Rahsia keanggunan Kak LIN.



hi uols,

kebiasaannya pada waktu pagi sampai je office sebelum mek melahap nasi lemak as my breakfast, mek akan pergi ke pantry cuci my cup and make a warm n hot milo ^_^ baru lah ada umphhh untuk mulakan kerja yang bersemangat,

Then kat pantry tu ada lah seorang akak ni, nama dia Kak Lin dalam era 40an sudah. Sebaya dengan umur ziana zain engko. Wajah still mulus dan plowless. Time mek tengah basuh cawan tu time tu juga mulut ni gatal nak bertanya "akak guna product apa? nampak wajah halus mulus jer" macam cantik je macam mulus jer
akak tu menjawab dengan pantasnya "banyak tips dia dik!, selain dari makan buah-buahan pada waktu pagi, banyak kan makan sayur-sayuran dan selepas itu air pada waktu pagi itu mampu menegangkan muka dan menganjalkan kesegaran kulit muka kita, bukan itu saja air yang secukupnya amat penting, akak berasa beruntung untuk maintain dalam keadaan seperti ini, ko taw ada orang tu cakap akak ni nampak sebaya dengan anak akak yang perempuan tu dalam lingkungan 20an, ni lagi satu akak nak tambah selawat tu banyak-banyak. Last sekali ini rahsia akak untuk kekal maintain sihat seperti sedia kala adalah dari HATI kita. Sebab Hati kita ni lah kunci utama untuk mencerminkan keperibadian diri kita. HATI kena baik jangan simpan perasaan hasad dengki kat orang, HATI kena bersih walau orang buat jahat kat kita, kita doakan kebaikan mereka selagi mampu, boleh kata HATI ini lah yang penting untuk memastikan kita kekal maintain menarik."
omg omg omg panjang bebenor akak tu cakap samppai mek pun terbantut nak makan nasi lemak uols,
soalan terakhir dari mek untuk akak kita yang cantik tu "Produk apa akak guna?"
"akak guna produk biasa je dik MUSTIKA RATU"
haiyoooooo makan hati yer, Mustika Ratu sumber inspirasiku ^_^
so uols semua kalau nak cantik HATI kena baik yer, lepas tu makan lah jamu banyak-banyak haha.

stay goddess people

4 comments :

amirnawawi said...

noq, u pakai apa ek kat muka? I mean produk apa.. Flawless. boleh kongsi produk apa?

Kifli Mally said...

@amirnawawi camera 360 haha ^_^. Hurm actually mek guna SAFI haha, jangan gelakkan mek taw. #okbai

amirnawawi said...

Serius eh Safi? Jgn nak membohong la.. Produk mahal ker?

Kifli Mally said...

@amirnawawi ya ampunnnnn mek guna produk murah tu sajoooooooo ^_^
paling mahal so far olay itu je noks mek mampo ^_^ haha sungguh tak tipu