Nov 27, 2013

Makan sampai kenyang di Wonder Food Adventure di One Utama Shopping Mall

hi uols,

kepada kaki makan jangan lupa datang ke Wonder Food bertempat di Old Wing Court centre One Utama Shopping Mall. Korang sendiri akan turut merasa betapa mewahnya level ni penuh dengan pelbagai jenis makanan. 

Weekend hari tu mek tak lepaskan peluang untuk merasa beberapa outlet yang memang menjadi tumpuan Wonder Food Adventure kali ni. 

so tunggu apa lagi jom kita cuci mata ^_^

#Vivo American Pizza & Panini
1) Baked Chicken Chop: RM16.90
2) Smoked Chicken BBQ Pizza 11 inch RM22.90
3) Volcanic Chocolate With Ice Cream RM15.90

     LG311B, Lower Ground Floor, 1 Utama Shopping Centre, No. 1, Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama Damansara, 47800 Petaling Jaya, Selangor.     
603-7732-9799

mek akan suggest korang untuk rasa ketiga-tiga menu diatas, especially Volcanic chocolate tu memang membuatkan anda semua tak duduk diam. Surprise hot chocolate didalam brownies tu ^_^


 #BBQ Chicken
 Manakala di BBQ Chicken pula mek di hidangkan dengan family platter set.
kebiasananya di dalam family set ni dia ada 4pcs chicken + French fries + Coleslaw + 4 carbonated drinks
tapi untuk review kali ni seperti yang korang nampak ayam tersebut ada pelbagai jenis rasa dan label.
1) Olive Luxury Chicken
2) Jerk BBQ 
3) Korean Charboiled
4) Hot-hot drums

untuk family set ni semuanya berharga RM59.90

LG323-LG323A, Lower Ground Floor, 1 Utama Shopping Centre, No.1 Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama Damansara 47800 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan 
603-7727-0619 

 #Bisou Bake Shop
 Akhirnya untuk dessert yang sangat sedap tak terkata ni, penuh bersalut dengan cokelat yang mewah sudah semestinya Bisou Bake Shop. Sungguh kreatif dengan hasil seni ukiran dan hiasan.
oleh itu mereka berikan mek Cup Cake Of The Month
 
 cream chocolate yang sangat sedap, lembut dan manis ^_^

LGK105, LG, 1 Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama City Centre, Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya. Tel : 03-7728 6526


 #Molten Lava Cafe
 (Opposite Cold Storage)
Lot LG312B, Lower Ground Floor
Oval, One Utama Shopping Centre
Tel : 03-7725 1777
Email : molten.lava@yahoo.com
 Cinnamon Sugar : RM4.80
Terima kasih atas penghasilan ekspress Cinnamon Sugar ^_^ 
memang sedap betul dimakan waktu-waktu panas macam tu.

 #Seaweed Club
LGK 109A, Lower Ground Floor,
One Utama Shopping Center
No. 1 Lebuh Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya, Selangor.

 wohoooo selain dari itu juga, mek sempat lagi tapau seaweed untuk di bawa balik, terima kasih kepada Seaweed club. Sememangnya berbaloi ^_^

 #Mr Cendol
 memang tak sah kalau tak menjamah Cendol kan, siapa kata tak boleh jumpa cendol di dalam shopping mall One Utama yang sangat besar tu. Mr Cendol menyediakan cendol yang terbaik dari ladang ^_^
Hilang rasa penat dan dahaga setelah menikmati ais cendol cawan yang sungguh menyegarkan itu.

Cendol Cawan RM4.50
LGK 109, Lower Ground Floor (Old Wing), One Utama Shopping Center, Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Selangor. 012-661-8683


Dan banyakkkkkkkkkkk lagi. Serius sampai tak tersnap kedai makan yang lain, sebab terlalu fokus menikmati semua hidangan yang pelbagai jenis. Dari halal ke non halal, dari portion yang kecil ke besar, manis dan bercrea semua ada di Wonder Food Adventure One Utama kali ni.
 
 Terima kasih Butterfly Malaysia kerana sudi menjemput kifli mally untuk melantak sambil berkongsi dengan kawan-kawan yang lain. Sudah pasti ramai yang akan datang ke One Utama untuk merasa sendiri nikmat juadah dan hidangan mereka. Kalau malas sangat nak ke OU korang boleh pergi ke outlet lain bahahaha

Stay goddess people ^_^


1 comment :

Shuhaili Samat said...

Dh dpat mkn bisou cupcake dah nyumnyum!