali aku nak ucapkan thanx a lot to all bloggers yang sudi hadirkan diri ke Potluck yang tak seberapa ini. Especially to kak ayu, as tuan rumah yang sudi menjemput dan organize utk kita orang semua ni. buat susah-susah sajo uols~

ok perkara pertama yang aku akan paling bengap sangat nak pilih ialah MAKANAN, dah nama pun potluck confirm kena datang dengan makanan sebab kita nak bertukar2 juadah, kalau ko nak rasa minum cuka getah datang lah dengan tangan kosong yer haha


temankan makcik konah beli dessert :)
serius sedap dia beli Hokaido cake~

dan aku pula dah memang jenis yang suka cepat, mudah dan senang so FastFood adalah pilihan pertama yang akan terlintas kat kepala hotak aku ni and yeah am bringing Domino's Pizza :)
acara bermula pada pukul 3PM bertempat di seksyen 25 shah alam, so cari punya cari akhirnya jumpa juga rumah kak ayu all thanx to Encik GPS. So sampai weols dah ramai rupanya blogger lain di tempat kejadian. Hamboi punctual bebenor ek? 
teruskan lagi tabiat cenggitu nanti boleh jadi blogger yang berjaya, hahaha
orang yang pertama sampai anuar serta rakannya belia muda 
 
rawlin yang sedang busy memperkenalkan diri.
cara dia cakap dan ber-communicate kita tahu dia bukan calang-calang orang nya
Saya lebih confident dengan kotex eh! matihlaaaaaaaaaaa kena carut haha
hah budak dua orang ni nama seakan-akan dan blog pun hampir sama dah ku ingatkan mereka ni hadik beradik pula haha.
pertama kali jumpa beliau, encik Melastik Bintang haha
makcik konah dengan member beliau, 
oh yer lupa nak habaq, mek saing sekali dengan makcik konah taw biasalah duduk area cheras so pergi lah bersama-sama boleh ngeratkan silaturahim tak gituuuu uols?
mahamahu bersama dengan kak ayu cuba sedaya upaya untuk memodelkan juadah potluck....oh mek sangat suka posing uols~
huh? pena berkala dapat apa tu? sebab apa? 
sebab dia adalah blogger pertama datang ke rumah kak ayu....grrrrrr *makan ati
hah kalau dah duduk macam ni maksudnya mesti ada sesuatu kannnnn? 
apa lagi masa untuk sharing is caring instantly~
sekali lagi mengadakan ice breaking
cenggini, cenggitu ceh citer hah lebih kurang macam tu lah kak ayu kita berbicara dengan petahnya. Al maklumlah kak ayu ni jenis yang suka berkongsi pendapat dengan blogger-blogger lain, idea dan ayat kak ayu
eh kejap? mana munculnya Bro Framestone ni?
terus dah duduk dan memulakan bicara haha
rupanya bro orang yang last sekali sampai 
wah bukan main bersemangat lagi bro tengah share info-info terkini dan juga pengalaman beliau selama berblogging ni, apa lah mek tak lepas peluang r nak bertanya sesurat dua soalan haha
so far alhamdulillah, walaupun dah berapa minggu udah pun berlalu namun jenguk menjenguk dan bertanya khabar tu ada je, tapi masing2 busy dengan event yang lebat kan haha.
so lepas ni InsyahAllah kalau ada event potluck ataupun aktiviti yang di anjurkan oleh mereka ni harap semua blogger diluar sana boleh join. 

tak rugi pun malah dapat tambah kenalan ok :)

Para Blogger:
  1. Kak Ayu
  2. Bro Framestone
  3. Makcik Konah
  4. Mahamahu
  5. PenaBerkala
  6. BYRawlins
  7. BeliauMuda
  8. Jae
  9. MelastikBintang
  10. Izzy Izuddin
so macam mana? retis tak weols semua? gila tak retis, yang penting meriah uols! k bai



8 comments :

Syakir Rahman said...

pergh.... bestnyerr....

Azham Vsvc said...

wah meriah!!! gambar juadah tu sangat membangkitkan selera hehe :)

Kifli Mally said...

@Syakir Rahman haha memang best

Kifli Mally said...

@Azham Vsvc hehe kalau ada nanti event macam ni datang la k

akuzle ayu said...

Baguslaa neh awk ada entri. Akak punyo? Masih nan hado..har3. Kek hokaido makcik konah mmg menggiurkan. Kalo tau awk nak mengoder Domino tuh, baik call dr umah akak jer. Ini kastemer tetap eh..heheh.tqvm dik sudi mai umah akak. Nanti kita gebang2 kat luar plaks. Nak berpotluck lagi pom boleh.. Byk lagi kita boleh sharing2..

Kifli Mally said...

@akuzle ayu yessss kita akan buat lagi event macam ni mmg nice kak, lepas tu buat kat luar plk lepas ni confirm lagi meriah kita buka kepada semua blogger yang lain datang :)

Mahamahu said...

Wahh baru dpt tgk entry u oll pasal potluck ni biasalah blogger retis sibuk show sana sini class kau jah..... bila nak hang out sama2 lagi kita ni..

Kifli Mally said...

@Mahamahu hahaha baiklah :) nnti kita rearrange schedule k