Food Review: Cendol Bakar Drive Thru @ Kuala Selangor, Dengkil

Hi Uols,

ok kali ni kita pergi membasahkan tekak jauh sikit di Dengkil jauh sana ^_^
itu pun singgah kejap sebab lepas buat review di Seafood terbaik dari Dapur Masakan Chinese Muslim @ Downtown KLIA Seafood Restoran. Memang terbaik yop!!!
 
jadi sekarang jom kita tengok apa yang terbaik dari pondok Cendol Bakar ni,
korang senang je nak spot kedai ni sebab ianya terletak kat tepi highway all the way ne ke Nilai atau KLIA
Cendol Bakar Tapai + Pulut - RM4
bagi mereka yang rindukan rasa tapai korang boleh menikmati rasa tapai asli dari Cendol Bakar, seriusly tapai dia rasa seperti tapai tradisi keluarga kifli mally ^_^

bagi mereka yang tak boleh nak makan tapai dan pulut pada masa yang sama korang boleh order secara berasingan.

 Cendol Bakar Durian - RM3.50
Cendol durian sememangnya merupakan daya penarik pengunjung ke tempat ini, rasa pati durian yang sungguh fresh dan sekali kena pasti mahu lagi.
bagi mek semangkuk sudah lebih dari cukup!

semua cendol bakar dalam tu ada Nata De coco, kacang merah, jagung dan selasih
wowwwww tekak akan sentiasa basah jer bila kena dengan cendol pekat ni.
 selain dari itu juga, memang tak lengkap lah rasanya kalau makan cendol bakar semata kan, bagi mereka yang terasa ingin lebih kenyang korang boleh je order kuih, cekodoh dan cucur yang disediakan. Jadi mek pun tak nak ketinggalan untuk order Rm2 bukan apa saja nak rasa. 
PANAS + LEMBUT + sesuai dengan sauce yang dibuat tu. memang ngammmm!!!!
Bukan itu saja mereka menjual T-shir cendol bakar, ada berbagai jenis warna dan saiz.
KEEP CALM & LETS CENDOL ^_^
 mesti korang tertanya2 kan macam mana mereka buat untuk delivery tu. Kereta just masuk dan parking tepi gerai kemudian pelayan tu akan datang amik order korang, semuanya pantas sebab mereka sudah dapat tahu best seller kat situ, mostly durian dan pulut sajo ^_^

Sok sek sok sek: orang cakap Cendol Bakar kat area gombak sana tak berapa nak stratergic, sbb berhabuk. betul ke? nanti kita terjah yer ^_^

 Info seperti dibawah:
Operation Hour: Mon: 11:00 am - 6:00 pm Fri: 11:00 am - 6:00 pm Sat - Sun: 10:00 am - 7:00 pm
Address: Kuala Selangor, Selangor, Malaysia 45000
Waze: Cendol Bakar @ dengkil
Facebook: Link
Foursquare: Link

follow mek di:

Blog Kifli Mally berharga RM10.01 sahaja #sedih uols



Hi Uols,

hanjing sangat kan!!!
selama lebih kurang 5 tahun lebih mek berblog sekali tengok ko kasik tahu harga blog mek hanya RM3 dollar saja, itu pun lepas aku convert ke MYR gitu!!! kejis website yang letak harga blog mek pada harga seciput tu je hahaha.

tapi kan uols kalau fikir balik memang sesuai lah dengan harga RM10 hengget tu, dapat beli macam-macam taw dengan harga RM10 ni, ok dengan nilai RM10 mek boleh buat business tanam kangkung hahahahah

tak puas hati juga mek pun try lah kat tempat lain nak tengok nasib blog mek yang nan hadooo ini. Macam pundek jer harga TAIK baja lagi mahal dari harga blog mek T___T hanjeng tak? haha

azam 2014 ni mek nak naik kan harga blog mek dari RM10 kepada RM10.50 yesss!!!!!!

sebelum korang try sendiri tengok harga blog korang itewwww izinkan mek pergi dari sini. Tercabar rasanya melihat blog uols yang bernilai berjuta-juta itu. *flip hair

p/s:mak tak hairan pun sepanjang mak berblogging ni mak kira-kira dah cecah 10K hasil bersih berblog ni taw. Tapi mana semua 10k tu pergi? haha kalau sumber tu dari haram nyah mana nak merasa yang halal!!! opsss tercarot plk blogger2 otai. *capai anak tudung nak g pasar. kbai

follow mek disini nyossss:
Instgaram: @kiflimally
Twitter: @kiflimally

Kifli Mally selalu teringatkan arwah.


  Hi Uols,


Pertama sekali mek nak sedekahkan al- fatihah kepada DD Khairil nizam, walaupun dia sudah lama pergi meninggalkan kita semua tapi mek masih tak boleh nak lupa kan arwah, setiap detik pasti akan teringat pasal arwah dan acap kali itu juga mek akan sedekah kan al-fatihah.



Kenapa begitu susah bagi mek untuk melupakan arwah, mungkin arwah adalah orang yang pertama paling dekat dengan mek yang pergi dulu meninggalkan kita semua. Serius mek tak ada kawan2 rapat meninggal dunia.

Arwah tu dah lah housemate mek dan juga sekaligus senior mek kat kampus, lama juga kita orang kenal antara satu sama lain, pahit manis kita lalui bersama2 bergaduh apatah lagi jangan cakap, ingat lagi kalau arwah marah sebab pakai barang-barang dia pasti dia akan letak notis konon2 nya macam surat cinta versi carutan laaaaa haha *rindu saat itu



Aku selalu berkata kalau arwah masih di panjangkan umur pasti arwah dah femes sekarang ni sebab arwah pandai dalam marketing SEO dan website ni. Arwah juga ada kelebihan di dalam membuat website, kalau arwah ada pasti senang kerja mek nak minta tolong arwah buatkan website.

Mohd Khairil Nizam. Jangan risau DD mek always akan teringatkan kau disana. Percayalah setiap kali terdetik teringatkan kau, pasti akan ku sedekahkan mu al-fatihah



Kawan-kawan minta tolong sedekahkan sama boleh?



Yuk! Al-fatihah dan terima kasih!!!!!


follow mek di sini uols:
Instagram: @kiflimally
Twitter: @kiflimally

Food Review: Seafood terbaik dari Dapur Masakan Chinese Muslim @ Downtown KLIA Seafood Restoran



Hi Uols,

Siapa sini pernah menjamu selera di Downtown KLIA Seafood Restoran?
apa tak pernah lagi? ada yang nak kena babap ni haha
wey serius lah aku pun tak pernah lagi rasa, tapi apa yang aku cakap ini adalah masakan cina muslin versi Seafood tersangat lah terbaik. Superb serius tak tipu (T____T) *nangis terharu

Jom kita review Top Menu dari Downtown KLIA Seafood Restoran
Assam Steamed Fish = Harga ikut harga ikan di pasaran
Creamer Butter Crab = RM7.00/100gm
Butter Prawn = RM14.00/100gm
 Kam Heong Clam  

Small
Medium
Large
RM21.90
RM35.90
RM46.90
. Salted Egg Squid
Small
Medium
Large
RM22.90
RM35.90
RM47.90
Sizzling Seafood
Small
Medium
Large
RM30.90
RM49.00
RM66.00
Beef with Ginger & Spring Onion
Small
Medium
Large
RM21.90
RM29.90
RM38.90
. Mangolian Chicken
Small
Medium
Large
RM18.90
RM26.90
RM35.90
Volcano Beancurd  = RM30.90 ( Standard)
Kailan with Oyster Sauce
Small
Medium
Large
RM 12.90
RM 16.90
RM 19.90
. Spicy Four Vegetables
Small
Medium
Large
RM 12.90
RM 16.90
RM 19.90
Mushroom with Broccoli
Small
Medium
Large
RM 12.90
RM 16.90
RM 19.90
 13 menu kesemuanya ^___^ 
signature drinks: Kedondong Asam Boi RM6.50 
TERBAIK YOP!!!!!!!

Favorite Kifli Mally: ok sudah semestinya dalam 13 menu yang disediakan pasti akan ada beberapa menu yang betul-betul mek akan suggest kat korang semua. (Volcano Beancurd,
Mangolian Chicken, Salted Egg Squid  & Mushroom with Broccoli )

Tumpuan utama adalah pelancong untuk datang ke Downtown KLIA Seafood Restoran, kalau orang luar dah rasa, takkan korang yang local ni tak nak datang try kan?

Environtment:
Clean & Clear, tidak sesak dan selesa untuk korang dine di sini. Cukup selesa dengan persekitaran yang sejuk. Tandas bersih dan selesa untuk digunakan ^_^
Credit pic by MahaMahu.com
 Pesanan ringkas: kalau korang nak datang tolong bertanya atau buat tempahan bagi mereka yang berkeluarga kerana tempat ini amat lah pack pada hari biasa Weekdays.
Sedih pula nanti dari Gombak semata datang sini fully booked haha. Tadah air liur sajalah kalian.

Info dan details:
Pemilik Restoran: Prof. Dr.Abu Talib Othman 
Address: Downtown KLIA Seafood Restaurant,  No.B40-B48, Block B, Jln KLIA 1/60,  Charterfiled Commercial Centre,  64000 KLIA.  
Operation Hour: Mon - Sat: 10:30 am - 10:30 pm
Waze: Downtown KLIA Seafood Restaurant
Telephone: 03-87831031

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
follow mek disini:
Instagram: @kiflimally
Twitter: @kiflimally