Dec 14, 2014

Kekal Awet Muda dengan ELSA BRIGHT LASER TREATMENT @ ME Clinic


hi anak anak,

lately ni kan, banyak meroyan sikit sebab stress dengan kerja yang banyak dan faktor usia yang makin meningkat. #maluuu bila dah rasa stress tu semua, muka yang aku belek2 kat cermin pun nampak makin teruk, kusam dan tak bermaya. Ini serius kalau korang jumpa aku in real life eyebad dan jeragat (pigment) memang teruk. huhu

Bila kita dah start busy tu, jangan cakap lah semua jadi tak teratur, lepas tu startlah aku meroyan tak tentu pasal, time tu kebetulan orang ada mention pasal rawatan laser ni semua. Jadi aku pun curious nak tahu dengan lebih lanjut aku pun stalk lah profile MeClinic. Lepas tu dengan confident nya aku pun pergi lah kat Me Clinic outlet. Paling dengan office aku adalah kat TIme Square kat tingkat bawah sekali berhampiran dengan Borders area.
yang penting sempat posing dulu sebelum masuk consult dengan Dr Eric.

dengan confident nya aku pergi jumpa Dr Eric. Hehe kalau korang nak tahu Dr Eric ni adalah pakar dalam Orthopaedic Surgery and Aesthetic Medicine. Dr Eric  memang bagus bagi korang consultant tentang perkembangan kulit korang bagi korang yang berminat untuk melakukan rawatan laser
 Dr Eric, dengan penuh penerangan bagi nasihat dan tips bagai mana nak lalui rawatan Laser ni. hehe  At first rasa cuak juga lah. Tapi bila dah diberi penerangan yang terperinci dan detail dari Dr. Eric barulah aku sedar yang Laser ni takde lah sakit dan membahayakan kulit seperti apa yang aku salah faham selama ni.  Malah, rawatan laser ni sebenarnya boleh meningkatkan keadaan kulit dengan merangsangkan perkembangan collagen bawah kulit kita. Jadi kulit kita boleh nampak lebih cerah dan firm. Selain itu, barulah aku dapat tahu rawatan laser adalah penyelesaian terutama untuk  masalah pigmentasi.
muka budak excited...
Concern lebih terletak kepada keselamatan dan juga product yang digunakan juga memang di pantau dari segi quality dan QC. So tanpa buang masa aku terus set appointment untuk buat rawatan aku yang pertama wohoooooooooo....

tapi sebelum tu mari aku kongsi dengan korang sedikit tentang nama rawatan yang aku akan buat ni.
1) Nama rawatan yang aku buat adalah ELSA BRIGHT LASER TREATMENT. Kelebihan treat ini adalah membaik pulih struktur permukaan kulit kita contoh seperti area Mata, Mulut, Pipi dan Dagu. korang tahu kan pendedahan kepada cuaca matahari yang semakin teruk mampu menyebabkan jeragat (pigment) seperti yang korang tengok pada pipi kanan aku tu. Eh bukan itu saja, warna kulit muka aku juga tak sekata.
Before (Warna kulit tak sekata)
2) Bagi korang yang senantiasa busy dengan kerja hinggakan tiada masa untuk datang ke Me Clinic, actually korang boleh dapat buat appointment waktu tengah hari. Dimana "Lunch Time Therapy" memang cukup bagi korang untuk completekan treatment ni tanpa rasa terkejar-kejar dengan masa. Lepas korang buat treatment ni during Lunch Hour, sebenarnya korang boleh balik ke office tanpa risau sebab ianya tidak memerlukan penjagaan dan masa yang lama selepas rawatan. kalau korang perasan rawatan lain kena tunggu lama baru boleh settelakan.
Before
3) sewaktu menjalani rawatan ELSA BRIGHT LASER TREATMENT ni, Dr Eric ada mention tentang bagaimana laser ni mampu menganjalkan keremajaan kita. Haha sebenarnya bila treatment laser ni akan mati kan sel kulit di lapisan atas permukaan, dan kemudian lapisan bawah kulit akan secara semula jadi akan menghasilkan satu collagen yang akan di generate sebagai sel kulit baru. Itu yang akan membuatkan uols bertambah flawless. Ubat tahan sakit itu sangat lah tidak perlu untuk rawatana ini yer, cuma ubat cream kebas akan di sapu kat muka kroang. Bila dah kebas baru treatment start di buat.
After
 
After (Camera no filter)
4) sewaktu treatment laser ni di buat, kepada mereka yang nak hilangkan pigment dan juga kesan parut pada wajah, ianya akan sedikit kelihatan merah dan coklat pekat akibat dari sel kulit mati di bawah permukaan tu, yang ini ianya akan amik masa untuk hilang dalam 2 - 3 hari, oleh itu untuk mengekalkan kelembapan kulit korang sunblock SPF30 amatlah penting untuk melindungi kulit uols dari sinaran UV.

bagi mereka yang nak hilangkan kedut halus memang sesuai untuk mencegahnya dari awal lagi ^_^
eh siapa yang ada tattoo tu pun rawatan ni boleh hilang kan tattoo uols taw.
wohoooo result ni aku amik selepas 2 minggu rawatan ^_^
tapi still ada lagi yang perlu di follow up.
seperti yang korang nampak, warna kulit nampak sekata, jeragat (pigment) makin berkurangan walaupun ianya tak hilang terus tapi ianya makin berkurangan dan dapat mengelakkan ianya merebak lagi besar.

Ok datang ke part yang paling aku suka selepas buat Elsa Bright Laser Treatment, aku akan buat Post Laser Treatment selama 45min. Dapat enjoy facial dan skin care complete amat bermanfaat  Haha dah seperti Iron man tak? nampak cool kan...
 Jadi kepada korang yang nak datang untuk dapatkan nasihat Dr Eric pun boleh, as long korang semua tahu apa yang perlu di lakukan. 

Kawan aku ada sorang yang datang buat, terus kesan dia dalam 4 hari memang mampu hilang kan kesan matahari terbakar kat pipi dia tu. Serius ini real hahah ^_^ Niceeeee Oneeeee

kawan aku tu baru balik dari singapore suddenly muka dia terbakar especially kat pipi, selepas dia buat treatment Elsa Bright Laser Treatment ni terus tiptop yer, flawless pipi dia...

Jom beramai-ramai datang berkunjung mesra ke Me Clinic.
Guys korang tahu tak ME Clinic ada buat Giveaway sempena Christmas ni. 

Join mereka di http://instagram.com/meclinictimessquare/ dan korang akan berpeluang untuk dapat buy 1 get 1 free skin laser wohooooo....Berakhir 31hb December 2014. So better cepat ^_^ 
ME AESTHETICS CLINIC LG-18, Lower Ground Floor, Berjaya Times Square, No.1 , Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia. Contact: +603-2143 3866 / whatapps: +6018-22228122 www.meclinic.com.my www.facebook.com/meclinic http://instagram.com/meclinictimessquare

3 comments :

husna yusof said...

hai.. singgah sini jalan2 ternampak buat mask mcm en mimpi pulak tgk heheheheh :) done follow :)

Mahamahu said...

wow semenjak dah begelak retis ni siap buat leser muka lagi tahniah hehehe peminat makan ramai...

ApaRasa said...

memang nampak muka KM kembali fresh lepas dirawat.
kulit lebih sekata dan nampak sihat.