Jan 25, 2013

Visit Year Malaysia 2014 launching event



 hey uols,

halo halo halo halo uols, korang taw tak sabtu yang lepas ni (19-01-2013) Tourism Malaysia tengah buat kempen sempena Tahun Melawat Malaysia 2014 (Visit Malaysia Year 2014)

so mek takde masa nak cerita tentang event ni apa yang mek tahu mek tengah sibuk berjimba kat stage, pertama kali mek merasa ketuk Darbuka uols~

ko rasa dengan badan mek yang macam badak laut ni kena pula mainkan darbuka tu? haiyooooooo naik bidang bahu mek dibuatnya ahaha.ok liek what ever lah kan. Kita orang dah start practice under Pak Ngah Production selama seminggu ok. Yer selama seminggu dan korang bayangkan lah maacm mana kita orang bertungkus-lumus untuk menjayakan event ni.

thanx to Sis Linda selaku Pengerusi kepada group D'Colorz kerana amik kita orang untuk perform kali nie. Kalau boleh ada je event besar for sure kita orang akan tetap nak berada di bawah group Sis ok.
jangan ada mulut binatang yang bersuara yer, make up mek time ni tak pecah minyak lagi so memang nampak mampat yer, maklumlah kalau nak menari makeup kena mampat uols nanti berpeluh terus nampak macam bidadari terapung atas bunga lotus hahaha
 ko rasa dengan mak ayam sorang boleh handle anak2 ayam seramai 66 orang, untuk jadi mak ayam yang berjaya korang kena ada suara yang nyaring. Sbab korang nak jerit binatang seramai 66orang ni bukan senang ok. Semua dah feeling macam kat club~
 one of the dancer yang begitu daring, ouh tanjung i do really fall in love with your eyebrow, the way u draw it demmmmm u nailed it girl :)
nanti ajar mak ok.
Penari D'Colorz ada 3 kategori dimana Darbuka, Gendang besar dan juga gendang panjang. Seperti yang korang lihat di atas itu ialah gendang panjang. Duduk sajooooo berbanding dengan Darbuka ko dah kena menari lepas tu kena angkut menatang berat tu kat bahu. Boleh jatuh peranakan mak taw.
part bunga api ni memang teramat hanjing yer, sangat mengganggu akak yang sedang menari di atas stage. Mana tak nya time dorang nak buat launching tu time tu lah bunga api berdas-das letup di langit kelabu tu. Dah terasa macam nak perang jer, mak aiiiii berapa bajet mereka untuk bunga api yang cantik dan lama tu ek? ko rasa? fikir sendiri jing~
 
 time rehearsal lama nak mampos sekali dah on show, kejap jer terasa uols rasa tak sampi 1/2jam pown, Mandi peluh mek dibuatnya lepas perform uols. Weols do our best yang penting vogue walaupun step kelaut kannnnnnnnn~ hanjing ko abam carut mek.

kalau korang ada masa lebih, tengok lah full video ni. Hah ajak satu keluarga tengok video ni, panggil jiran tetangga segala ok :)
Ada beberapa retis yang turut buat show, DATO KHATIJAH IBRAHIM, Ella dan Jimmy Palikat
lepas tu ada lah retis yenna mana tapi mek tak kenal lah uols! 
lepas tu mek tak sempat snap gambar time weols buat Gangnam Style~ ko rasa walaupun semuanya hampir ke laut step tu kan hahaha

gamaknya lebih kurang macam tu lah uols~ hahhhh ini baru Visit Malaysia Year 2014 taw, lepas ni confirm ada lagi Hari Wilayah. So tunggu entry mak ye anak2. daaaaaaaaaaaaa


3 comments :

Yuyu Zulaikha said...

meriah nyaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Kifli Mally said...

@Yuyu Zulaikha hahaha serius meriah giler :)

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...



Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...



Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...