Kifli Mally ada kenalan seorang penumpang MH370 #PrayForMH370



Hi Uols,

Yer memang betul mek ada kenalan seorang dalam list penumpang penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing tu. Siapa tahu kan dalam beramai2 orang sekali tengok senarai nama penumpang tu adalah kawan sekerja kita sendiri. 

Sekaligus meneranjatkan kami semua satu office pagi tadi. 
Penumpang yang dimaksudkan ialah:
Anne Catherine Daisy.

Dia adalah seorang AVP HR di company mek berkerja (Axa Affin General Insurance Berhad). Sewaktu mek interview ingat lagi betapa baiknya beliau menegur sapa setiap candidate ^_^ tutur bahasanya yang cukup disenangi, peramah dan tegas membuatkan semua orang suka akan beliau. Kami masih mengharapkan beliau selamat tidak kira apa jua keadaan sekali pun.
Sebelum dia berangkat ke Beijing, Anne sendiri ada bercerita akan niatnya untuk melawat Husband nya yang tinggal dan berkerja di sana. Tapi apa yang menduga sungguh diluar jangkaan pada kami semua.

Kifli Mally minta sangat kerja sama dari korang semua, untuk tidak berhenti-henti menyebarkan berita palsu dan juga isu propaganda korang dan hentikan lah mengutuk kejadian ini. Apa yang korang dapat dengan mengeji musibah seperti ini.
Sungguh kasihan dengan makcik ini. Harap makcik kuatkan semangat dan banyakkan bersabar yer!

Tidak kurang juga bangsat-bangsat jalanan seperti mereka ni. Aku paling menyirap kalau ada statement yang bodoh tahap dewa ni. Oiiiii Mary Anne ko bodoh ker? Doesn't matter lah you parents want to see the news updates. You just go find your own fucking channel lah!!! What if your both of you parent had in the situation? would us celebrating instead of crying! #brokenheart betul lah minah ni!!!
Ni lagi sekor, yang feeling retis murahan. Ko dok kahak tinggi melangit akhirnya jatuh bertepek atas muka ko kan? sedihhhhhhh kalau #MalaysiaAirline bagi ko free boarding, for sure ko adalah orang pertama yang @#$%^&* dorang kan? #TekaLahSendiri

Amboiiiii kifli mally teruknya bahasa? maaflah baru mek tahu kalau orang panas hati rupanya suka mencarut tak tentu pasal kan. #MengucapUsapDada
 retis lain pun plastic, plastic juga atleast dorang ikhlas. #sadisss hidup ko zed zaidi.
  • China: 152 orang termasuk seorang bayi
  • Malaysia: 38 orang
  • Indonesia: 12 orang
  • Australia: 7 orang
  • Perancis: 3 orang
  • Amerika Syarikat: 3 orang termasuk seorang bayi
  • New Zealand: 2 orang
  • Ukraine: 2 orang
  • Kanada: 2 orang
  • Rusia: 1 orang
  • Itali: 1 orang
  • Taiwan: 1 orang
  • Netherlands: 1 orang
  • Austria: 1 orang
 apa pun kita doakan agar ada yang terselamat yer ^_^
Amin! #PrayForMH370


No comments :