D'Kayangan Buffet Steamboat & Grill makan tiada sempadan. @ Seksyen 13, Shah Alam

hi anak anak,

kepada mereka yang duduk di area Shah Alam Seksyen 13, agak rugi juga lah kalau korang tak pernah datang ke Restoran ini untuk makan ala buffet sepuas hati. Aku dah try memang berbaloi lah uols, kalau siapa yang kebulur tu dan punya tong perut yang besar kat sini adalah yang terbaik korang patut datang dan rasa sendiri.
menu ala carte:

korang semua dah bersedia nak tengok apa di sebalik peti ni?
tengok gambar dibawah. Korang akan tengok betapa banyak sekali pilihan yang cukup 'tempting' mampu membuatkan segala cecair di badan anda terpercik basah bila melihat menu yang disediakan untuk Buffet.
semua jenis menu boleh dikatakan memang ada, dari hidupan darat dan laut barang mentah seperti bebola ikan dan cake ikan, hotdog dan sebagainya...amat puas hati uols. Serius tak tipu ^_^

Kambing Panggang Mengancam:
dari segi dessert pula aku paling suka dengan Ice Cream, memang kalau datang ke restoran jenis buffet ice cream adalah dessert kegemaran. Part paling best kat restoran D'KAYANGAN BUFFET STEAMBOAT & GRILL, ada satu signature dessert iaitu Ice Cream Pulut Hitam. Kalau korang nak tahu sila bertanya pada owner dan juga pekerja kat situ, mana nak ambil pulut hitam. Sebab ice cream memang terang2 dah nampak cuma pulut hitam tu kena tanya staff dia ok.

 maaf pic gambar pulut hitam itu takde sebab aku terlalu kusyuk makan hingga lupa nak snap pic. Berapa kali aku round top up ice cream? Hahah please jangan tanya, nanti korang kata aku ni gila hahaha...#BiarlahRahsia

Suasana Di Kala Malam Tiba:
serius tempat ini sangat pack dengan pengunjung yang tak putus2 datang yer. Ok nak bagi satu tips sebelum korang nak datang kat sini untuk makan, terutama family member yang sangat ramai macam 1 bus sekolah. Makanya korang kena reserve tempat itu ok.. Sila bagi tahu kat owner yang korang satu daerah nak datang jadi Owner akan menyiapkan tempat khas untuk korang semua ^__^

"Sizziling Grill + Stimboat + Kambing Panggang + Masakan Panas + Buah +Dessert + Air Sejuk + Teh Tarik. HargaDewasa : RM33nett sahaja Harga Kanak2 (5-12tahun) : RM17nett sahaja   

D'KAYANGAN BUFFET STEAMBOAT & GRILL Sri Acappella Servis Apartment Rest. D'Kayangan,Sri Acapella Servis Appartment. No. 1, JLN Lompat Tinggi 13/33m Seksyen 13, 40400 Shah Alam 

Facebook D'Kayangan Steamboat
Instagram D'Kayangan Steamboat

No comments :