Wind Chimes in a Bakery, Sambil merasakan pengalaman membuat Red Bean Bun sendiri!



hi uols,

Selamat datang ke:

Samsung Galaxy S4 "Wind Chimes In A Bakery" bertempat di At 19 Culinary Studio, Damansara Heigh.
Kepada mereka yang gemar membuat roti boleh belajar bersama dengan kifli mally yer lepas ni macam mana nak hasilkan Red Bean Bun yang sungguh enak dan empuk. Sesuai untuk hidangan semua keluarga dan orang yang tersayang.

Event Samsung kali ni selain dari ingin memberi peluang kepada blogger untuk berkenalan lebih rapat dengan Pelakon utama "Wind Chimes In A Bakery" iaitu Nabil dan juga pelakon comel molek Koe Yeet. Para tetamu (blogger) diberi kesempatan untuk membuat Red Bean Bun, 
 Nabil (Adam) dan Koe Yeet (Sue)
hah bila dah diberi peluang macam tu, terpulang korang lah nak buat macam mana sekali pun! bentuk petak ker? bentuk teddy bear pun boleh kalau uols cukup kreatif macam mek,
Apa yang terjadi dengan Red Bean Bun mek? korang tengok penghujung entry ni.

 Tanpa membuang masa jom tengok macam mana kesudahan Red Bean Bun kami semua.
Alamak dengan penuh concentrate cikgu sue memberikan detail dan juga procedure macam mana nak buat Red Bean Bun yang sangat senang ni. Adik mek kat rumah tu pun boleh buat uols ^_^

Nabil dan Koe Yeet kat belakang tu main tepung uols, mereka memang suka main tepung habis penuh comot muka budak 2 orang ni ^_^
kata orang kalau nak buat masakan tu lebih manis seperti chef nya. Haruslah kena senyum. Ingat tu dengan senyuman benda yang pahit pun boleh jadi manis haha
Cuba cari perbezaan di antara dua gambar diatas: 
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa ni lah di antara dua yang dah siap sy kerja kan, 
di dalam doh tu ada red bean kemudian kena gunting ikut citarasa masing-masing.
 
 blogger yang hadir pada hari kejadian ^_^
Frankie Rose, Ayna Jalal, Illy dan kiddo
Suzai mek nak minta maaf, serious mana pergi gambar kita berdua time tu ^_^ mungkin tak sempat nak save agaknya huhu. Jangan marahkan mek ok.
 huh tengok la tu, mcm mana lah rupanya kan? kata manjakan masakan anda dengan senyuman sekali tengok hasil nya sama seperti tuanya yang kembung dan hangit haha ^_^ tapi jangan pandang pada luaran ok, sangat sedap rasanya. 

semua Red Bean Bun boleh dibawa balik serta dengan resepi macam mana nak buat Red Bean Bun dengan gembiranyanya di rumah ^_^ yahoooooo!


 so tunggu apa lagi korang tengok kat sini trailer kisah cinta romantik di dalam mereka nak kejar impian masing-masing. Begitulah kisah cinta yang sweet bertajuk Wind Chimes In A Bakery!

selain dari itu korang boleh subscribe untuk pastikan korang tidak terlepas episode yang latest. 


stay goddess peoples ^_^

4 comments :

Aida Azryn said...

Selamat hari raya.. ;)

Kifli Mally said...

@Aida Azryn Selamat hari raya u ^_^

Sunshine Kelly said...

wah pandai la Kifli buat roti kacang merah... nanti boleh buka kedai roti kan :P

Kifli Mally said...

@Sunshine Kelly hahaha, kelly bila i sudah buka kedai u datang ok ^_^