Sepanjang hidup aku berblog tidak pernah dapat banyakCPUV (Cost-per-unique-visit)



hi anak anak,

ok ini short info kepada korang semua yang bergelar blogger di bawah naungan Nuffnang.com.my
korang confirm dah tahu apa itu CPUV kan? kalau term old school orang panggil BE (Buffered Earnings) 
what's the big deal? 

ok lah benda ni amount yang mereka bayar kat korang memang tersangat sangat sangat samgat rendah berbanding dengan iklan lain yang terpampang kat blog korang. Sebab CPUV ni bergantung kepada klik yang korang dapat pada iklan korang. Bayangkan lah satu klik iklan akan hanya dapat RM0.10 sen 

sedih kan? tapi orang cakap lama lama nanti akan jadi bukit uols.
so korang tengok lah CPUV yang aku dapat ni. memang mencurah2 fresh beratus gitu.
 ok nampak macam meriah kan? tapi tak payah nak berharap sangat lah uols, ok contoh kalau kat status korang akan nampak "on going" bermaksud iklan tu still berjalan dengan kencangnya. Tapi bila status tu bertukar ke "accepted" ikaln tu dah tamat dan korang boleh tengok pada amount tu berapa hasil tangkapan korang berdasarkan click. Aku punya normaly tak sampai seringgit pun. Sedih tak?
 me is SAD!!! ok bye

2 comments :

Nuriesya Nadia said...

Sedih jugak !! Tapi syukurlah daripada nan hado. Posen posen pun posen lah. :P

Ezad Skytech said...

sejak akhir2 ni memang berkepuk Nuffnang bagi CPUV tapi tu la...malas nak cakap...sejak pertengahan tahun 2014 da jadi macam ni...CPUV banyak tapi earnings macam SEGAN nak naik...hehe