3 cara berposing dengan cap/hat



Hi Uols,

Hari ni mek nak tunjukkan beberapa pose yang selalu mek gayakan bila snap menggunakan accessories seperti hat/cap.

kebiasaan bagi mereka yang terasa janggal dan sukar untuk berposing dengan lebih ekstrem, posing biasa berdiri kaku umpama tunggul kayu itu sudah memadai. Yang penting korang dapat angle yang terbaik.
 1) cekak sebelah pinggang. haha macam hampeh je 
tapi mmg betul lah kan cekak pinggang ^_^
posing cekak pinggang ni kena tampak muka nak minta pelempang yer, kata budak KL kerek gila! tak pun poyooooo haha
2) dua tangan, dengan cara ni korang hanya ada dua posisi iaitu pandang bawah dan pandan atas untuk dapatkan gambar yang refer body language korang.
  
 3) satu tangan: ini yang paling common kalau korang nak berposing menggunakan satu tangan. Posisi camera seharunya terletak pada aras atas untuk memudahkan korang fokus pada wajah uols yang jambu itu.

sebenarnya ada banyak lagi style untuk menggayakan topi korang ketika berposing. 
ikut style masing-masing yang penting korang dapat angle yang nice untuk dishot, ingat lihat di mana kekuatan wajah uols dan fokus lebih kat situ ^_^
 Terima kasih Mr Fad vever di atas pic yang vogue ni. 
gambar berposing dengan topi ni juga terdapat di koleksi Lookbook mek.

follow seterusnya disini:
Instagram: @kiflimally
Twitter: @kiflimally


No comments :