Berselfie di Petaling Street bersama NX Mini Samsung Camera

Hi Uols,

Minggu lepas memang minggu yang sangat hectic buat mek, sebab mek dapat sekali lagi meneroka culture hidup di sekitar petaling street, terima kasih pada Samsung Malaysia sebab bagi mek peluang untuk berselfie dan sekaligus menerokai budaya hidup di sekitar pasar seni.


Semua gambar di ambil menggunakan NX Mini Samsung Camera, harap korang tak muntah tengok selfie mek yer ^_^ maklumlah camera ni sangat ringan dan sesuai untuk berselfie wohoooooooooooo~

jom kita tengok event untuk hari ini ^_^
Seawal jam 9 pagi mek dan yang lain berkumpul di Nu Sentral dimana kita orang kena register, kemudian ada breakfast dan juga sedikit briefing macam mana nak handle NX Mini Samsung Camera yang comel ni. 
Ada 30 bloggers, comelkan kami semua yang suka berselfie haha
 mek adalah orang yang pertama dapat try camera tu time register, orang cakap tunggu time briefing orang akan bagi tahu macam mana nak godek-godek. Tapi disebab kan mek ni jenis yang tak sabar mek terus godek. Wow hebat uols nak transfer semua just touch n get #gitu kurlas tak statement!

 kemudia weols semua dipecahkan kepada group-group mengikut tema. Korang tahu tak mek dapat tema apa? Sight & Sound. ko rasa at first tu bebal juga dibuatnya selama 5 min. Sebab nak perah otak, apa yang nak di snap untuk tema Sight n Sound ni? so tunggu je lah hasilnya nanti.
 sorry to say, all the time tu kita orang ditugaskan untuk snap gambar-gambar mengikut tema tapi weols semua berselfie. Sebab berselfie itu lebih penting haha #JustKidding ^_^

dari ke Central Market hinggalah ke Petaling Street mek dan Encik Kiddo berjalan. Oh yer lupa nak mention time tu partner mek adalah Mr Kiddo. Kena snap pic by partner uols ^_^ 

kalau korang nak tahu kita orang snap gambar mengikut tema kemudian hantar ke #MYNXMiniMarathon (Trylah cari di Instagram) untuk contest, gambar mana yang mengikut tema dan menjadi kesukaan juri #Gituuuu

Sekitar Central Market
 Sekitar Petaling Street
  lebih kurang cenggitu lah, hasil dia memang tiptop mek suka ^_^
so lepas ni korang tak perlu nak susah payah nak transfer pakai cable lah, pakai card reader lah, no worries at all semua dah senang, just transfer melalui mobile link, atau auto share dan juga NFC. Ada banyak cara taw!!!
 
 its us again!! haha we all like sweating a lot ok ^_^ luckily ada air mata kucing one of the signature kat Petaling Street ni. Wohooooo
 
kemudian group kita orang di bawa ke KLCC untuk lunch di sana, Yeah Johnny Rockets memang best.
 Tadaaaaaa akhirnya dapat juga tengok dengan lebih detail kesemua colors ni.
 And guess what? mek menang lah dalam #MYNXMiniMarathon tu!! sungguh tak sangka sebab mek nye pic sangat la biasa. haha 

 tadaaaaaaaaaa ^_^

Apa pun all thank to Samsung Malaysia dan juga Manoah kerana bagi mek peluang ni untuk berselfie bersama NX Mini Samsung Camera.
Tengok sini kalau nak tengok kecomelan NX Mini Samsung Camera ni ^_^ 

kalau nak sentiasa update pergi je kat Samsung Malaysia Facebook.

#Sekian!!!

No comments :