Kifli Mally: Eh! kenapa perlu ada perang bendera ek? (PRU13)



hey uols,


 
hah so apa pendapat korang? kenapa tiap kali PRU ada je perang bendera di adakan, tak cukup lagi ke dengan ceramah kesana dan kemari lepas tu di tambah lagi dengan social media. Kotak TV mahupun laptop dan segala gadget yang korang tengok tu adalah cara mereka melebarkan manifesto dan juga cara untuk mempernagruhi pengundi yang berdiri di atas pagar,

Akak cantik: Kenapa perlu ada bendera di semua tempat (Perang Bendera)?
Akak cantik sikit: Sebab untuk mempengaruhi mereka (pengundi) yang berdiri di atas pagar!

so maksudnya ada juga lah yer pengundi yang tidak menyokong mana-mana parti. Ok fine itu masalahnya yang membuatkan satu lagi kos yang dikeluarkan untuk memberikan korang ni pengaruh dan juga semangat then baru lah korang nak mengundi yer? tak gitu!

. OMG Please lah korang sebagai rakyat dan juga pengundi yang dah lama tengok negara ni membangun buka kelopak mata korang yang ditumbuhi bulu mata tu. Siapa yang akan memajukan negara kalau bukan sesetengah parti ini. Kita diberikan akal untuk melakukan selidik

so tunggu apa lagi guna lah kaedah akak ni yer, SAR - SEARCH AND REACH 

sedih lah tiap kalau kalau nak adakan PRU perlu adanya perang bendera ni dan kena lagi keluar kos dan kena lagi korban nyawa kepada si pemasang bendera come on lah people. PERLU ker? 

PEMBAZIRAN ada dimana-mana je demi nak dapat kan title kerusi masing-masing. Bagi aku tak kisah lah siapa yang menang sekali pun ADUN mana yang berjaya meraih takhta TOLONG lahhhhhh satu je yang aku minta, tolong bangunkan negara dan jangan makan duit rakyat dengan cara memutar belitkan propaganda korang. Siapa menang kita sokong beramai-ramai dan cuba untuk berkerjasama ini tidak, terus nak bermasam muka. Ada yang sanggup berbelah keluarga sanggup putus ikatan saudara. SHIT~ nonsense.

korang tak setuju dengan mek takpe sebab mak tak pernah nak amik tahu pun apa jawapan dari korang. Kalau korang nak bertikam lidah gak, korang pergi lah ke forum ni KLIK SINI

Stay Goddess people!


No comments :