Food Review: Crazy Potato @ The Garden Mid Valley

Hi Uols,

Normally kalau pergi tengok movie mek pasti akan melantak dulu taw, paling common pun tapau bawa masuk panggung. Tapi this time mek teringin nak makan kat Crazy Potato The Gardens, korang lalu je subway all the way nak ke The Garden food court confirm korang akan nampak this Crazy Potato outlet ^_^
ini adalah tester fries dengan sauce dan condiment yang berbagai rasa. So ada sorang pakcik tu sempoi datang buat macam rumah dia sendiri kunyah banyak2 then blah! wei mek respect ko uncle haha.

Kifli makan apa je?
 hah kelas tak? Sotong goreng tepung tu memang tak boleh di pisahkan dengan lelaki sutun macam mek ni kan ^_^. Nampak macam meriah noks, tapi sayang sotong tu sedap tapi banyak sesungut eeeeeeeeeeee geli mek nak makan. mek makan part yang takde tangan banyak2 tu je.

in term pasal harga boleh lah standard harga RM9 kebawah dalam satu menu. Ikut lah korang makan apa? 
paling mahal pun macam. London Fish & Chips - 11.90
 kalau korang tengok tempat dia walaupun tak banyak space, tapi time mek datang ni takde orang sangat, ada pun yang take away noks.
ko nampak tak si gemok cover perut dugong? #hahahaha

 kalau takde selfie itu bukan mek lah kan? 
so apa kata uosl? sedap ke tidak makan kat sini? bagi mek selagi benda tu tak mahal dan sedap dimana, kita layankan sajo ^_^

Berselfie di Petaling Street bersama NX Mini Samsung Camera

Hi Uols,

Minggu lepas memang minggu yang sangat hectic buat mek, sebab mek dapat sekali lagi meneroka culture hidup di sekitar petaling street, terima kasih pada Samsung Malaysia sebab bagi mek peluang untuk berselfie dan sekaligus menerokai budaya hidup di sekitar pasar seni.


Semua gambar di ambil menggunakan NX Mini Samsung Camera, harap korang tak muntah tengok selfie mek yer ^_^ maklumlah camera ni sangat ringan dan sesuai untuk berselfie wohoooooooooooo~

jom kita tengok event untuk hari ini ^_^
Seawal jam 9 pagi mek dan yang lain berkumpul di Nu Sentral dimana kita orang kena register, kemudian ada breakfast dan juga sedikit briefing macam mana nak handle NX Mini Samsung Camera yang comel ni. 
Ada 30 bloggers, comelkan kami semua yang suka berselfie haha
 mek adalah orang yang pertama dapat try camera tu time register, orang cakap tunggu time briefing orang akan bagi tahu macam mana nak godek-godek. Tapi disebab kan mek ni jenis yang tak sabar mek terus godek. Wow hebat uols nak transfer semua just touch n get #gitu kurlas tak statement!

 kemudia weols semua dipecahkan kepada group-group mengikut tema. Korang tahu tak mek dapat tema apa? Sight & Sound. ko rasa at first tu bebal juga dibuatnya selama 5 min. Sebab nak perah otak, apa yang nak di snap untuk tema Sight n Sound ni? so tunggu je lah hasilnya nanti.
 sorry to say, all the time tu kita orang ditugaskan untuk snap gambar-gambar mengikut tema tapi weols semua berselfie. Sebab berselfie itu lebih penting haha #JustKidding ^_^

dari ke Central Market hinggalah ke Petaling Street mek dan Encik Kiddo berjalan. Oh yer lupa nak mention time tu partner mek adalah Mr Kiddo. Kena snap pic by partner uols ^_^ 

kalau korang nak tahu kita orang snap gambar mengikut tema kemudian hantar ke #MYNXMiniMarathon (Trylah cari di Instagram) untuk contest, gambar mana yang mengikut tema dan menjadi kesukaan juri #Gituuuu

Sekitar Central Market
 Sekitar Petaling Street
  lebih kurang cenggitu lah, hasil dia memang tiptop mek suka ^_^
so lepas ni korang tak perlu nak susah payah nak transfer pakai cable lah, pakai card reader lah, no worries at all semua dah senang, just transfer melalui mobile link, atau auto share dan juga NFC. Ada banyak cara taw!!!
 
 its us again!! haha we all like sweating a lot ok ^_^ luckily ada air mata kucing one of the signature kat Petaling Street ni. Wohooooo
 
kemudian group kita orang di bawa ke KLCC untuk lunch di sana, Yeah Johnny Rockets memang best.
 Tadaaaaaa akhirnya dapat juga tengok dengan lebih detail kesemua colors ni.
 And guess what? mek menang lah dalam #MYNXMiniMarathon tu!! sungguh tak sangka sebab mek nye pic sangat la biasa. haha 

 tadaaaaaaaaaa ^_^

Apa pun all thank to Samsung Malaysia dan juga Manoah kerana bagi mek peluang ni untuk berselfie bersama NX Mini Samsung Camera.
Tengok sini kalau nak tengok kecomelan NX Mini Samsung Camera ni ^_^ 

kalau nak sentiasa update pergi je kat Samsung Malaysia Facebook.

#Sekian!!!

Dapat condotti trolley bag dari Citibank




Hi Uols,

ingat lagi tak kisah dimana kawan mek dapat tebus vouher TGI Fridays, lepas tu mek teman dia melantak kat The Curve ^_^ ok sekarang ni lain pula ceritanya, kali ni berlainan pula hadiah yang diberi dari Citibank! hamboi kemain lagi ko kan Citibank, berapa banyak sangat kawan aku spend tu sampai ko boleh bagi dia token appreciation katanya!

 mek pun ta taw lah berapa yang dia spend sangat kan dengan swipe Card Credit dia tu sampai kan dapat satu beg trolley dari Condotti uols, ok foine makan hati lah mek, lepas ni mek nak apply credit card dari CitiBank juga lah.

Helloooooo!!!! siti bank ke tu?
mek nak apply credit card ni. Boleh swipe untuk beli barang hantaran kawan sekali hahaha carut Cikgu Izudin dalam panggilan hangit ^_^
 huh ko nampak tak? 3 beranak ni busy bebenor dengan harta benda orang lain hahah ^_^
anak2 mek pun tak nak mengalah semua nak interframe taw.. kawan mek tu out station uols, so nak tak nak semua surat menyurat di amanahkan mek untuk handle. Wah gitu mek ni gentle taw gentle with care #mampo?
 sentuh sikit terus climax bahahah #lariiiiii mak limah lari kita yuk!!!!

huh lepas ni boleh leh mek meroyan pinjam beg trolley dia ni ker sabah!!! Alaaaaaaaa tengok tak surprise dah mek termention ahahaha, tunggu lah yer entry mek kat KK nanti ^_^

abang2 KK sabar yer adik mari nak bagi havoc kat uols semua!!!!



Audio : Panggilan Hangit Cikgu Izzuddin, famous lah dari BOBO lepas ni. 10 #tagline

Hi Uols,

hah engkoooo dah lama bebenor semenjak industry kita ni tak dihamburkan dengan lawak jenaka kan? I bet uols semua dah tahu pasal Cikgu Izzudin kita ni yang terkena panggilan hangit dari Fizi, #OMG Oh my fish ^_^

nyah mek respect kat ko kan? ko punya suara tu memang tak le nak high pitch lagi tak? Ko agak2 lah noks jangan overshadow periuk nasi orang lain, apa pula kata kak senduk tu nanti? #Eh maaf kak termention pula nama ko haha  ^_^

sumpah kelakar ok, banyak tag line ko yang memang hanjing sangat uols ni, tak kering gusi taw, memang tak kering gusi boleh naik cagu taw kaki mek ni dibuatnya dengar suara ko sorang je nyah. 

1) OMG OMG 
2) what the fish
3) insurance body 
4) gaji I 3ooo sebagai seorang cikgu
5) I stres i stress
6) nanti cramp I accident
7) tak faham hati seorang pengantin #SUMPAH KELAKAR
8) Nak kawin sebab tu buat loan
9) buka baju 
10) berhenti tepi bahu jalan.

#HAHAHHA bersembur gelak rakyat malaysia dibuat oleh ko noks, hilang stress orang yang duk busy berkerja tu nyah!!! bagus keep it up!! nanti kalau ko dah kawin please jangan lupa jemput HOTFM buat cover pasal persandingan uols tu nanti ok. 

HOTFM uols kali ni memang terbaik ^_^

Nyah mak nak tanya sikit ni? ko kawin dengan jantan ke betina? hahahaha suka carut uols. Sure tinggi pangkat uols sebagai cikgu kan. Bye cikgu Izzudin ^_^


Pejam celik dah nak habis training kat Axa


Hi Uols,
Bersamaan dengan 1 April 1, 2014 mek dah pun masuk ke attachment yang terakhir kat company axa ni, siapa sangka mek and the geng still lagi boleh bertahan hingga ke saat akhir gitu tiada siapa yang tersingkir. 
Department last aku masuk ini adalah department yang banyak ajar mek dalam dunia pemasaran gitu (marketing) tapi gamaknya department ni sangat hectic dengan business masuk tak henti, tapi layak ke budak mcm mek yang bengap ni utk jadi sebahagian dari team mereka. 

Uols taw tak? Kat department mek ni ada dua diva tanah air yang tersohor ok, dorang berdua ni lah yang akan run dan monitor semua business process. Yang penting jangan cari pasal dengan mereka yer silap2 kita kita robek hingga ke cebisan terakhir. Mek pun nak tak nak kena jadi plastic untuk teruskan hidup di dalam department itewwww Sedih taw uols.

I bet uols semua kenal mek kan? Tapi entah lah uols masuk jer department ni rasa macam saka tu terkunci dengan jampi serapah kalau tidak, memang aku akan meroyan, melalak. Kawan2 mek kenal mek macam mana kan?
Mesti korang tak percaya kan yang mek kat office ni terasa seperti anak dara sunti yang baru nak membesar gitu, malu2 tunggu orang masuk meminang ^_^ sumpah tak aktif seperti mana yang korang nampak mek di mana-mana event! mungkin professional kerja membataskan pembawakan diri tak gitu?

Hurmmm ok lah nonoks sekalian tunggu lah apa kesudahan mek kat department ni, sama ada boleh jadi seorang marketer yang Berjaya ada jadi tea lady (masukkan link) seumur hidup.

Dinner di T.G.I. Friday's @ The Curve

 
Hi Uols,

hurm bagus juga kalau guna Credit Card ni kan, my member asyik dapat je voucher lepas tu boleh lah redeem certain restaurant yang korang nak pergi. So mek yang kena decide, so mek memilih TGI Firdays sempena jumaat tu. 

Kalau korang kat sini mostly pekerja mereka berbangsa Filipin, pinoy uols sangat elok-elok yer. Tak tenteram adik duduk. Asyik bertakung je air hahaha
Manggo Caramel Mojito - RM29.90

Entah lah tiap kali kalau lepak minum kat Bar mek prefer untuk minum sesuatu yang rasa fresh taw instead nak minum alcohol ni. This is super nice. The mojito memang pandai orang tu buatkan. Bagi mek senang je buat benda ni, dan kebiasaan kalau mek lepak kat Bar mojito ni just free je haha. Tip hasil dari kenyit mata #mampoooooo
 parmesan crusted chicken quesadillas - RM22.90
 sizzling chicken and cheese - RM33.90
 Sirloin Steak Well done - RM 47.90

 overall, mek takde lah nak comment. sebab serve dan menu yang mek dapat sangat memuaskan,
gila tak memuaskan mek sebagai customer kot, always putting the customers 1st. Gitu!!! 
Normally kepada mereka yang ingin bawa keluarga untuk makan masakan western yang very the class ni, T.G.I adalah satu tempat yang nice ^_^