Mar 22, 2013

Renew Passport di UTC Pudu Sentral @ Puduraya



hey uols,

dari hari ke hari planning nak renew passport tapi sampai berapa hari kena pending atas sebab2 tertentu wah dah macam pangkat Dato feeling busy sana sini kan walhal kat rumah mengangkang ^_^
at last jadi juga akhirnya aku pergi buat passport bertemankan rakan ku ZUL, so pada awalnya tu kita orang plan nak buat kat Imegresen cawangan Sri Rampai tapi dah petang better ke UTC Pudu Sentral disitu lagi cepat dan mesra. Korang tak percaya? pergi try sendiri semua jabatan ada kat  UTC Pudu Sentral ni.
 hah akak tu lah yang entertain aku, dia sangat peramah hokay. Imegresen ni kalau tak silap aku berada kat tingkat 2.
The main problem is aku kena snap pic passport yang baru sebab aku nye jambul ni ada color
Kenalah turun GF untuk ke booth gambar.
   
 
 Dalam dua kali snap aku pun berpuas hati dan akak tu start edit gambar aku menggunakan Photoshop hilangkan color pada jambul aku tu. Boleh dikatakan flawless gak lah diedit nya muka aku ni haha
 2009-2010-2013
hehe nampak tak perubahan muka aku, ishhh jangan la puji deras sangat ^_^ aku taw aku Jambu Feeling lagi hahaha
 
Bila segala urusan dah pun selesai dan pembayaran pun dah dibuat, untuk tunggu passport yang baru tu kena tunggu dalam masa sejam baru lah boleh collect di kaunter kutipan dan serahan ^_^
Sambil menunggu tu korang boleh lah ke tingkat 4 dimana pelbagai jenis makanan ada disediakan di food court ni. Seperti biasa ayam penyet menjadi pilihan utama aku. Murah pun murah uols~ 
Alamak tak sempat nak minta softcopy sebab lepas ni tak perlu nak pergi snap kan, terus je print hurmmmm~ takpe lah dah kalut sngt nak buat mcm mana semua benda jadi lupa dibuatnya.
yeah passport dah siap, okay dah nak start packing barang lepas tu duduk kat ruang tamu tonton drama thailand. Abis tu renew passport nak kemana?
shhhh tunggu yer untuk update yang seterusnya~


12 comments :

diana said...

oo..rambut berwarna pun tak boleh ye..baru tahu..

Kifli Mally said...

@diana Dalam passport tak le color rambut, klu kat luar tu rambut colorful pun xpe hehe

anna hashim said...

tulah..member pon ada bgtau yang kat pudu tu mmg cepat..kalau kat area shah alam ni mmg kematu la bontot dok nunggu..tu pun klu dpt tempat duduk..kalau tak? haruslah berpeluh ketiak nunggu passport...

hurmmm..klu kita renew passport, proses dia sama mcm nak buat passport baru eh?

Kifli Mally said...

@anna hashim yer awak

1) Isi Renew Form
2) Amik Q ticket
3) Ber urusan kat kaunter
4) Buat Bayaran
5) Tunggu 1jam utk collect Passport baru :)

YaNa Yassin said...

OoOoO, baru tau Puduraya ada JIM, .. kalau terdesak leh pi nie, passport pun udah mahu matikk.

Kifli Mally said...

@YaNa Yassinyer saya prefer akak buat kat sana :)

hyde dea said...

weekend bukak x ofis tu?
operating hour tau x pukul brape?


T.Q

QA's ~ mamapapa said...

salam...trjumpa blog ni time gugel2 pasal buat passport..jmput follow kmbali :)

aniza zakaria said...

Huhu tgh otw ke sana la ni..stlh percubaan aq nk wat pasport kt putrajaya n puchong utama x brjaya :( thanx awk hrpn nk wat pasport kembali berbunga2 :)

Kifli Mally said...

@hyde dea maaf awak saya tak tahu plk ^_^

Kifli Mally said...

@aniza zakaria harap2 awak berjaya buat passport dengan selamat kat sini ^_^

chenlina said...

chenlina20160119
ray ban sunglasses
ugg boots
official coach factory outlet
michael kors handbags
cheap ray ban sunglasses
ray ban sunglasses outlet
cheap jerseys
fake oakley sunglasses
toms outlet
coach factory outlet
tory burch handbags
air max 90
louis vuitton handbags
abercrombie and fitch
ugg outlet
coach outlet
cheap jordans
uggs outlet
nike free runs
cheap nfl jerseys
michael kors outlet online
lebron 11
michael kors outlet
canada goose outlet
ugg boots sale
michael kors outlet online
coach outlet store online
coach outlet
ugg boots sale
toms outlet
hollister outlet
ugg clearance
uggs australia
burberry outlet
nike air max
coach factory outlet online
michael kors outlet
coach outlet store
louis vuitton outlet online
cheap nfl jerseys
as