Eric Leong sepetang bersama Anjung Seri @ Menara Kuala Lumpur (KL Tower)




hi uols,

Kali ni jom terjah mek di KL Tower, seingat mek lah kan! ini baru kali kedua mek dapat bertandang di KL Tower ni, bukan kerana tidak ada kudrat untuk melawat lambang keindahan Malaysia tu cuma masa terlalu tipis untuk mengizinkan lawatan mek ^_^
so kali ni Berita Publishing menjemput mek untuk Sepetang Eksklusif Bersama Anjung Seri di ceriakan oleh Electrolux dan juga Dulux. Anjung Seri memang anjurkan majlis ini khusus buat pembaca dan penyokong tegar kepada majalah Anjung Seri ini. Ianya bertempat di Galeri Perkampungan Budaya 1 Malaysia Menara Kuala Lumpur. Bersempena dengan Ulang Tahun ke 20 Anjung Seri ^_^

Selain dari merapatkan diri sesama mereka, event ini juga bertujuan untuk berkongsi ilmu dan share pendapat dari speaker kita yang penuh dengan ilmu #gituuuu nanti mek akan share korang pula yer ^_^
Ada juga pameran butik dan andaman seperti "MixModa, Cultured Batik"
bertempat di Section 7 Shah Alam. Kehadiran mereka cukup menarik sambil memperagakan hasil pakaian mereka berkonsepkan dari Kain Langsir. Ko mampu ke tidak melihat model-model tu semua sarungkan dari fabrik langsir ^_^ 
 kepada korang yang ingin menggunakan perkhidmatan dari MixModa korang boleh hubungi mereka di
Tel: 03-55116200
Facebook: mixmodaboutique
Instagram: mixmodaboutique
Email: mixmodasb@yahoo.com
 
 Pn Zaini dengan kata-kata pembukaan beliau, Maafkan saya kalau tersalah nama ^_^

mari kita lihat apa kata speaker kita yang meletop kali ini membincangkan fesyen di malaysia, selain dari itu mereka juga boleh berkongsi pendapat tentang fesyen semasa.
 Speaker kita yang pertama iaitu Faizal Hamid graduan dari Syracuse University, New York (MA in Environmental Arts - Fashion Design) wow tengok saja fraduan dari New York sudah cukup menempah nama dalam bidang fesyen di malaysia ni kan ^_^

Faizal Hamid berkongi tip dan idea bagaimana nak jadikan fesyen lebih berdaya menarik. Apa lag mek especially orang yang paling fokus dalam sidang tu sebab tertarik dengan setiap info yang diberikan ^_^
kemudian Wendy Ho berkongsi ilmu tentang keistimewaan cucian fabrik menggunakan mesin basuh Electrolux. Dulu kini dan sekarang setiap mesin yang di hasilkan adalah untuk menepati citarasa dan sekaligus untuk menolong mengurangkan beban isi rumah. Jadi dengan adanya Electrolux ni para isteri dan suami tidak perlu risau kerana mesin basuh bijak ini boleh mengawal basuhan korang ^_^
 Last but not least the most Cheerful person ever is Dr Eric Leong, 
tugas Dr Eric Leong ialah untuk mengajak para pembaca untuk memhami konsep warna sebagai warna terapi di mana warna memainkan peranan di dalam membentuk diri yang ceria dan sentiasa bertenaga. 

Jom mari kita tengok warna bagi setiap tahun:
2004 - Turquoise 
2005 - Orange
2006 - kiwi Gold
2007 - Pink 
2008 - Gold
2009 - Green
2010 - Blue (Sky Blue)
2011 - Citrus Yellow
2012 - Red
2013 - Inspired Blue
2014 - ?

wow siapa sudah tahu apa warna untuk tahun 2014? 
do not think too hard on it ^_^ it simple were going back to basic,
Its GREEN
Opssss alamak sudah pun terpecah lobang ^_^
nanti Dr Eric Leong marahkan mek pula kerana mendedahkan warna tahun depan kat readers mek yang lain. Haha not fret as mereka yang inginkan mengecat semula warna mereka pada tahun depan Green is the fresh and calm color that might suits you well. So guys tunggu apa lagi pergi lah cat kan dinding rumah korang kepada warna Hijau. 

Kalau melayu kita panggil Hijau apa yer? Hijau lumut ke? no i don't think so!
^_^

stay goddess people.


No comments :