Kalau tak boleh berniaga buat cara tak boleh, lahanat!

Hi Uols,


Lama bebenor tak mencarut kan? Biasalah Diva memang macam ni busy memanjang, orng tu nak baca blog puaka ni sebab tahu perkembangan mek kan, dan bukannya event2 ni semua kan? Betul tak noks?

Mek benci sangat dengan peniaga yang feeling-feeling periuk kera ni, ko nak berniaga buat cara berniaga. Biar ikhlas jangan muka macam lahanat.

Ada 4 situasi yang mek benci lihat peniaga puaka ni

1: salah kira dan pulangkan jumlah yang salah

2: buat-buat pekak badak,

3: customer nak add on dia buat muka (yang penting dia bangla yer mek repeat dia bangla) hanjing ye bangle sekarang ni.

4 yang penting dia buat mek tertunggu-tunggu.

Itu memang puaka namanya, aku nak carut je tapi office mate mek ramai yang Queue kat belakang nnti dia ingat mek ni kaki gangster plk kan nak cari gaduh haha, better mek jadi tunggul kat situ tunggu sampai bila nak nak hulur lunch mek tu.

Selepas orang yang beratur kat belakang mek lebih kurang 6 orang BERLALU baru terhegeh2 nak tapaukan mek. Arghhh rasa nak g sabotage je g letak taik ayam dalam bekas dia esok.

Tahu lah perniagaan ko laris sebab orang ramai suka makan Kunyit Ayam ko tu, muka sekor2 memang tak boleh blah!!! Tapi nak dapat duit untuk beli beg LV so kena lah gigih jual ayam goreng kunyit tu kan!!!

Sekian dari mulut berbuih melaporkan untuk hari ini.