Jun 26, 2013

Budak perempuan ni baru masuk malaysia agaknya!



hi uols,

tadi kan aku on the way ke kepong central sebab nak makeup adik aku sebab dia ada farewell untuk  coz dia sebagai budak Nursing ^_^ lepas ni ada lah budak nurse dalam ahli keluarga aku, sorang lagi tu bakal jadi cikgu dalam 1 tahun 1/2 baru abis study. 

Dan aku?

hanya lah seorang blogger yang feeling full time hahaha ^_^

time tu aku baru nak gerak sebab janji nak makeup dia kol 4pm, lepas tu benda penting dalam makeup aku terlupa nak beli iaitu "VULU MATA" uols makeup tanpa bulu mata umpama makeup tu takde seri ok.
so aku pun pergi kedai pelangi kat area cheras ni, kedai ni jual macam-macam ok ^_^ dan aku tanya sorang akak yang duduk depan kedai. 

"akak bulu mata ada?" dia senyum
"akak bulu mata ada?" sambil tujuk bulu mata aku ni, dia senyum lagi. lepas tu dibawanya aku ke sun glasses display ^_^

sudah aku pergi cari sendiri. Sekali tengok kawan dia cakap dia baru start keje. Dan apa yang aku suspek dia ni orang vietnam dan sure baru sampai kat KL sebab tak fasih lagi nak berkomunikasi dalam bahasa. Nak je aku jerit 
aku ni polis dalam penyamaran, bak sini passport ko haha ^_^ confirm dia cuak kan!!!
klu korang nak rasa macam kat mumbai tu korang boleh jer turun kat Mydin besar kat area masjid jamik tu, confirm korang akan nampak muka BANGLA, INDON, MYANMAR, VIETNAM. etc. Yang penting kerajaan luluskan 45K pekerja asing ni datang utk support kerja di malaysia. Ko rasa? 
mak selalu jadi mangsa mereka, mak selalu di ganggu tak kira di mana jua haha
untungkan mereka datang ke malaysia ni mencari rezeki. Bersyukur sangat malaysia ni negara yang aman dan punya rezeki yang banyak untuk di kongsi sesama manusia

stay goddess my followers.

No comments :