Barua betul orang main langgar lari ni. Habis kereta aku!




Hi Uols,

bila keadaan sudah pulih, stabil barulah mek ada kekuatan yang disemai untuk update blog pasal kereta mak yang kena sagat tu uol, ah betapa luluh hati mak ni nyah di hiris sembilu gitu. 

Umpama belakang mak kena libas dengan ekor ikan pari! ko mampo??? abang libas adik.
Kejadian di malam hari ye mak ingat lagi 8PM 

@#$%^&* arghhhh tension. Sampai sekarang ni mek masih lagi simpan dendam kesumat noks, sebab apa? sbab manusia jahanam mana lah yang pergi sagat kereta mak malam tu. Bila mek turun nak pergi appointment terus cancel ok mak bila melihat telingat JACOB bergantung tepi tingkap uols #JeritanBatinAnakDara
mak meraung nok, umpama meratap hiba di tepi kubur laki mak yang masih merah tu.

 apa lagi nok, meratap hiba lah mek mencari jalan macam mana nak selesaikan masalah seperti ini, dah lah mek ni jenis perempuan yang tak boleh nak berdikari, mek try call sana dan sini bertanyakan macam mana nak dapatkan service murah untuk tukar whole set side mirror mek ni.

Nasib baik lah mek jumpa satu kedia cina ni kat sebelah papa rich, kalau tak silap aku dah pernah metnion kat entry mek yang lepas, dengan rasa confident taw aku masuk bertanya.

Ahcai side mirror satu berapa auto flip punya?
oooo itu saya kasi lu angkat 180 both side!
apa murah gila? kasik saya 4 pasang. Kalau itu macam.

sekali dia tanya kereta mek model apa! terus turn off aku dengan harga dia kasik tu. Ada satu kedai tu lagi lah ori Bro gua kasik lu RM700+
kalau mek call perodua service pun paling busuk dapat RM500+ 

so dengan cina ni boleh mek dapat dalam RM400+ sekali dengan pasang. So tanpa banyak kira mek seal deal dengan ahcai ni. Maka tertonggeng lah dia membetulan side mirror mek tu.
tak sampai dalam sejam dia dah boleh siapkan side mirror mek ni,
mek pun apa lagi berharap lah lepas ni nak mantap kan kereta mek dengan unsur2 kepondanan gitu haha



tapi mek berasa begitu puas hati dengan service yang diberikan, tak sampai selang sebulan mek dah berkunjung ke kedai yang sama untuk tambah aksesori side mirror. Molek ke tidak? hahaha

bila hati dah panas tu uols, apa lagi meroyan itu satu kewajipan ^_^
haruslah mak mencarut di segenap ruang yang ada kan. 



tapi nak dijadikan, bak kata ustazah syarifah bom bom
"Setiap kejadian pasti ada hikmah disebaliknya"
dan mek pun rasa sedemikian rupa. Mungkin kalau mek teruskan juga perjalanan mek ke appointment tu, mungkin mek dah arwah uols, tak dapat nak hiburkan uols dengan blog mek yang sakai ni.
Mek love you all.

3 comments :

Fathiyah Selamat said...

salam mek..

huih...memang sakit segala hati limpa bagai kalau tetiba tgk kete kene sagat gitu tapi lagi hangen kalau kete kena sagat bile jem.. pergh...menyirap bak hang!

suezen said...

sabar la yer....

Erra Kyra said...

salam kenal..sabar ye.ade hikmah tu^^