Food Review: Tokyo Pastry hmmmm Sedapnya! @ Avenue K

Hi Uols,

Siapa yang tak tahu nak lepak dan bersantai pada belah weekend?
tak perlu lah korang beratkan kepala nak fikir kat mana nak cari, sebab mek akan suggestkan korang untuk lepak di Tokyo Pastry Avenue K Jalan Ampang opposite to KLCC

Appetizer:
 Hearty Mushroom Soup
Salmon Chowder
Scallop Salad
Kani Avocado Salad

Mains:
Tokyo Burger
Pan Seared Chicken 
Kikkoman Salmon
Prawn and Baby Octopus Spaghetti
Mushroom Veggie

Dessert:
Matcha - Misu
Matcha Red Bean Crepe
Yamaimo
Bamboo Charcoal Crepe
Choco Mousse Tart

Drinks:
Kiri - Ice Blended Orea
Kanan - Ice Blended Matcha

Recommended:
Hah! pasti akan ada saja yang akan di recommend oleh mek kan?
so kali ini setiap satu dari category hidangan tu mek akan pilih satu.

Appetizer: Hearty Mushroom Soup - terasa masin tapi bukan masin yang tak boleh diterima cuma perasa dia memang cukup menjilat jari, di tambah pula dengan package ada toasted bread yang sngt sedap ok ^_^

Mains: Pan seared chicken - apa yang menarik bukan kerana terletak pada daging ayam itu, kalau daging ayam itu sedap mungkin itu adalah bonus masakan! tapi apa yang membuatkan mek tertarik pada menu ini ialah sauce yang di salut pada hidangan ayam tersebut.

Dessert: Yamaimo - mungkin kebetulan dessert yam memang jarang mek rasa sebelum ni walaupun yam merupakan favorite mek all the time ^_^ selain dari itu juga rasa sponge cake yang tak bergitu kering dan terasa lempab senang cerita tak muak lah kalau makan.

Avenue K Outlet
M-20 & SAC-M-1, Mezzanine Level, Avenue K,
156, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: (603) 2181 7660
Email: admin@tokyopastry.com
Website: http://www.tokyopastry.com/

3 comments :

yana yassin said...

Stress gilerr tgk semua makanan,.... arghhh dah ler kuat makan sekarang. Tgk gambor pun dah nampak sedap .

Kifli Mally said...

@yana yassin haha apa tunggu lagi uols, pergi beli makanan kegemaran uols ^_^

Ahlun Sehat said...

pasti ada resep rahasianya nih, boleh kalau mau dibagikan :D