OOTD Kifli Mally: Denim VS Leopard

hi uols, 


 hah hambik kau, semenjak menjadi duta DELICIOUS ni susah lah nak kesana kemari, asyik kena makan jer. Keh keh keh
mek dan kawan mek dah puas melantak, so tunggu apa lagi uols posing gambar satu laaaaa.
Tema kali ni untamed mix & match dari mek, siapa kata lelaki tak boleh kenakan leopard printed ^_^
kalau uols berbekalkan confident dan berani confirm boleh pakai apa saja yang uols suka.

tunggu lepas ni dengan kemunculan hijab dari mek pula *matileeeee satement!

Singlet: Sg wang
Denim: Brand Outlet
Stud Cap: Kenanga
Shoes: Vincci
Wallet: Zara

Stay goddess people ^_^

Food Review: Warung Soto Berlada Mak Mah @ Taman Keramat



hi uols,

kali ni kita terjun ke Taman keramat pula yer, demi nak puaskan nafsu sarakah mek ni, tekak kali ini teringin nak mencekik soto, #eh soto boleh cekik ker? apa2 je la
soto mihun with begedil.
Harga mek tak ingat tapi sangat affordable kerana dek rasanya yang berbaloi. Kalau korang try order yang soto special dia bagi ayam separuh. Yang mek tengah makan ni pun ayam dia sangat banyak ok. Plus denga begedil yang sangat besar itu ^_^
 Last but not least, paru dia terbaik ^_^
sebelum habis melantak tu kawan mek cakap paru dia terbaik, so mek pun try lah makan satu cucuk dah cukup. Just nice ^_^ bersalut dengan kriuk-kriuk walaupun sedikit masin. 

p/s: Apa yang mek nak komen ialah Barli Suam dia tak berapa menepati tekak mek! barli tu nampak dah seperti terlalu lama. So maaflah yer mek tak minum pun. Sebab khuatir gitu~ tapi bab makanan ada lah yang terbaik. Time ni nasi lemak mereka takde yang nak bungkus so tak dapat nak merasa. Mungkin lain kali yer ^_^

Sesiapa berminat nak pergi boleh lah usha link dibawah yer: 
Landmark: Besides School Taman keramat kot! ^_^ 
Google Maps: Click Here
4Square: Click Here

stay goddess people!!!

Lepaks at DOME KLCC! - Service Sucks!




hi uols,

lepas beberapa jam memanaskan punggung di DELICIOUS so kita orang nak cari port untuk melepak,
asalnya nak pergi tengok wayang cerita The Internship, tapi sayang seat kat TGV kat KLCC tu penuh so mek tak nak patahkan leher mek semata-mata nak mendongak tinggi untuk tengok movie tu,

so we decided untuk pergi melepaks at DOME KLCC, since Starbucks pun full house DOME jelah yang ada satu dua tempat yang kosong, 
 nampak tak brownies chocolate dan aiskrim tu dah cair,
my macadamia cake pun dah cair,
korang rasa? berapa lama agaknya dah siap? cuma takde orang yang nak hantar,
hurm service dekat DOME KLCC SUCKS! 
no wonder lah makanan dah lama siap tapi staff berborak dekat kaunter, kalau iyer nak berborak sekali pun usha buah gantung minah salleh, later on lah take your time laaaaa.
ini tidak sampai all the beverages tak sedap xde kualiti, Vanila shakes dah sejuk. 

Normally Weekend KLCC coffee stall amatlah pack dan mek assume mereka for sure akan busy dan kalau boleh JUMAAT SABTU AHAD, better focus on servicing man power, maksure semuanya cukup. Part yang tak boleh tahan tu bila nak minta bill pun lama arghhhh tension lah macam ni, rasa nak gigit sekor-sekor je.

Stay goddess poeples ^_^


OOTD Kifli Mally: My Cute Tank Pink!

Hi uols,
 
konsep yang biasa untuk kali ni,
hujan lebat menyelubungi sekitar KL ni membuatkan dingin ^_^
Selesai jer menjamu roti yang enak di LEVAIN, terus lepak di chatime,
area tu ada satu hotel seperti container besi yang besar dan sesuai untuk buat photoshot. Ada basikal antique juga uols!
Dan lihat lah payung setia ku bersama dengan Tank Pink yang comel itu, mek sukaaaaa!!!

Top: Sg Wang
Short: Bangkok Market
Flip flop: Bangkok Market
Accessories: Necklace Wardrobe
Clutch: H&M

stay goddess people ^_^

Annual Dinner Axa Affin General Insurance 2013 @ Aloft Hotel KL Central




hi uols,

Siapa sangka dapat kerja baru as a graduate trainee di dalam company ni dah boleh join Annual Dinner sekali gus menjadi committee. Banyak ragam yang perlu di hadapi, kita orang yang fresh dan bergetah ni lah kena jadi committee, kena perform opening gambit, itu dan ini. Banyak pengalaman yang diberikan pada weols semua ^_^ which is a good platform kannnnn?

Event ni bertempat di Aloft Hotel KL Sentral, hotel yang berkonsepkan Futuristic and Fussion,
nak taw kat mana aloft hotel tu? korang boleh google ok ^_^
 
salah seorang wanita kekar AXA, jangan macam-macam ok Vice Precident of HR Axa uols ^_^
dengan bertemakan Go Crazy with Polka Dots & Stripes
tapi sekali yang datang dengan idea gile hanya segelintir saja.
memang dah cliche uols kalau part bertema ni lelaki tu kurang sikit nak bergaya, hadek-hadek macam mek ni juga yang menjadi bahan uji kaji mereka haha ^_^
 
 farah sudah lah tu, 
walaupun u tak dapat lucky draw tu, dapat snap pic pun ok lah ^_^
 
 dalam beramai-ramai tu dia seorang je yang I berkenan tema dia ^_^
btw long socks dia tu actually polka dots printed.
 Syah, Lea & Laila
mereka datang seperti wanita korporat yang ingin meeting jumpa client but yet still mengenakan tema polka dots & Stripes. Siap ada concept bulu-bulu lagi kan, memang tak le nak dipisahkan ^_^
baju yang mek pakai ni adalah baju untuk perform "opening gambit"
Peserta lelaki yang dikategorikan sebagai polka dot & stripes
nampak tak macam mek sorang je yang salah category kat situ haha

OH may before that, mek nak minta maaf sangat dekat mak hayam besar Abang DEE, cos tak sempat nak snap pic dengan you malam tu, dek kerana busy berlari kesana dan kemari. Apa pun you look stunning abang hahha.
 bersama dengan my hot gundiks, Left Farah n Ieka Right
oh yeah!!! the guys team,
(Husni, Syah, Kifli, & Walter)
seriously I am included ^_^
Malam tu mek adalah pemenang best dress lelaki
dan Christina adalah best dress wanita, mek tak perasan yang dia punya saree full polka dots haha

oh yer mek paling suka part ni one of my friend (ejay) ada report kat mek sebab ada seorang makcik kampung tu ngata belakang "eh siapa dia tu kenapa dia pakai baju pompuan, dia lelaki kot!"

makcik tu sure jealous kan tengok mek punya kain langsir boleh dijadikan jubah. Thanx @redupcreation (Instagram) hasilkan jubah ni dalam sehari.

well makcik I am entitled as the best dress instead of you the kampung aunties yang datang pakai baju tak ikut tema, as if munch my word makcik as long I covered up tak dedah aurat ok lah uols compared to you yang pakai sendat-sendat seperti anak dara tua lemak cannot cover!!!!

for those yang nak tengok all the picture of us meroyan more and more,

stay goddess people ^_^

Food Tasting: Aloft Hotel KL Central




hi uols,

*di ingatkan ini adalah throw back Food Review

sempena dengan Annual Dinner company mek yang lepas, pelbagai persiapan yang di adakan dari management hinggalah ke makanan, dalam banyak-banyak tidak kira lah event tu gah sekali pun kalau makanan dia hazab orang pulang dengan cacian kannnn?
so uols oleh itu kami yang diva ni berbekal kan dengan perut kosong, datang ke Aloft Hotel untuk buat food review. Maaflah yer nama menu mek terlupa sebab tak ingat nak take note, al maklumlah diva-diva ni semua perut lapar. Terus melantak sudahnya!

 gituuuu, hah macam mana uols?
menghairah kan tak menu yang dihidang ni?
dengan kuasa yang kita orang ada haruslah komen nak tip top kan,
of course dah nama pun Diva haha ^_^
itu tak kena ini tak kena, hah engkau tengok macam kawan mek sorang tu, mek bawa dia sebab untuk buat food testing, ini tidak lah di komen,
"Semua sedap bagi aku"
ko bukan tasting tu melantak namanya haha.
       
maklumlah uols teka kedai tepi jalan jer, mek pun rasa semua sedap bila lapar, cuma when it come to food tasting, should be demanding sedikit!!! komen jangan tak komen uols!
 
stay goddess people ^_^

Food Review: Ah Tuan Ee's Place @ The Curve




hi uols,

kali ini misi mencari makan dia area The Curve Damansara Petaling Jaya
Bagi mereka penggemar makanan nyonya peranakan ala Penang boleh lah berkunjung di tempat ini yer,
hiasan dan deco memang amat lah antik dan yang best tu tempat ni tenang jer terasa dulu macam mana nenek first time jatuh cinta dengan atuk uols semua ^_^
 sebagai juadah makan malam, mek order small protion yang boleh di hidang untuk 3-4 orang ^_^
so bagi mereka yang kuat makan tu prefer order medium portion sebab kalau nak di ikutkan kita orang punya small portion memang cukup makan malam untuk bertiga.
 
 
 berselera untuk menjamu hidangan di makan malam anda?
jangan teragak-agak untuk makan disini ^_^
and total for all is around RM120. 

 Our drinks:
KifliMally: Ice Lemon Tea
Makcik Konah: Warm Water
Ariey: Coke ^_^

mek suka waiter dia yang sorang tu putih kecik molek, tomey je muka abang tu! Vietnamese kot hahaha
 one and the only my gegurl Macik Konah ^_^
guys do support her okay, dia dalam mission untuk turunkan berat badan. Serius cara dia diet ni amat berkesan. Tak sabar nak tengok hasilnya Muahhhhhh XOXO

 Info seperti dibawah:
The Curve, Level 1, Western Courtyard, Mutiara Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor. 603-7710-3603

stay goddess people ^_^

Food Review: Delicious @ Dua Residency Jalan Tun Razak




hi uols,

 sungguh entah kenapa selepas melantak Salad Garden @ Levain, minggu lepas seterusnya rasa seperti nak melantak salad pula minggu, kali ni tekak mak demand sikit nak makan salad chicken hah engkau baru lah nampak susuk tubuh mek yang mengghairahkan ni haha ^_^
 drive punya drive akhirnya kita orang end up dekat DELICIOUS @ Dua Residency kat Jalan Tun Razak,
 tanpa membuang masa sila cuci mata menu seperti dibawah ^_^
Carbonara Spaghettini seafood
Grilled Chicken Cos Lettuce Salad
 The Delicious Club Sandwich

 kepada mereka merupakan penggemar salad, tak salah rasanya kalau korang try makan dekat sini, service nice dan salad chicken memang kena pada rasa salad yang segar ^_^


seperti biasa sesiapa yang ingin ke tempat tersebut sila rujuk info dibawah:

stay goddess people!!