Mar 12, 2014

Cara kifli mally express kan mimik muka. #plastik


Hi Uols,

semua orang ada perasaan kan? walaupun ko anggap ianya seperti permainan ala-ala tolak kawan masuk longkang, tarik rambut, pijak kaki tapi bagi mek tu semua orang boleh hadapi sebab kita tahu ianya hanya sakit sekejap je. Takde lah sakit sampai seumur hidup ko merasa kan.

Tapi lidah ni memang tajam uols, ko tak perlu asah pun lidah ni tapi sekali dia berlipat di dalam mulut #zasssssssssss terkeluar lah kata-kata yang amat memedihkan hati. Betul tak uols. Sampai ke anak cucu ko terngiang di kepala kan.

"Eh!!! asal ko ni gemok ek? ko memang generate tong sampah ek dalam badan kau!!!"
"Wei aku tak pernah jumpa orang hodoh macam KAU"
hambaoiii kemain uols mencarut kan, tak sedar diri sendiri tu macam najis mughalazaah uols.

Tapi itu memang realiti uols nak buat macam mana!!! masyarakat kita dibesarkan dengan tempe goreng, budu, kicap cili dan sambal belacan. Jadi mulut pun haruslah ada yang manis dan pedas. Tak gitu?
eh dia carut kita lah? kesat air mata sikit!
bibir mungil digunakan bila nak menegaskan statement!
 mata mek tak cantik nok, orang cakap mek juling itik, oleh itu mek suka sarungkan aviator mek ni ^_^
boleh feeling retis. 
 huh? ko carut mek ker? maaflah tak dengar sebab mek fokus kat bulu hidung ko. Ko lupa shave ek?
 Arghhhhh benci benci benci, kenapa saiful yang kena dengan MR A, tapi bukan mek? #ehhhh 
matilah statement!
 aha aha aha!!! wajah pelastik ini selalu menemani bila berhadapan dengan orang yang mek tak suka.
Saya nak pergi ke Hong Kong! kalau saya buat muka comel macam ni dapat pergi tak?
 Apa betul ker? awak mengandung? Bangganya!!! saya akan jadi ayah tak lama lagi! #feeling lagi
 Ewwwww!!! jijiknya cara dia nak seek attention. Kalau cantik macam mek tak pe gak. Ko bogel pun takde orang kisah. #JoinBogelMerdeka
 Peace semuanya. Sorry kalau mek buat salah dan silap.
hadek-hadek ini juga tak lepas dari melakukan kesilapan. haha

Instagram: @kiflimally
Twitter: @kiflimally

2 comments :

as nur hidayah awanudin said...

plastik... *flip hair*

andrea chiu said...

I am so glad to read your wonderful article. Im looking forward to read more of
your works and posts. You did a good job! Try to visit my site too and enjoy.

triciajoy.com

www.triciajoy.com