Kifli Mally selalu bergaya #OOTD bersama Samsung NX Mini Camera



Hi Uols,

mek tahu since beberapa hari ni mek jarang dah update blog kan? sebab mek busy dengan kekangan masa yang begitu mencemburui mek. Di tambah pula dengan Video mek yang semakin Viral tu, harus separuh rakyat malaysia mengkeji mek haha.

Btw mek kang selalu update gambar yang cantik2 di Instagram dan juga Facebook. Semua tu menyenangkan hidup mek untuk update gambar yang lebih cantik dan jelas tanpa perlu edit lebih.

Kalau korang nak tahu color yang ada seperti:
Pink, Mint, Brown, White & Black (So mana satu yang korang berkenan?)

Apa yang korang lihat memang cantik tapi kalau korang zoom lagi dekat dan rasa sendiri design dan permukaan Samsung NX Mini Camera ni korang rasa seperti pegang camera yang Mini Ekslusif ^_^

begitu juga dengan mek sentiasa memberikan mek idea yang fresh untuk berselfie dan juga #OOTD (Outfit Of The Day)
Lihat saja permukaan dia yang sangat ekslusif ni, rasa memang sesuai dengan mek yang berperwatakan pastel ni haha.

Normally kalau comes to OOTD mek hanyak focus pada, Confident, Comfortable & Mix Match
so begitu juga dengan penggunaan Samsung NX Mini Camera ni. Apa yang mek pakai semua haruslah confident WOhoooo!!!!!
 even my baby Jacob pun suka dengan permukaan dia yang sangat ekslusif dan mudah pegang.
Kebiasaanya permukaan untuk camera compact mini macam ni seharusnya memainkan peranan sebab kalau korang nak tahu ianya kecil dan mudah untuk dibawa kesana dan kemari. Tambahan pula dengan saiznya yang kecil tu membuatkan kita asyik nak berselfie dan snap gambar. Itu sebab nya untuk elak lucut dari genggaman. Haha hebat tak #philosophy mek ni.

Memang Confident bersama Samsung NX Mini Camera:
bab kalau nak matching-kan baju at least satu warna tu kena ada yang sama tak kiralah dari segi warna atau corak kain tersebut. Bagi mek yang penting ada nampak sedikit keseragaman. So takdelah nampak sangat awkward style disitu ^_^
 ahaks, memang sesuai untuk mek yang sukakan jenis santai ^_^
normally mek akan dress macam ni kalau cuaca diluar sana tu sangat panas, 
mek suka pakai jenis yang Sempoi & Go.
 Selain dari itu juga mek memang confident matching-kan dengan color yang agak bright. 
Tapi kebiasaanya tak boleh lebih dari 3 ye. Sebab akan nampak seperti sangat "Sesuatu" disitu. Maksudnya Hazab lah uols haha.

Mek sangat suka dengan warna Pastel Samsung NX Mini Camera ni sebab warna nya yang sangat lembut dan membolehkan mek berani untuk tampil padankan dengan warna lain huhu.

OOTD:
Wahhhhh suka sangat dengan Samsung NX Mini Camera ni ^_^
Kalau korang yang tengah mencari Mini Camera yang boleh berselfie, OOTD, dan juga menggunakan #monopod. Mek cadangkan Samsung NX Mini Camera ini adalah yang paling sesuai untuk kesemua diatas ^_^

Check lagi banyak disini tentang details Samsung NX Mini Camera:
Price: RM1,399 *tapi mek rasa sekarang dah ada promotion kot ^_^ Wohoooooooooooooo


Food Review: The Apartment menyediakan Nasi Hujan Panas. Juadah berbuka puasa 2014



Hi Uols,

alamak sudah begitu lama mek tidak menggemukkan diri dengan food review yang sangat menarik, pastinya dari kiflimally.com
mek bakal memberikan warna makanan yang sangat menarik perhatian uols semua, bukan saja cantik pada hiasan malah juga pada warnanya ^_^

The Apartment: sudah pasti korang semua kenal akan nama restoran ini kan? mek walaupun tak pernah jejak kan kaki untuk bersantai di restoran ni tapi mek tahu akan kewujudan restoran ni, dan yang bestnya mek dapat merasa masakan ekslusif dari The Apartment.

ada lebih kurang 30 mene/juadah istimewa yang dibawa khas kepada korang semua. Kepada pembaca blog kifli mally jangan segan silu untuk merasa makanan di The Apartment ni ok.

Asyik berleter je, confirm semua dah tak tahan nak tengok gambar makanan ni semu akan? Harap bersabar yer.
Nasi Hujan Panas.
Tidak ketinggalan dessert yang menyelerakan.

Sempena dengan Ramadhan ni, The Apartment tidak lupa untuk mengetengahkan ciri-ciri melayu.
Diselangseli kan dengan sedikit western.

Korang boleh tahu dengan lebih lanjut tentang menu dan promosi berbuka puasa di The Apartment Facebook Page / atau korang boleh hubungi The Apartment Curve 03-77278330 untuk sebarang pertanyaan berkenaan dengan Ramadhan Promotion ni.

Operation Hour: 6pm-9pm (sepanjang bulan puasa)
Harga:
The Curve - RM59.80
Klcc - RM79.90



Selamat Hari Bapa, buat Ayahanda tersayang En Mally

 
 Hi Uols,

Hari Ibu pun sudah, Hari ayah pun sudah. ^_^
Ahad baru ni 15th June 2014, mek n adik yang lain kena celebrate hari bapa! sekecil mana pun peringatan yang kita sambut sudah cukup bermakna buat orang yang tersayang.
Kalau jauh kita dekatkan, mana yang dekat kita eratkan #TakBegitu?
Seperti biasa mek dan keluarga lain makan malam di Restoran Cina Muslim sama seperti Hari IBu yang lepas. Restoran ni bertempat di Kajang sajo.
 
 
Bukan main ye En Mally ni, bersungguh benar dia bercandid nak potong kek tu. Orang nak tolong potongkan dia tak nak, gigih nak potong untuk anak2 dia ^_^ #sweetDad
Bukan hadiah yang mereka inginkan, apa yang mereka inginkan adalah perhatian dah kasih sayang dari kita sebagai anak mereka. ^_^ itu sudah lebih dari mencukupi. Mak ayah kita tak ingin pun uols nak terima hadiah yang mahal dan vogue. Apa yang mereka ingin kan adalah kita sekeluarga sihat dan bahagia. Itu je yang mereka selalu doakan
Mr and Mrs Mally.
Dear Dad, 
Through all these years, you won't stop to keep eye on us!
May Allah bless you dad. 

"Agak-agak tahun depan, sempat lagi tak kita sekeluarga seperti ini?"

tersentuh hati seorang anak mendengar ungkapan yang di ucapkan oleh seorang lelaki bergelar AYAH!!!!

Insyahallh kalau umur panjang, serta sihat tubuh badan! pasti kita akan berkumpul bersama2 lagi. #Gituuuu sambung gelak ketawa #mengilai ^_^