Oct 7, 2013

Impian melancong bersama Travelar!

hi uols,

Kenapa saya nak pergi bercuti bersama dengan Travlar.com?
Apa kelebihan pergi bercuti bersama dengan Travlar.com?

Dua soalan ini sudah cukup untuk memberikan gambaran yang cukup meluas tentang percutian yang dinantikan oleh setiap orang untuk melancong dan merasakan budaya dan juga persekitaran yang berbeza dengan budaya hidup kita di Malaysia,

Di Eropah Bali dikenali sebagai The Island of God! wahhhh terasa macam dalam cerita Hercules pula ada banyak tuhan haha ^_^

Seingat kifli, pada tahun 2010 pada hujung tahun kifli ambil kesempatan ini untuk pergi bercuti dengan adik kifli, walaupun asalnya waktu tu kifli study memang "dintis" uols tapi memandangkan orang dah nak sponsor peluang ini datang sekali sekala.
tidak banyak sebenarnya yang mek dapat terokai di Bali melainkan dengan keindahan Pantai Kuta dan juga kehidupan malam. Social life mereka amatlah berbeza kerana kebanyakan pelancong waktu itu penuh membanjiri kota Bali.

 Sungguh tidak puas dengan memerhatikan gambar yang saya post diatas, sangat sedikit dan kalau korang tengok confirm tidak merasakan aura "the excitement". Oleh itu kalau dapat pergi melancong bersama dengan Travelar bukan saja dapat pengalaman baru, malah setiap tempat yang dituju kali ni akan lebih menarik kerana, pasti mereka akan berikan guide dan juga pengalaman menarik semasa berada di Bali mahupun di Yangon ^_^

apa yang pasti kalau kifli dapat terpilih ikut mereka pergi mengembara sambil bercuti tahun ini, pasti semua gambar dan kenangan manis akan kifli coretkan pada Blog Si Budak Jambu ini ^_^ termasuk lah sampai ke tempat tidur sekali pun pasti akan di sumbat masuk ke dalam blog ini. Kerana kilfi ingin berkongsi detik gembira ni bersama dengan kawan-kawan yang lain.

Oh yer! Kisah pengalaman ini dibawa khas dari kifli di Bali untuk impian melancong bersama Travelar.com & DIGI
stay goddess people ^_^

*dintis - poket kering

2 comments :

suezen said...

kemain gmbr dlm air..mcm retis!

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.