Camera Review: Mengembara bersama Samsung Camera NX Mini.


Hi Uols,

akhirnya dapat juga mek nak share dengan korang betapa  happynya mek bila dapat menggunakan camera hebat ni. Berbekalkan dengan saiznya yang kecil molek ni. Jangan kata yang kecik molek ni tak boleh nak hasil gambar yang cantik dan vassssssss!!!!
Camera ini di cipta khas bagi mereka yang gilakan Selfie seperti mek. 20.5 MegaPixel ko rasa tak cukup lagi ke untuk menampak kan diri korang secantik Rozita Che Wan. haha

Since mek suka berblog tentang fashion, tapi kali ni mek nak twist skit. Kita fokus pada Travel wohoooooo.
kalau korang nak tahu pada bulan yang lepas mek ada pergi ke Kota Kinabalu, lepas tu ada juga ke China dan Hong Kong. Nasib baik lah benda comel ni kecil je, so tak begitu susah untuk mek nak handle keluar kan dari beg snap dan direct transfer ke smartphone. SImple kan?
Sekitar Kota Kinabalu

semua pic ini adalah hasil dari NX Mini Samsung Camera ok.
tengok lah semua pic selfie mek bertambah mudah dengan adanya monopod dan sekali gus timer untuk NX Mini ni juga turut banyak membantu dengan camera dia yang boleh flip ke depan. OUhhhhh senang betul kerja mek nak ber-cam whore haha.
Sekitar Hong Kong

korang cuba bayangkan, banyak betul gambar yang mek snap bila berada di hong kong.
Kalau korang nak tahu ini baru single lens taw. Cuba korang bayangkan bila mek tukar lens kepada camera lens yang lebih canggih! haiyooooo. Memang bertambah gempak lah kan pic mek!
haha kalau korang nak baca tentang review camera yang super cool ni korang boleh proceed tengok entry kat bawah ni:a
bukan kah ini memang super double awesome ^_^
so kepada korang yang nak tahu lebih lanjut tentang camera ni sila klik pada link ini Samsung Malaysia. Mek dah ada satu, korang bila lagi? wohooooo
 

#TeamPanAsian: Perempuan bau ketiak

Hi Uols,

amboiiii dah lama tak jumpa kan? tak pernah rasa sebegini rupa, mana tak nya kalau dulu tak update blog rasa bagai nak gila, tapi skang ni kalau di biarkan blog tak update selama seminggu pun tak per, rasa tak mati pun, kalau zaman dulu2 kalau tak update blog seharian rasa nak tercabut nyawa. haha nampak tak begitu dalam kasihnya mek kat blog KIFLIMALLYDOTCOM ni.

Uols, hari tu kan mek seperti biasa menaiki train, dan time tu sedikit sesak ^_^
mek dengan mood yang berbunga-bunga semangat waja nak pergi ke office, tapi bila smpi je kat train tu, mek terhidu satu kakak ni bau ketiak! dan mek syak sesuatu confirm dia before ke kerja dia akan jogging dulu, tak pun dia jalan kak 10km untuk menapa ke train.

hurmmmm masalahnya kau tu perempuan dik non sinonim dengan wangi, jelita dan ayu, 
tapi kalau dah bau ketiak, bau busuk? haishhh itu dah kira berlawanan tahu tak? so dengan harapan lepas ni kepada wanita2 diluar sana yang confident dengan diri nya mengatakan yang kau tak perlukan deodorant, please at least secalit pun jadi lah. Jangan smpi orang lain jadi mangsa bau busuk uols ^_^

saksikan sketsa pendek dibawah ini hahahaha
Enjoy!!!!!!!!!!

Kifli hanya bersenam 1/2 jam sahaja.



Hi Uols,

kalau dulu routine harian mek adalah swimming kat bawah rumah, tapi since dah malas nak terjun dan jadi badak berendam mek lebih prefer buat senaman kat rumah, masalah nya lemak dan spare part tayar tu berkumpul kat perut, so menyebabkan perut mek buncit dan tak cantik bila pakai jeans ketat. Dah terasa seperti buah labu yang nak pakai skinny jeans. Hazab sial!!!

dah lama mek perhatikan video ni, hehe kira nya mamat ni ada tunjukkan beberapa step untuk senaman perut kita. Actually ada banyak lagi tapi yang ni je mek berkenan sebab mamat tu helok kan? alaaa taste lah tu hahaha.
 




nasib baik lah uols mek ada mat ni kat rumah, so senang sikit lah senaman mek tanpa sebarang gangguan, cuma gangguan tu kadang dari Kyuubi dan Jacob je ^_^ bila mek nak buat senaman, dekat situlah juga dia nak landing ^_^
ko tunggu yer mek tengah otw nak cantikkan perut, hahah mek lebih fokus pada perut je ^_^
sabar ye mek otwwwww!!! katanya, tu pun kalau tak hangat2 taik ayam hahahaha
tapi serius uols, mek hanya amik masa 1/2 jam untuk bersenam secara ringan, ingat kan tak berpeluh uols, menitik2 peluh kita wak gituuuu.

kepada korang yang lain jemput lah bersenam yer, seminggu sekali pun ok lah dari takde kan...maklumlah bila dah start keje ni, kita asyik duduk kat office je lepas tu balik rumah memang takde masa untuk berpeluh. So itu memang sangat tidak baik untuk kesihatan kan? 
Selamat Bersenam uolsssss

Result pemenang Uji Bakat: Drama bersiri #Seludup

 
Hi Uols,

korang masih ingat lagi tak mek ada mention kat entry yang lepas pasal Drama Bersiri: SELUDUP. Uji Bakat Seludup menang RM15,000. 

Wow siapa sangka rezeki ni dapat kat dua bakal pelakon di dalam Drama bersiri 13 episode SELUDUP!
pertama sekali mek nak ucapkan tahniah! sebab anda telah terpilih sebagai pemenang di dalam drama bersiri Seludup ni. 
Nur Afieqah binti Zulkarnain (20 tahun)
 Mohd Andika bin Abdul Halim (25 tahun)
Mohd Andika yang merupakan seorang pekerja restoran berkata “Saya amat berterima kasih kepada para juri yang telah memilih saya dan saya percaya saingan adalah sangat sengit. Peluang ini akan saya gunakan sepenuhnya untuk mencapai impian saya menjadikan bidang lakonan sebagai kerjaya”.


lepas ni tak sabar nak tengok mereka berlakon di dalam Seludup ni. Wow bukan main lagi bergandingan dengan Retis hebat seperti Pekin Ibrahim dan Tiz Zaqyah. Selain dari itu Jehan miskin pun turut tidak ketinggalan untuk bersama-sama berlakon di dalam Drama Bersiri Seludup ni uols.

Pelancaran hasil dari AstroMalaysia dan Mastermind Group Sdn. Bhd, drama bersiri ini very the banyak memberikan pengajaran kat kita semua tentang bahayanya seludup ini kepada masyarakat setempat. Kesan nya turut boleh di lihat dari segi kerugian sosio ekonimi negara.

Pada 25 Jun 2014 yang lepas, lebih 130 penyertaan melalui video yang dimuat turun di laman Facebook ‘Seludup’. Haiyoooo ko mampo ke tidak? begitu ramai yang ingin mencuba nasib tapi, rezeki berpihak kepada mereka berdua ni.

 percaya atau tidak, selain dari dapat berlakon mereka juga menang hadiah bernilai RM15,000 ^_^
kepada korang yang ingin mengetahui dengan lebih lanjut, sila layari link ini www.facebook.com/seludup   
 
 eh! korang dah follow instagram Seludup ker?
rugi ok, sebab korang boleh tengok perkembangan mereka hari demi hari kekdahnya hahahah

Pelancaran Media: Sesame Street Live - ELMO Makes Music

Hi Uols,

Siapa sini peminat dari zaman kanak-kanak #SESAMESTREET? 
sila jerit kuat-kuat! 

amboiiiii kemain korang semua yer! suka sangat dengan memory childhood ni. 
Sabtu yang lepas ni mek bersama dengan para blogger lain turut menghadirkan diri ke pelancaran media  Sesame Street Live - ELMO Makes Music. 

yessss mereka akan kini kembali beraksi pada 28 November 20014 hingga 3 Januari 2015. Pastinya korang semua kan teruja kan. So tidak berapa lama lagi korang semua boleh dapatkan tiket sekarang ni. Sebab nanti korang tak perlu lagi nak bersesak2 kan?
sampai je di lokasi pelancaran, mek disambut dengan happnya. Lepas tu siapa kita orang semua di bagi patung koleksi Elmo yang sangat super duper cute ni haha. Maaflah dia beri satu je so tak boleh nak pass kat korang semua ^_^

selain dari itu juga, sebahagian dari pelancaran di rasmikan oleh ucapan Mr Kevin Tann dan juga Mr Christopher J. Harper.

Apa yang lebih menariknya kali ni, pelbagai kelainan yang akan di terapkan di dalam persembahan tersebut. so mek bersama dengan para blogger lain tak sabar rasnaya nak join pada hari berlangsungnya Tayangan Musical ni.

Usai je dengan mendengar Ucapan dah tiba masanya untuk mereka memberi corak warna persembahan kepada para penonton. Yang lebih excited semestinya kanak-kanak ^_^
Semua yang datang kesitu bawa anak masing2 sebab nak tengok geng sesame street dengan lebih dekat katanya.
 
hahahahah comel kan dorang....
geram rasanya sebab nak rembat pula costume tu ^_^
Eh selain dari itu juga kan uols, mek dapat cabutan bertuah bila mek LIKE Page https://www.facebook.com/gentingrewardsmalaysia. Sebab kat page ni lah korang akan tengok update mereka tentang promotion Genting. Wohoooooooo
last but not least mek pun dapat juga berpeluk dengan mereka yang berbulu lebat serba tinggi lampai ni ^_^
kasar bulu dorang ni ek? habis kulit mek yang gebus ini tercalar hahah #feeling uols.

korang jangan lupa Show Live ini akang berlangsung di Genting International Showroom, Resort World Genting. Dalam masa yang sama pada 13 Aug ni dorang akan buat road show taw. Dan sebanyak 1,888 pemenang bertuah akan dapat tiket untuk saksikan musical ni.

kalau korang berkenan nak bawa anak korang untuk saksikan mereka lebih dekat lagi hehe
jangan lupa untuk log on ke www.rwgenting.com atau call 03-61011118. Harga tiket korang boleh dapatkan dari harga RM88 dan ke atas ^_^

Selamat menyaksikan mereka dan enjoy the show!!!
video

#TeamPanAsian: Burung Gagak Yang Attack!



Hi Uols,

seems hari ni semua macam busy je apa kata mek hiburkan korang dengan #TasyaGomez yang asyik dok busy menyampai yang di on date dengan seorang jantan. Di mana apparently jantan ni bukan taste Tasya. 

Meanwhile, pada masa yang sama #SamsiahSwift merupakan seorang good listener dan juga good scanner. Haha terkantoi pula pabila melibat bulu hidung tasya tengan berjuntai ko ghase? 

tak ke terkemut-kemut tasya dibuatnya akibat dari soalan maut samsiah hahaha
sesuai dengan muka kau tasya ^_^


#Pengajaran:jangan sesekali nak mencarut orang lain kalau diri sendiri tu ada banyak kekurangan. Jangan sampai kawan2 sediakan cermin untuk uols melihat wajah uols yang teramat 'cantik' itu ^_^

tapi biasalah sikap sesetengah masyarakat Malaysia khususnya sure tak boleh lari dari sikap carut mencarut ni kan? kadang mek pun ada juga mencarut orang di belakang, tapi bila kadang tersedar tu terus cepat2 menghindari. hahah gituuu mampu ke tidak? 

jangan lupa follow IG mek yer, @kiflimally

#TeamPanAsian: Hi, Nak berkenalan boleh?




Hi Uols,

Apa yang korang rasa bila melihat seseorang yang tiptop ber-sunglasses, kemudian beri hint kat korang nak ajar dinner dan date sebagainya ^_^
haruslah meroyan kan? choiiii kalau mek confirm dah koma seminggu! haha

Kekdahnya uols, mek selalu berpesan kat kawan2 mek, mek cakap lah jejants dan gegurl yang korang tengok tu tak semestinya tiptop hokay. Cuba dia try tanggalkan spek tu? baru lah time tu ko dapat menilai raut wajah seseorang.

kau dok puji yang jantan/betina tu umpama dewa sekali tanggalkan sunglasses umpama kera, haha
biasalah uols sometimes Mata kita memang tidak sepadan dengan raut wajah, itu sebab adanya sun glasses selain dari berfungsi elak dari mata terbakar rentung dek matahari, ianya juga berfungsi untuk kurang kan kehinaan pada raut wajah ^_^ tak begitu uols?

Vine Instagram mek ni takde langsung kena mengena dengan sesiapa pun! hokay?
kalau ada yang terasa minta maaf 10 jari mek susunkan. Ini hanyalah sekadar hiburan semata-mata

tapi apa pun pokok pangkalnya setiap orang mesti ada kelebihan dan kekurangan yang telah di tetapkan ^_^
so jangan feeling terlebih je nanti tak pasal-pasal kena kahak.

hahaha Follor lah IG mek kalau nak tengok vine selebinya bersama #TeamPanAsian

Tips: Gambar bermesej yang berguna



Hi Uols,

Nampak nya kali ni mek kembali seperti dulu kala, di mana setiap gambar ada tersirat sebalik nasihat dan tips yang berguna kepada semua para pembaca ^_^ 
sama ada korang nak aplikasi atau tidak itu terpulang kepada setiap individu ^_^
 jadi kalau kamu sendiri rasa ianya berguna, apa tunggu lagi jom ikut mek sharekan kepada semua para pembaca uols ^_^

Golongan Transgender dan Homoseksual Tidak akan kemana! #LGBT



Hi Uols,

dah lama tak update blog rasanya kan?
ok kali ni mek kembali dengan isu yang sedikit menyayat hati.
Mek sangat kasihan melihat kawan-kawan kita kat luar sana yang bergelut seharian, hari demi hari untuk teruskan hidup selepas diri nya dilabelkan sebagai seorang Homoseksual dan Transgender.

Maaf lelaki lembut bukan pilihan entry kali ni. Sebab lelaki lembut still lelaki yang cuma lembut sikap dan tutur bicaranya yang boleh membuatkan orang sekeliling gelak ketawa.

Lepas mek tengok video clip kat bawah ni mek rasa begitu simpati dengan gologngan macam ni, yesss mek tahu dia nak perkenalkan kat dunia dan kawasan sekitarnya dimana mereka juga ada hak sebagai manusia yang hidup dalam label LGBT! tapi sayang hidup dengan cara melacur di malam hari, mencari pelanggang di lorong2 gelap itu bukan caranya. 

No wonder lah ramai yang masih melabelkan golongan LGBT ini adalah golongan yang jijik dari dari seketul najis berat. Bagaimana pula dengan tanggapan orang di malaysia terhadap LGBT! 

"eeeewwww geli lah nak berkawan dengan orang macam ni"
"Nabi tak mengaku umat"
"wei ada lancau nak ada pepet"
"apa barang kau tu tak ori"

yesss ayat manusia memang sangat kejap dari segi tutur bicaranya, tapi pernah korang ingat yang korang lagi hina dari golongan seperti ini sebab setiap ayat yang korang "ludahkan" kepada mereka setiap itu lah golongan ini akan bercambah hari demi hari bagaikan cendawan yang tumbuh dengan segarnya. 

percaya atau tidak? orang yang paling banyak mengeji ini yang paling banyak melanggan pondan untuk sedut air korang kan? muka dasar pecah rumah ada hati nak menghina orang. Lepas tu dari siapa yang ko akan mintak institusi kewangan bila kau kesusahan, majoriti holongan LGBT ni juga yang korang akan tumapng simpati. Please jangan nak berdalih, mek kenal setiap perangai korang ni.

 itu bagi yang lelaki! bagi yang perempuan pula tak kurang lancangnya, selagi golongan ni tak kahak kau balik selagi tu kau show off kan? aku pernah tengok perempuan ni dengan bangganya dia menghina hakak vondan tu, sekali hakak vondan tu bagi terus diam perempuan tu dengan koyak rabak tudung dia. Apa kau lupa yang kudrat mereka juga seperti lelaki BODOH nye perempuan!

Percaya atau tidak terserah lah, tapi kamu sendiri tahu apa itu hukum karma? satu telunjuk yang kau lontarkan pada mereka 4 telunjuk lagi berpatah balik kat batang hidung korang sendiri.
bukan bermaksud mek menyokong golongan LGBT ni sebab mahu bagi mereka kebebasan untuk terus menular di dalam masyarakat kita ni. TIDAK mek bukan bermaksud sedemikian. Cuma kalau boleh please bantu mereka untuk tidak mengamalkan cara hidup yang tidak sihat. seperti melacur dan melanggan di lorong-lorong gelap. Sebab apa yang pasti di mata masyarakat perbuatan yang terjadi nya di tempat GELAP sudah memberi tanggapan yang buruk pada LGBT ni. GELAP sinonim dengan apa? kotor hina jijik maksiat dan selainnya.

tapi bukan semua yang jenis LGBT ni yang very the cup of tea tu memang dilahirkan sebagai seorang jalang yang mencari sesuap nasi dari hasil celah yang di kepak! Tidak kalau korang tengok banyak je golongan LGBT yang berjaya, ada je yang jadi model dan peragaan, industry media rata2 idea tu semua datang dari golongan LGBT ni, ko rasa ko boleh hidup tanpa hiburan ke kalau takde nya idea dari golongan2 sepert ini.

ada yang jadi mak andam dimana kerja itu mmg sinonim dengan mereka, ada yang jadi designer, manager dan wartawan. 

jadi ini nasihat mek sendiri kepada to all my sisters and brothers out there. 
apa yang terjadi sekali pun please korang tak boleh teruskan hidup dengan cara begitu melacur di tepi jalan dan sebagai nya. Cuba sesuatu yang boleh orang lain pandang korang sebagai manusia dan bukan nya kelawar hitam #haha

ok lah mek pun dah banyak sangat meluahkan perasaan ni, sampai kat sini je lah dulu apa yang mek nak carutkan, nanti ada masa mek sambung lagi ok ^_^

biasalah uols since dah kuat sangat beraksi kat Instagram ni terlalu asyik sangat sampai nak update blog pun malas. Nah follow IG kita taw, mana lah tahu korang rindu kan mek ke??

ok mek tutup cerita ni dengan akhir kata  

"Goloangan transgender dan Homoseksual tidak akan kemana - jika tiada siapa yang ingin mengubah dan membentuknya menjadi sesuatu yang berguna kepada masyarakat"

hahahhaha #okbai

OOTD Kifli Mally: Raya Biru 2014

Hi Uols,

amboiiii since dah lama tidak menghapdetkan diri pasal OOTD ni semua makin senyap je kan ^_^
hurm since raya ni takde sangat baju raya uols, ada pun semuanya jenis recycle saja. Maklumlah kita lebihkan kepada siapa yang lebih utama. Untuk diri sendiri just berkonsepkan sederhana sahaja uols.

Ok uols semua dah ready untuk muntah sekali lagi tengok pic mek yang banyak bertimbun ni hahaha.
haha macam mana, wah kalau uols dah dapat scroll sampai habis maksudnya uols semua memang jenis yang boleh survive ^_^ 

ok lah uols mek akan post lagi untuk baju melayu yang seterusnya ok.

so stay tuned.