Aku dan Type Writer




Hi uols,
hi u alls, akak adalah duta type writer pada zaman 1970an

Rupanya dari kecik lagi memang mek sudah pun berjinak-jinak dengan typewriter segala, feeling nak menjadi seorang penulis yang busy kesana kemari membawa berita sensasi, tak gitu murai?

Tengah mek duduk melamun kat ofis tertinjau pula zaman mek time ketat berdara lagi, kat rumah makcik mek ada satu typewriter yang sangat classic dan antique dan tiap kali kerumah makcik pasti akan amik masa untuk belajar nak type dengan laju
Ketak ketik ketak ketik, tang ting tong bunyi besi yang melanting ke depan, lepas tu best sangat bila dapat tengok hasil tulisan berdakwat dari typewriter tu.
dah macam laptop engko mek buat, boleh usung kesana kemari,

Taip punya taip lebih ke kanan, dan kena tolak balik ke kiri. Kedek kedek kedek kecing, terasa seperti officer hakak-hakak yang Berjaya sangat time tu.

Sekali dah tua-tua macam ni baru lah aku tahu rupanya mek ada darang daging seorang blogger. Ayoooo mampu tak hadek-hadek buat statement macam tu? Ok laaaa akak nak g makan bai uols
dan mek akan tetap menaip sehingga mek kertu ^_^
Stay goddess people!