Aug 3, 2013

Malaysia bukan lagi negara yang selamat! Adakah malaysia masih selamat?




Hi uols, 

Ok cuba korang bayangkan mek tengah jalan berlenggang kangkung camera dslr belah kanan bahu. Ipad pula dalam pelukan erat. Tiba jer ada motor datang rembat dari belakang aku jatuh tersungkur kurang dari 10 saat barang aku kena ragut. Nak kejar tiada kudrat hanyalah mampo menjerit. Tolongggggg uols. akak kena ragut!!!
Abang tolong jangan ragut Mariam, ini emas zhulian je abang. tolonnnnnnnnnnnnG

lately ni mek ada dengar yang ada beberapa minah salleh kena pecah cermin kereta kat traffic light lagi, dia pecahkan kereta tapi tak dapat amik pun beg minah salleh tu, dan kawan akak sendiri pun pernah sekali handphone dia hampir di snatch, tapi yang tu pun gagal sebab genggaman erat hakak-hakak memang kuat dari lelaki peragut durjana itew. so mat pit kat luar sana jangan sesekali nak pandang rendah kat hakak2 ni ok.
 hakak tak suka mereka pandang rendah kat hakaq dhek!!!

lepas tu baru-baru ada lagi kawan akak kena ragut all the way jalan nak ke pudu tu, sedih uols beg dia kena ragut, dalam beg dia tu ada 1K ok. Terus jadi adegan main tarik beg, sedihnya kawan mek tu terseret juga lah sehingga lutut dia koyak. Apa pun wanita itewww berjaya pertahankan beg beliau.

aku rasa akak tu bertahan sebab dalam beg dia ada 1K tu yang dia mampu bertahan smpi terseret bagai. Akak berbangga dengan wanita seperti itewwww. Kan 1K gila, penat kot nak cari lepas tu senang je mamat anak Harommm ni nak kebas.

Situasi di dalam bila mek tengah feeling menikmati bangunan pencakar langit, datang lah seorang pakcik india, dan dia terus menyapa budak korea tu dan menasihatinya untuk berwaspada dengan camera DSLR nya yang sangat awesome itu.
dey!!! take care you belongings ah! careful of those motorbike snatchers. (tone suara dia pelat skit)

bagus uncle ni siap remind lagi, ntah2 smpi je kat luar dia adalah peragut itewwww haha ^_^
apa pun uols semua harap jaga diri yer. Yang biasa meragut ni Melayu n Indian jer, abis mana yang cina pergi? dorang taiko along, tak main lah ragut benda2 kecik ni. kannnnnn
eh abang jangan la ragut kawan saya,
benda boleh bawa berbincang kan? meh lepak mamat dulu saya belanja.haha
hah lepas tu ni lagi satu hakak sangat takut skang ni, memang sekarang ni trend main tembak-tembak orang ek? setiap hari kena ada at least seorang mangsa. Susah kan zaman sekarang ni, ko buat lahanat je sikit kat kawan ko terus upah orang suruh tembak. 

Kalau korang ingat kat Bukit Bintang Raja Chulan tu, akak sendiri dengar bunyi tembakan 4 kali uols, asalnya mek ingat kan budak-budak main mercun, tapi mercun apa yang bunyi 4 kali gituuuu. Sekali orang kecoh ada yang kena bunuh. Takut la uols.
so sekarang ni jangan macam-macam dengan akak ok. Siapa buat hal AWASSSSS!
Jangan ada sesiapa kacau kifli mally, kalau tidak mak cik tembak uols.!!! phew phew
Stay goddess my readers ^_^

1 comment :

boni kacak said...

malaysia dah tak aman dah sekarang.. jenayah berlaku setiap hari. ada jenayah besar jenayah kecik..