Kenapa company AXA ni suka hired JENIS mereka berkerja?



hi uols,


hah ni mek nak share dengan korang ada lah dua jantan keje kat company mek ni,
boleh consider mereka ni kuli batak lah, tak penting pun so mek memang pandang sebelah mata je orang jenis macam tu,
time tu mek dalam toilet tengah melabur bisness mek, 
lepas tu mek dengar lah jantan 2 orang bercerita, baru masuk toilet
"mencarut sana sini, pasal betina yang smoking kat tangga, berlucah segala, mengeluh keje kat company sekarang lepas tu nak keje Government"

lepas tu mek keluar terserempak lah, muka sorang tu memang helok uols, serius mek tak tipu kalau hakak fonens tengok memang cair. Habang-habang gitu!!! Tapi sayang mulut bau macam selipar terbakar!!!

bila mek basuh tangan lepas tu kawan mek masuk. Tapi kami just berselisih. 
selangkah jer mek keluar dari toilet tu jantan tu mengata belakang, 
"kenapa company Axa ni selalu je amik pengkid and lembut"

ni pun mek dapat taw lepas kawan mek yang satu lagi tu report,
"ko taw nok dorang terus cakap macam tu bila kau keluar toilet tu"

HAHAHAHA!!! mek gelak besar dengan jantan macam tu nok! sedih hidup mereka sebagai pencacai ni kan, ada pula aku kesah apa pangkat kau ada kat Axa tu. Tengok dari rupa ko umapama tea lady jer tapi versi lelaki.
 middle finger should be fine as a return kan?????

memang company ni suka ambil jenis macam kita orang ni yang "confused" identiti sebab kami tahu kekurangan kami dari segi fizikal tapi bukan dari segi komitment. Kami ceria kami flexible kami serba boleh dalam melakukan kerja. So kalau orang jenis macam kau nak berkerja dengan KERAJAAN better berambus sebab orang macam kau pun tak penting. 

 company tak perlukan orang tua seperti kau. The company it self shows The Transparent of each staff that carry their identity. So why dare to bother? Company perlukan anak muda di dalam organisasi yang open minded sehingga tua. Bukan macam kau culture hidup dikelilingi dengan orang pemikiran sempit.

Pergi mampos sama kau orang tuaaaaaa!!! berdrama kejap....

Mungkin ko jeles sebab pengkid kat situ level dia lebih tinggi dari kau. Hanjing kau dari situ nyah!!! orang yang narrow minded seperti kau tak diperlukan ^___^
stress mek, cabut kening jap ^_^

hanya orang yang cekal je akan bertahan lama, so hati kering sometimes it quite helpful.
kepada uols semua teruskan jadi diri sendiri tak kisah apa orang nak cakap. Sepatah dia mencarut 10 karma kembali kat batang hidung sendiri. Confident adalah kunci membuatkan uols terus SURVIVE ^_^

berhati-hati uols ramai sangat orang yang akan benci dengan attitude korang yang berketrampilan menarik dan mudah didekati orang ramai. Maklumlah orang macam mereka ni hanya ada satu kelulusan jer PHD = Penyakit Hasad Dengki

Stay goddess people!!!

2 comments :

suezen said...

biasalah tu qief...jeles laa tu...well..buat baik salah...buat salah lg laa salah kan....mulut org kiter x leh tutup...betul x kak ton?!

Kifli Mally said...

@suezen betul tu non ^_^