Gelandangan lebih banyak memberi berbanding dengan si tuan haji bakhil

Hi Uols,

alaaaa dah menjadi lumrah kot untuk orang yang lebih miskin untuk memberi dan berkongsi lebih banyak berbanding dengan orang yang kaya, banyak tapi tak mampu untuk berkongsi walau sedikit.

so korang boleh menilai kat situ bagaimana respond dan mesej yang ingin disampai kan untuk membuka mata kat sesiapa yang melihat. Tapi masalahnya aku rasa cara dia approach kat public macam tu pun salah.


tapi kan dengan cara ko tiba2 datang meminta makanan ko rasa potensi untuk dapat makanan tu ada ke?
memang tidak lah non...ko dah sihat tubuh badan tapi tiba tiba muncul kat meja orang dengan meminta ^_^ ko rasa kalau aku pun mungkin akan berfikir banyak kali untuk menghulur..ditambah pula dengan rupa wajah yang sungguh helok menggoda gitu hahahah sial lah statement mek kali ni.

so sekarang ni entry ni untuk membela si penderma atau penerima confused kejap uols ^_^
arghhh tension lah kita pun dah naik confused dengan entry ni hahaha....

yang penting kalau ko rasa ko tu pemurah sangat sila lah menderma lebih sikit kepada mereka yang kedekut tu sila lah simpan harta korang tu nanti kalau dah mati boleh simpan dalam almari tanam siap2 kat tepi kubur uols sure nampak nice hahahahahah

1 comment :

ain ruslee said...

anda ditag http://celotehbudakkechiq.blogspot.com/2014/09/liebster-award-1.html .. bkn SPAM yer ..