kifli mally hanya bergantung pada Pageviews sahaja


Hi anak anak,

entah lah kenapa macam ada lain macam sikit, pageviews aku melabung kemain tinggi nya sehari tu boleh cecah 10K pageviews aku pun tak tahu alien mata yang tersangkut kat luar sana boleh masuk blog aku yang very the cenonet ni.

lepas tu orang kat malaysia ni conceptnya kalau ko nak jadi seorang yang otai, blog ko seharusnya ada 1K unique visitor perday. dan ko rasa aku punya blog yang feeling budak jambu ni. Sehari hanya boleh cecah 2 ratus saja uols. Jadi kata orang makan pun just ala kadar je. Bila client mintak nak tengok Unique Visitor aku pun start la kemut nak show kat dorang.

tapi kalau setakat pageviews tu semua orang pun laki lah 500K sehari ko rasa? mana dia dapat tu? Beautiful nara dan roti kaya tu ko rasa? berapa Pageviews dan UV dia sehari. mau berlemon lemon juta kan?

anak anak expert pasal UV dan PV ni? nasihat kat aku sikit yang bodoh ni!