SELAMAT HARI RAYA DARI KIFLIMALLY SEKELUARGA




hi uols,

sempena raya yang mulia dan sederhana ini, kiflimally ingin menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf, kalau tak cukup 10 jari extra kaki mek ni khas untuk uols haha

raya pertama mek balik ke kajang saja untuk tahun ini, tak balik sabah pun sebab my parents ada di kajang ni ^_^ cuma adik bongsu mek sorang je yang beraya dengan family lain kat sabah tu.
boleh dikatakan tahun ni aku beraya kat kajang bukan lah tahun yang janggal sebelum ni pun aku beraya dengan keluarga kat sini, cuma part yang tak best tu kawan-kawan aku kurang ada kat kajang ni, semua main area cheras jer doh!!!! sedikit terasa kebosanan lah ^_^
 hello kenalkan ini lah dia Pakcik Mally ^_^ comel tak anak dan ayah nya?
ni adik aku yang lain ^_^
laki tu bakal cikgu and the only girl tu seorang Nurse.
My mum time ni tak nak join kita orang snap pic sebab katanya dia tengah busy buat preparation kalau ada tetamu yang datang nak berkunjung ^_^
Biasalah itu je lah alasan my mum sebab dia memang bukan seorang yang photogenic punya orang haha.
ada je alasan kalau nak disuruh bergambar, nasib baiklah my dad ni seorang yang sporting, macam anak-anak dia yang lain. Tapi jangan risau nanti sure aku akan snap pic dengan my mum tu ^_^
 pada belah malam nya datang lah keluarga angkat adik aku tu,
bukan main meriah lagi keluarga angkat dia datang berkunjung memang penuh rumah mek yang sedang-sedang tu je
Ok sebelum korang cakap apa lah benda yang mek masak tu kan?
Sebenarnya keluarga aku ni keturunan bugis, jadi masakan dan menu ini adalah wajib untuk keluarga kami yang berada di sabah. Kalau korang yang ada kawan-kawan bugis pasti mereka akan sediakan makanan jenis seperti ini
  Yang bulat-bulat itu adalah TUMBUK dan BURASA
Tumbuk tu sejenis pulut manakala Burasa tu pula hanya nasi putih yang di colorkan menjadi hijau.. Boleh dikatakan pengganti untuk lemang dan ketupat ^_^
 Ayam kampung masak lengkuas!!! 
hahah confirm korang tak pernah rasakan? bagi kaum bugis ini juga salah satu menu wajib ketika menyambut lebaran.

 ok korang tunggu lah yer Raya seterusnya ^_^

Selamat Hari Raya -stay goddess my readers-


2 comments :

Engku Muzahadin said...

Gambo terakhir baik punya! Follow sini #1170

Aida Azryn said...

Selamat hari raya.. ;)