Food Review: Restaurant Western Express @ Bandar Sri Permaisuri



HI UOLS,

Ahad lepas seperti biasa Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) akan buat promote marketing sangat uols nak bagi tahu kat mana kedai yang menghidangkan makanan terbaik dari ladang sekitar Kuala Lumpur/Selangor. 
Kebetulan pula time tu JJCM promote Western Express dekat dengan rumah mek, alaaaa belakang rumah sajo uols cross dua tiga jalan raya, redah sungai ikut susur sungai boleh lah sampai. kannnn rumah dekat tapi tetap nak feeling drive ke sana ^_^
 korang tengok lah mereka beratur pada hari kejadian, memang berkesan betul ek marketing dari TV3 ni
promote skit terus ramai yang berpusu serang kedai ni, plus dengan buah mulut orang lain lagi kan. 
Mesti ramai yang letak expectation yang tinggi kat Restoran ni sebab bila diwarwarkan di JJCM nampak menggiurkan.

Pada hari kejadian tu kawan mek tak jadi nak makan sebab kena tunggu 2 Jam baru hidangan boleh siap plus dengan meja yang tidak mencukupi.
Oleh itu mek pun pergi serang pada hari kedua.
 muka ketat seharusnya itu adalah trademark mek ^_^
 Kiri: Chocolate Soya RM4.00
kanan: Coconut Shake RM5.00
 Chicken Chop Double: RM11.00
 Fish N Chip: RM9.00

 nampak menyelerakan bukan? 
Untuk main dish seperti Chicken Chop dan juga Fish n Chip tu memang sedap. 
Chicken Chop memang terasa dia nye ayam yang betul-betul rangup juicy dan lembut je daging dia.
Manakala Fish N Chip rasa yang tidak begitu keras dan tidak begitu lembut. Juicy pada dagingnya.

 Mek asalnya nak rasa main menu yang lain, tapi kena rasa yang basic dulu kalau basic such as Chicken Chop dan juga Fish N Chip tu lepas dari penghakiman mek. So next time boleh rasa yang lain. Tak gitu yang arif?

Cuma slack pada menu itu ialah Side dish seperti coslow dan juga sekerat roti gardenia tu.
Kenapa bagi sekerat je? napa tak bagi 1 buku je teus kat mek? hahaha
lepas tu coslow dia terlalu kasar dan kurang creamy. Sekian

 Adakah mek akan datang lain kali?
Ya, mek akan datang untuk lain kali sebab nak membaham Murtabak Singapore dia tu.
kemudian nak rasa signature di kedai tersebut.

Dari 5 mek kasik 3 bintang ^_^

Phone: +60182828914/+60193180360
 Adress:
KUALA LUMPUR
52-G, Danau Lumayan 1
Pusat Perniagaan Danau Lumayan
Off Jalan Tasik Permaisuri 1
Bandar Tun Razak, Cheras
56000 kuala lumpur
INFRONT OF BANK ISLAM BANDAR TUN RAZAK, CHERAS.

 p/s: lepas ni perniagaan makin maju, sediakan banyak meja kosong di laman depan tu yer ^_^


OOTD Kifli Mally: Stop messing with colors!

HI UOLS,

Outfit of the day kali ini, mek tampilkan diri dalam event bersama dengan Esprit Launching outlet Baru di Alamanda. Nothing much yang mek nak cakap kali ni cuma since itu adalah pelancaran untuk outlet baru so pemakaian yang sangat casual untuk di hari minggu ^_^ 

By the way sebelum terlupa, picture by Miss Suzai Sizzling ^_^
thanx hon for the lovely picture.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Top: Zara
Brown Harem Pants: Sg wang
Clutch: H&M
Belt: Seed
Shoes: Chatuchak Market

p/s: Still boleh nampak berlainan jika di recycle dengan cara yang betul ^_^
happy fashion guys.


follow mek di:

Jom saksikan 80 Mural 3D di The Atmosphere @ Seri Kembangan.

HI UOLS,

Korang semua sudah semestinya pernah lihat hasil seni yang dilakarkan pada dinding kan? Tapi berbeza sedikit hasil Mural yang dipamerkan di The Atmosphere Seri Kembangan ni kerana hasil Mural tersebut dalam bentuk 3D,
seolah-olah memang real, siapa sangka kreatif juga artis tempatan kita untuk hasilkan semua seni Mural tu kan? The Atmosphere inginkan sesuatu yang berlainan kali ni, mungkin berlainan dari semua Shopping Mall yang sedia ada, oleh itu mereka mencuba dengan menghasilkan 80 Mural 3D, dan kepercayaan ini diberikan kepada artis seni kita.
Seawal jam 10.00 pagi ramai orang sudah pun start mengambil gambar untuk dibuat koleksi, rasanya kalau nak di belek setiap Mural 3D ni memang makan masa sehari sebab inginkan gambar yang diambil tu nampak cantik dan real. Kata 3D kan? ^_^
Info tentang The Atmosphere?
ok lah kalau korang nak tahu, The Atmosphere ni adalah hasil usaha kerjasama antara Ekson Corporation Berhad dan juga Tempo Properties Sdn Bhd. Siapa sangka The Atmosphere ni dihasilkan dari pembangunan komersial yang telah pun memenangi 2 anugerah. Mek percaya The Atmosphere ni pasti akan lebih meriah bila betul-betul dah siap sepenuhnya.

Jom kita tengok lebih banyak gambar dibawah ini.
 memang tak puas nak berposing sakan dengan gambar-gambar ni semua. Rasa nak habiskan masa sehari suntuk kat sana. Eh kau jangan give ada banyak lagi gambar mural 3D ni yang belum mek habis warwarkan kat blog mek ni ^_^

harap korang sambung tengok sampai muntah hahaha
 
 
 
 
 
 
 
 
 selain dari itu juga, ada banyak aktiviti yang di adakan. Siap ada cosplay pelbagai character lagi ^_^
ada character feveret mek, iaitu Chun Li.  
so kalau korang tengok memang tak sampai 80 kesemuanya mek nak snap gambar, sebab terlalu banyak. Kalau nak snap gambar + berposing akan ambil masa dari pagi hingga ke petang ^_^.
 
 
Budak street dance pun tak nak ketinggalan menunjukkan step mereka sebagai seorang penari yang hebat ^_^
 selain dari itu juga ada beberapa booth yang di buka bagi mereka yang nak beli kraftangan dan juga beberapa koleksi fashion.
 Amek kaw hikmat pukulan mak esah....watcha ^_^

 hah korang ingat lagi tak mek ada mention pasal Contest yang akan berlangsung sekali di The Atmosphere.
kepada korang semua yang nak join, korang boleh lah hantar kat page mereka di facebook. 
Mek pun tak nak lepaskan peluang ni sebab mek pun nak juga menang RM15.000 haha
hah ni lagi satu 22nd Dec 2013 to 16th Feb 2014. contest ni akan tamat riwayat. So better lekas amik port ok.


Follow mek di sini: