Nov 21, 2013

Nak bagi derma? memang kena kemut juga kah?



hi uols,

hari ni mek di beritahu ada seorang staff kat IT department sudah meninggal dunia akibat sakit jantung dan lepas tu mek in charge untuk buat contribution collection, boleh lah dapat ringankan beban keluarga arwah. 

Okay isu nya kat sini mek memang tak faham muka cantik tapi kemut kedekut haji bakhil arghhhhhhhhh tension mak noks!!!

sebab dorang ni kedekut sangat nak bagi sumbangan, ya ampun tak terjejas pun account malaysia ni kalau setakat ko hulurkan dekat mek sebanyak RM1 mek akan ambil dengan hati terbuka, senyum menampakkan semua gigi mek yang cantik macam fazura ni.
cantik tak gigi kita.
 
ini tidak ada yang pura-pura buat call, lepas tu buat-buat busy, kalau mek yang gaji macam kuli batak ni boleh derma sekian-sekian kenapa dorang ni tidak ek? ca nun alip tu yang memang mek tak faham

"eh dia ni siapa ek?"
"dia berapa umur, sudah berapa lama kerja?"
aha memang aku yang korek semua biodata dia, eh even staff kat sini nak kawin pun mek ok je bagi contribution dasar ca nun alip betul lah. Nasib baik bukan semua macam tu hanya segelintir jer...
eh kat atas tu mari turun nak kasi derma ni ^_^
 
ok lah rasa lapar pula patut lah meroyan tak tentu pasal.

stay goddess readers,

3 comments :

Leeza Dayasari said...

derma dgn ikhlas..... tu yg penting...

Kifli Mally said...

@Leeza Dayasari tahu takpe! haish

oni.asyraf said...

correction, arwah meninggal sal infection kat kaki dia, bukan sakit jantung.... baideway, si candice yg ca ya nun tu pun totally sedih bila dengar arwah meninggal...