Oct 14, 2013

Selamat Datang Keluaga Baru Kifli Mally, #Kyuubi



hi uols,

setelah mek penat menunggu dan menghitung hari, akhirnya apa yang ditunggu dapat juga.
Thanx kak elly memberi kepercayaan untuk kita menjaga si budak bucuk ni ^___^
Tarikh Lahir #kyuubi jatuh pada 17-July-2013 
so selepas 2 bulan baru kak elly benarkan aku take over penjagaan dia sebab dia dah start membesar, bulan lepas mek buat appointment dengan kak elly kat The Pet Safari @ IKANO Power Centre, Petaling Jaya.

korang tengok lah sebagai seorang ummi yang bertanggungjawab dan penyayang ummi kena sediakan segala keperluan Kyuubi ^_^ mek kena ikut standard yang dia dah biasa or else nanti dia tak selera nak makan, plus kalau nak nampak dia gebu memanjanng montok seperti UMMI kenalah makan benda yang berkhasiat. Tak gitu?

 Service yang baik seharusnya datang dari kedai yang bagus ^___^ so GOOD is a preferable expression.
 dua wajah yang selalu teman mek kehulu hilir tidak kira waktu Miss congo n Miss Virgin Island haha

sebelum dia di hantar untuk penjagaan sepenuhnya kepada mek, korang tengok lah wajah kyuubi yang sangat takut sempat di snap oleh kak Elly, kesian kyuubi sure dia takut yang teramat-amat kan.

"kemana mama elly nak bawa kita ni?"
"eh 1st time keluar rumah naik kereta"
"mama elly nak buang kita ker?"
 
 itu pada satu ketika dulu wajah-wajah seorang penakut. 
1st day tu memang dia kena tdur dalam bilik mek sebab dia sangat takut dan tak selesa dengan tempat baru.
 so far dalam hari kedua dia sudah popo n pepe kat pasir yang sepatutnya ^___^ mek sangat suka
Kyuubi jenis tak suka kena kurung so no wonder kyuubi nak bagi tahu mek yang dia boleh popo n pepe kat tempat sepatutnya.
kesian dia, kali pertama takutttttt ^_^
tapi jangan risau mek merangkap UMMI pelesu uols akan menjaga kyuubi dengan sepenuh jiwa raga.
jaga-jaga juga kannnnn mau habis satu badan mek dicakarnya, bergurau tak bertempat budak ni taw. Kalau datang gila dia dengan mek sekali dia boleh halau keluar rumah kang!

stay goddess people!

2 comments :

Mira Cikcit said...

Alolololo.. comelnyaaaaaa.. gewammmm

suezen said...

hamboii bela kucing plak dah