Saya ingin masuk DIGI WWWoW Awards!




hi uols,

korang agak-agak sepanjang aku berblog ni ada tak orang kenal aku? ada ke orang nak baca entry aku yang merapu nie? Hurmmm kenapa bukan dari dulu lagi aku meroyan kat Sandakan Sabah tu, biar ramai followers aku datangnya dari Sabah dan bukan dari merata tempat yang belum tentu dan pasti siapa!

tapi takpe yang penting mereka baca entry aku walaupun dah banyak kali aku tekan kan mereka sebagai silent readers!!! but they are still my reader fans gituuuu~

tetap nak feeling kan?
 teringin ooooooooooo nak join untuk DIGI WWWOW AWARDS ni, for sure lah aku akan terjunam ke category under nuffnang sebab itu je kelebihan yang ada ^_^
dan bila aku melihat ada ramai blogger yang berani tampilkan diri mereka untuk menyahut cabaran kali ni. 
So aku pun decide nak join but then until the last due date lah, ingat senang ke nak cari idea macam ni untuk participate. Oh no it wont requires such a simply entry to post on and published. 

Kena banyak buat brainstorm kot ^_^

Eh!! aku ada juga curi-curi tengok entry budak-budak ni, skali tengok ada dua budak borner yang post salah satu KisahEmasPutih.com ^_^ buli bah kalau kau!!! etching!!! yakin si maria~

Who should participate:   
   Topical or Comedy Bloggers     
Happening Content Creators     
Extraordinary Trend-setters

so if you guys think you have all the criteria then go for it. Go to http://wwwow.my/Default.aspx and sent you entry ^_^ Good luck people!
Stay Goddess People~

Hari Last Chow Kit Road! Chow Kit Road The Musical.

hi uols,

wow what a surprise rupanya ada juga rezeki aku untuk menyaksikan rakan-rakan aku perform untuk show musical kali ini. Seperti biasa ianya bertempat di Istana Budaya, tiada tempat yang setanding di Malaysia selain Istana Budaya, anugerah pentas persembahan yang sangat mengujakan.

 haha due date aku untuk update cerita ni lebih kurang isnin lepas tapi akibat pending dengan keje lain baru skang ni nak buat entry. At least terbuat daripada tiada langsung kan? 

Jalan cerita yang amat memberi pengajaran kepada semua lapisan masyarakat dimana jangan lah kita sesekali memandang rendah pada mereka dari segi status, paras rupa, pangkat, dan harta kerana itu semua tidak menjaminkan apa-apa! setuju?
 Kalau dah nama pun kat Chow Kit apa yang pertama sekali akan terlintas kat fikiran korang?
Busuk, kotor, tempat dilabel sebagai "Tempat Hitam", lorong haji taib penuh dengan pondan dan maknyah, penagih dadah, pelacur dan peragut ada dimana-mana saja.
Dan tak terlepas pandang anak-anak muda yang menjadi penggangur jalanan. 

Confirm salah satu statement mek kat atas tu korang pernah fikirkan?
 Lihat betapa girangnya mereka berlakon, pelbagai warna dan watak dicurahkan dalam pentas lakonan mereka kali ini. Chow Kit Road di main oleh pelakon dan watak yang tidak kurang hebatnya contoh seperti:
Adibah Noor, Anding Indrawani, Junji Delfino, Nadia Aqilah, Shanti Venugopal dan Tony Eusoff, teater ini diarahkan oleh pengarah filem Puteri Gunung Ledang, Saw Teong Hin.

Dan sebanyak 17 lagu Sudirman mengiringi jalan cerita dalam pementasan ini termasuklah Pesta Dunia, Milik Siapakah Gadis Ini, Langit Petang, Basikal Tua dan Warisan. Korang mesti tahu betapa gemersik dan syahdu lirik lagu Sudirman kan?
Chow Kit Road Sarat dengan Emosi? Tang mana ek? Tang Anding kena marah dengan mak nya, atau dimana Anding kembali ke pangkuan keluargnya dan dapat mengetahui yang Tony Eusoff adalah ayah kandung beliau?

Watak dan penghayatan yang perlu di keraskan lagi ^_^
bukan cakap tak best, cuma perlu tingkat kan lagi usaha tu untuk sampaikan emosi pada penonton, mesej tu memang dari awal hingga akhir kami semua dah faham.
Nadia Aqilah you are the best GIRL!!!!!
ker aku sorang je yang feeling watak si nadia ni yang best.

 Thanx yer Aruel bagi aku datang untuk show terakhir korang ^_^
Aruel dan Zaza lah yang turut sama berlakon dalam teater ni 

Stay Goddess People~

Akhirnya sampai juga McDonald area Bandar Sri Permaisuri.




hi uols,
Dah setahun lebih aku duduk kat Bandar Sri Permaisuri ni, yang sadisnya aku tak pernah nampak satu pomen pun yang delivery McD. Sungguh sadis kan? 

Tambah-tambah lagi area rumah aku ni aku hanya nampak abang Dominos dan Pizza Hut je yang keluar masuk kat guard house tu. Tak pernah aku nampak orang buat panggilan McD kat sini dan yang penting nya aku sendiri tak pernah nak call bertanya sebab kawan aku cakap kat sini memang tak cover. WTF~
Sri permaisuri mana dek? abang sesat lah! dari semalam abg cari rumah adik.
So malam ni kawan aku mengidam nak makan McD, so dia pun try lah order secara online melalui McDelivery Malaysia. Website official katanya kalau nak place order via website. So kawan aku pun try lah register dan masuk kan alamat rumah kami.Tup tup tup ada dalam senarai. Dekat je outlet tu area Taman Connaught, kiranya outlet area Taman Midah tu jauh lah yer haha.
confirm lah ada dalam senarai, kat area cheras ni hot spot kot!
kat sini lah penduduk nya yang ramai di huni oleh hadek2 yang sentiasa berada dalam kelaparan. 
kalau nak order melalui website dengan syarat korang kena beli at least RM18 dan ke atas.
 part yang paling best tu bila kotak Delivered tu bertukar menjadi Warna Hijau abang rider tu betul2 dah ada kat depan rumah ^_^ serius mak tak tipu nyah, lebih kurang dalam 40minit je
"Eh nok dah delivered lah, dah tukar warna hijau"
sekali tengok depan pintu abang tu dah siap2 nak pass item kita orang.
"Eh abang, jemput masuk" ko rasa?
Payment: Cash On Delivery. 
 serius lepas ni aku akan makesure order banyak ^_^ 
Oh pucuk dicita ulam mendatang, orang nak belanja Burpppp kenyang~ Alhamdullillah Terima Kasih Kak Adelia Amsah Sebab belanja kita Mcd Delivery. Moga murah rezeki yer. Yeah

Sebelum korang nak carut akak yang cantik ni, korang cermin dulu uols tu dulu. Kalau body uols tak sama macam akak yang umpama badak berendam ni, jangan ada hati nak carut k. Lagi satu akak nak pesan kat uols semua, kalau dah tahu area rumah korang tu hujan tak kisah lah lebat ker? renyai ker? rintik or gerimis ker? jangan jadi BODOH yer nak juga buat delivery.

Budak terencat pun tahu kalau hujan orang duduk rumah tak boleh nak keluar. Ada faham?

Stay goddess people~

Rahsia adalah senjata jangan sesekali dedahkan!



hi uols,

Aku selalu kekok untuk mengeja beberapa ayat contohnya Rahsia! kadang tu aku terkeliru untuk eja dengan cara yang betul. Terkeliru dengan rahasia, rahsiah, dan juga rasiah.
Dah nama pun rahsia so perkataan ini amatlah berbahaya kalau terlepas ke mulut orang yang memang tak boleh nak simpan rahsia, 
percayalah cakap aku sekarang ni tiada siapa yang boleh simpan rahsia dengan selamat including your best friends! BFF katanya, Ok kalau korang tak selamat untuk menyimpan banyak sangat rahsia then apa yang korang just perlukan ialah "makan dan telan"

kalau korang ada masalah dan tak nak ingin orang lain tahu pasal benda ni, senang je! korang kena hadapi masalah korang ni sendiri dan jangan sesekali terfikir nak share dengan kawan baik korang.
 Nyah mak ada tetek besar dari kau, sudi kah kau nak kawan dengan mak lagi!!!!!

Eh come on lah korang semua dah besar panjang kot, takkan masalah sendiri dah tak boleh nak deal, sebab terjebak dengan tabiat semua benda nak share.
"hrmmm I tak boleh nak tanggung sorang-sorang beban masalah ni tu lah pasal I kena luahkan kat seseorang baru rasa lega"
ni jawapan dia JUBO Ngko

Itu dulu nyah, tahun tok kaduk, sekarang ni 2013 kot semua orang sibuk mencari masalah dan gosip, memang semua orang nak dilabelkan diri mereka sebagai busy body. So thing wisely before you want your self get exposed so much!

Orang seperti ini adalah orang yang tak boleh nak simpan rahsia:
  1. Banyak cakap (definitely benda yang tak berfaedah)
  2. Bergaul dengan semua orang (high social)
  3. Terlalu menjaga tepi kain orang
  4. Mengumpat adalah hobi
  5. Selalu menceritakan keburukan orang lain 
  6. Cakap main lepas, no hurt feeling at all to their opponents
the only safe secret you can keep is within your family. 
so berhati-hati lah dengan orang yang korang selama ni percaya sangat yer. 
tapi kadang-kadang aku kasihan kat sesetengah orang yang terlalu bodoh untuk menceritakan segala rahsia bersama BFF! urgh~ 

Dan aku akui, aku sendiri ada pegang banyak rahsia orang lain yang cuba luahkan bersama, dan aku akan berjanji utk pegang rahsia itu sampai mati. Dan cara untuk lupakan rahsia mereka dengan makan semut, lepas tu confirm dah tak ingat rahsia uols ^_^ that's why your secret with me.

Rahsia umpama pelaburan, kalau rahsia terbongkar maka pelaburan anda GAGAL
Stay goddess people~

Feeling nak jadi seperti Rozita Che Wan.




hi uols,

hmmmmmmmmmm so maksudnya selama ni memang jelas lah kau seorang yang kuat sangat feeling. Walaupun kau tahu dan sedar akan kecantikan kau yang tak seberapa tapi kau tetap nak mengubah diri kau kepada Rozita Che Wan,
Yer aku pun tahu Che Tah tu ada asset yang terbaik walaupun dah berusia sedikit kannnn tak setuju gitu? Ko rasa ada ke dia guna produk jamu mak dara, tak pun produk kak ton, atau jamu perapat seperti yang di canang oleh blog kak senduk!!!! bukan main tip top lagi breast dia kan? span padding lebih ker? ko rasa? makin hati ok sesiapa yang tengok dia berlakon kat tv sekali dengan Shahir AF. 

Dan yang penting ada sorang adek-adek ni pun turut nak feeling jadi macam Rozita katanya, walaupun dia muda lagi namun tak sabar nak cecah umur 31 tahun, Kenapa? korang tak tahu ke?

wanita akan nampak lebih matang dan cantik pada usia mereka 31tahun. Itu adalah usia yang paling kemuncak bagi kaum wanita, Please amik perhatian ok. Still tak percaya korang tengok kat Google. Cari sendiri ok.
Picture no berapa lah agaknya ada mirip che tah dia ni kan? hahaha
hurm aku dah cakap muka kau tu umpama ayam belanda mana nak sama dengan che tah yang mcm enggang tu kan? hahah
penat kot aku makeup untuk buat parody Sharifah Sakinah yang pakai G-String merah tu ahaks~

Stay goddess people~

Semua orang pernah alami!



hi uols,

benda ni selalu terjadi kat aku time kecil dulu, even sampai sekarang masalah yang sama sering kali terjadi uols~ Aku memang jenis yang pelupa so kalau ada barang yang penting nak dibeli ataupun ada event yang kena attend harus simpan dalam buku nota ku yang kecil, or else am gonna totally blow those away from my mind~

sini ada video dimana aku dan zuzu buat ^_^
Pernah tak korang alami situasi seperti ini?

time kecil dulu bila aku bawa payung ke sekolah confirm tak hujan, 
nak pakai time balik sekolah semata2 nak elak matahari ish tidak lah, aku rela terbakar dari pada pakai payung sorang2 hahaha
ironik nya bila sehari je aku tinggalkan payung kat rumah, tu diaaaaa hujan lebat bukan main lagi haha.
it same goes when you apply to any other important thing that you want it to be done, so the solid things you need to do is to make sure you always get prepared with notes, either sticker notes or mini notebook so that you can carry all the way you want it to be. 

Aku prefer nota kecil instead of saving all my important things on phone. Tapi takpelah sebab setiap orang mempunyai cara masing-masing, as long you guys boleh job down all the information down and make it to be done, itu sudah memadai betul tak?

gila tak betul? memang apa yang aku cakap kan ni semuanya betul ok! haha

stay goddess people~


Tiada alasan yang diperlukan!



Hi uols,

tadi aku baru je lepas layan Water for Elephant. Tapi aku berhenti separuh jalan sebab aku benci layan cerita bila dah start suku. Biasalah astro kan memang macam tu bila buka channel contoh Fox Premium cerita tu dah start suku memang tidak la aku nak melayan nya ^_^ 
What i'm trying to saying is that, the plot of the story tell much concern on how they willing to protect and support each others. 

Orang yang tidak berupaya masih lagi boleh melakukan sesuatu sehingga kudrat mereka kehilangan, dan percintaan di antara haiwan dan manusia juga ada limitnya. Bukan semua haiwan adalah permainan manusia.

Aku cuma nak sampaikan dimana begitu ramai sekali orang yang tak terdaya untuk cuba sedaya yang mampu untuk mengubah nasib mereka sedangkan aku yang masih lagi gagah berdiri di atas kaki sendiri MALAS untuk mengubah hidup!

I don't know why sometimes I just felt that, there is no hope waiting for me at the end of the day, and reaching the most difficult part are getting more challenging this days. 

For sure tu semua alasan kan? Dimana ada jalan disitu ada clue untuk keluar dari kepompong kesempitan.
stay goddess people!

Review Screening: Fast & Furious 6 @One Utama TGV

Hi uols,

Selasa yang lepas ni dapat juga aku hadirkan diri ke Screening Fast and Furious 6 kat TGV Cinemas, Thanx guys for the screening.

Wow korang semua mesti tak sabar nak pergi tengok movie ni kan? Bagi sesiapa yang masih lagi meragui kehebatan filem ni serius aku akan paksa korang untuk pergi tengok sebab FF6 ni tak sama dengan cerita kereta yang lain. OH MY GOD!!!!!

tak tahu lah nak letak kat mana jantung ni asyik berdegup kencang je bila tengok setiap aksi yang dorang lakukan, di jalan raya! di atas bangunan! di dalam kapal terbang! di atas kereta! tu semua dah makanan mereka kot.

korang akan saksikan kehebatan aksi dari muka yang sama juga seperti FF yang sebelumnya seperti Vin Diesel, Dwayne Johnson, Paul Walker, Michelle Rodriguez dan Luke Evans. Dalam banyak character tu mek paling berkenan dengan Paul Walker sebab mata beliau yang sangat BIRU
 Sinopsis:
Letty merupaka kekasih lama kepada Dominic Toretto dan Letty telah disahkan mati (FF5) kemudian ada satu kes jenayah yang melibat kan Letty dan Shaw (FF6) cuma kali ni Letty telah hilang ingatan dan "polis tak guna" Luke Hobbs memerlukan pertolongan dari Dominic Toretto, Brian O'Conner dan juga ahli keluarganya yang lain untuk menewaskan Shaw, 
Dapatkah Dominic Toretto meyakinkan Letty adalah kekasih nya yang dulu? dan mengembalikan semula ingatan Letty
Dapatkah Luke Hobbs dan juga Dominic Toretto mengalahkan kegiatan jahat Shaw?
Adakah Dominic Toretto akan kehilangan ahli keluarganya yang lain?
dan yang penting adakah cerita ni "Happy Ending Story!"

Semua tu akan terjawab bila korang pergi tengok sendiri di pawagam ok!
 Damnnnnnn~ kalau aku cerita sekarang ni pun confirm tak nice kan? better korang pergi tengok sendiri dan rasakan kehebatan kereta mereka.  Dan kereta diatas ni memang sngt berbahaya kalau macam ni pun boleh tak boleh nak tangkap. Aku bagi nama kereta ni ialah "Platypus RaceCar" sama kan dengan haiwan yang comel tu ^_^ semua kereta dia boleh sontot!!!

all thanx to +Rawlins byRawlins sebab belanja kita orang minum kat papa rich sebelum layan screening tu ^_^

Boyfriend yang panas baran.



hi uols,

semua sihat? mak ayah sihat? boyfriend sihat? eh motif tanya boyfriend uols pula kan!!!!

the reason I'm asking your boyfriend coz it relates to my entry for today. Yesssss its all about your boyfriend and my boyfriend haha.
hello guys introduced you, this is my imaginary boyfriend, his name is Calibro!
sorry lah baru sekarang dia nak buat press about our relationship ni.

feeling tak? nak ada imaginary boyfriend macam tu?

ok girls get back to the topic, last few days me and my friend leparking at Q-Bistro and we having a really great time soooooo enjoy that moment, having a cup of tea on the evening and "cuci mata" while good looking people passing by.

I started the conversation how's your Boyfriend?
hmmm boleh tak I nak end up with him, I mean I nak putuskan relationship ni dengan cara baik. 
dan aku pun rasa sesuatu! and I tried to pursued if there's any clue I can get from!

My boyfriend so bad temper lah, so panas baran! aku tak boleh bila seseorang tu jenis panas baran!
ok now aku tahu kenapa dia nak cuba mengelak diri dari boyfriend dia yang so called bad temper tu.
muka nampak je cool dan tenang but tapi bila dia marah OMG, serious sangat takut ok.

what? sangat takut bila boyfriend korang marah? bila dia pissed off?
apa yang aku nak cakap ni? dia ke yang bagi korang makan? dia ke yang akan confirm jadi husband yang terbaik untuk korang? dan aku rasa semua itu memang bukan keputusan yang terbaik pun.

on my friend situation, if you and your boyfriend had a fight why not you guys just keep it safe as your secret, that much better instead of posting on the facebook and mocking your partner in disgraceful ways. What a shame!
Not much that I can say, 

Apa yang aku boleh sampaikan ialah couple adalah sesuatu yang memerlukan pautan di antara satu sama lain, ianya lebih kurang dalam cerita "Si Buta dan Si Tempang"
nampak tak disitu ada gives and take. Korang seharusnya dapat memberikan dan mengisi diantara kekosongan yang terdapat dalam setiap perhubungan korang tu. 

Pastikan korang faham akan perangai boyfriend korang, luangkan sedikit masa untuk korang berbincang (Private session) please NO High Tone are allowed. Remember that!

dan last but not least, Trust is the strong key lead to successful relationship ok
indeed, kalau korang nak hubungan korang ni lebih berjaya, korang harus menanamkan sifat untuk mempercayai boyfirend korang, dengan itu korang akan secara tidak langsung akan berfikiran secara positif, dan positif itu adalah baik ok ^_^

Harap hubungan korang lepas ni lebih bahagia!

Stay Goddess people!

Petua nak hilang rasa pedas!




hi uols,

siapa sini suka makan pedas? I mean pedas cili yang melampau, sekali makan tu berpijar lidah korang dibuatnya. No worries sebab aku ada petua nak hilang rasa pedas tu dengan serta merta ^_^

yeah kifli mally memang hebat!!!!!!!!!

Aku memang suka makan pedas, dan yang penting mak aku paling pantang kalau makan cili kering tu ada biji. Serius mak aku sangat tak suka cara orang kat KL ni masak hehe. 
"Ko berhati-hati taw jangan main telan je biji cili kering tu"
yer aku tahu mak mana yang tak sayang kan? sampai bab makanan pun dia amik berat. hehe
Kebiasaannya kalau malas nak minum air suam terus je buat teh o panas ^_^

 Ok senang je uols kalau nak hilang rasa pedas tu apa yang korang perlukan ialah segelas AIR SUAM!!!!
make sure suam tu memang panas yer, bukan suam-suam kuku
aku pun tak tahu macam mana nak hilangkan rasa kepedasan tu dengan serta merta tapi percaya lah ianya BERKESAN!!!!
Kalau dah pedas berpijar tu kalau uols minum air sejuk berbotol2 pun belom tentu dapat hilangkan rasa pedas tu.
Semua ni terima kasih kat Ibu Angkat aku di Gombak tu, dia selalu cakap hah kalau tak tahan pedas tu minum air suma yang panas ni nanti hilanglah rasa pedas tu.
kalau sesiapa yang tak berkesan gak, aku cadangkan korang minum air rendaman kaki akak sorang ni confirm rasa pedas tu akan pudar hahahahahah

Sebut pasal pedas ni teringin gak nak pergi makan pecal lele kat Sri Nilam Ampang!!
ingat yer uols, terlalu kerap makan pedas tak elok untuk perut taw...tak lawas nanti hehe

Stay Goddess people!

Review: Tayangan Perdana Filem Lari Aaron Aziz

hi uols,

Khamis lepas dapat satu jemputan untuk menyaksikan kehebatan Sebuah filem arahan Ahmad Idham. Bersama dengan pelakon utama yang cukup handal dengan aksi mereka. Lakonan Aaron Aziz, Dira Abu Zahar, Erry Putra, Erin Malek & Hazama Azmi.

Ok no need to be that formal, first of all thanx to Sis Ruby for the invitation. Jom review the movie without wasting our time. 
 
Sebelum aku start untuk bagi review aku sendiri dibawah ni ada sedikit sinopsis, 
"KHALIF (AARON AZIZ) merupakan seorang bekas askar yang tidak lagi berkhidmat dalam bidang ketenteraan. Dia telah mendapat berita yang mengejutkan berkenaan bapanya yang telah meninggal dunia akibat dibunuh.
Semuanya bermula, apabila KHALIF pulang ke kampung, dan melihat orang ramai berada di rumahnya. Bila dihampiri, dia mengetahui bahawa bapanya telah dibunuh oleh sindiket, manakala adiknya, INA (ERIN MALEK) telah dilarikan oleh mereka, kerana membalas perjanjian yang tidak jadi antara bapanya dan kumpulan sindiket berkenaan.
Berdasarkan pengalaman yang pernah diperolehnya daripada latihan ketenteraan dahulu, naluri KHALIF ingin mengetahui apa yang sebenarnya terjadi kepada keluarganya. Ini menyebabkan dia mula menyiasat apa yang berlaku, dan mula menemui petunjuk kepada kejadian tragik tersebut."

ok its just a half of the synopsis the rest you guys find out yourself dipawagam ok. 



ok seperti yang korang tengok jalan cerita yang menarik, sedikit kekurangan itu boleh diperbaiki, dan apa yang pasti aksi yang dilakonkan oleh Aaron Aziz memang jauh dari apa yang korang semua bayangkan.
Aksi pergaduhan kali ini memang bukan seperti cerita lain ianya lebih detail dari segi seni pertahankan diri. Malah seni pertahankan diri OngBak dalam cerita ni ^_^

Ok apa yang aku cuba sampaikan ialah stuntman dalam watak ni mainkan peranan penting dimana Aaron Aziz kerjakan semua gangster dengan agresif sekali. Saksikan gambar aksi mereka dibawah ini.

So tidak hairan lah kalau Filem ini mampu dibawa ke luar negara, contoh seperti France.

Jadi Dapatkah Aaron Aziz menyelamatkan adik nya yang telah diculik dan diperdagangkan oleh Ery Putra, dapatkah Aaron Aziz bersama Hazama Azmi menumpaskan kegiatan haram Ery Putra dan juga sindiket perdagangan manusia yang lain? Adakah Aaron Aziz mampu dapatkan cinta nya semula bersama Dira Abu Zahar?

Jangan lupa saksikan kehebatan cerita ini di pawagam berhampiran korang ^_^


stay goddess people!