alaaa baru feeling nak bertalkum bagai.



Hi Uols,

apaa!!!! betul ke hasil dari penyelidikan dan eksperimen yang di jalan di makmal mengatakan bedak talkum amat merbahaya kepada kesihatan khusunya budak-budak uols. 

haiyoooo kalau dah terlalu lama di amalkan siap boleh dapat cancer?
haiyoooo susah lag macam ni. Mek baru feeling2 nak pakai talkut time tidur atau pakai time keluar rumah sebagai touch up yang paling cepat dan ringkas.

tapi sekali mek fikirkan kembali korang perasan tak habuk talkum tersebut sekali di tepuk atau di hembus. mau penuh ruang udara untuk kita sedut kan? choiiiiii

jadi apa kata anda?


Agak agak dia meroyan tak aku jawab tag dia macam ni

Hi Uols,

amat kelakar disini yer, 1st of all mek di tag oleh budak ni >>> http://celotehbudakkechiq.blogspot.com
lepas tu aku tak baca apa pun terus main sodok je copy award dia ni. Entah boleh ke tidak tapi aku main cilok jer hahahah

dan sekarang ni aku main sodok je terus jawab soalan yang di tag hahahah 
5 perkara tentang diri anda? 
*maaf aku tak boleh nak fikir last minit hahah
*aku jenis seorang yang masih belajar untuk bertenang
*seorang yang suka buat vine
*feeling retis dan feeling fofular
*aku ada dua kucing
Anda ada simpanan wang masa hadapan ? 
rasanya takde lagi kot. tapi aku ni jenis boros ko rasa boleh ke ada duit simpanan, eh duit aku pandai la aku nak uruskan hahaha sedih dalam bank takde duit ^_^
Kenapa pentingnya simpanan wang?
hurm sebab duit simpanan tu dah sah2 nak pakai time emergency dan yang paling best untuk SHOPPING 
Apakah perancangan anda 5 tahun akan datang dengan menggunakan wang simpanan yg sedia ada? 
hurm maaf saya tak sure apa akan jadi 5 tahun akan datang. nanti kita jumpa balik dan discuss ok!
Blogger yg ada minati? 
aduh cliche tol soalan ni. siapa lagi KIFLI MALLY lah. dia je yang paling aku minat. adore gila kat budak jambu tu hahaha
Negara yg paling diminati utk bercuti? 
Hong Kong, China dan Thailand >> sebab negara ni je yang aku baru jejak tahun ni hahahaha
Impian yg dah tercapai? 
Bekerja dan bagi duit kat mak bapak!
Impian yg belum tercapai? 
Sembahyang 5 waktu tanpa miss satu waktu pun.
Sebab anda berblog? 
sebab jari aku jenis yang tak boleh nak duduk diam kalau nampak keyboard. sama seperti mulut aku yang tak boleh berhenti mengunyah bila ada makanan kat dalam mulut. >> ko faham tak apa yang aku cuba sampaikan?
Apa pendapat anda tentang blogger yg sekejap ada dan takde nak remove ke dia? 
eh ada ke terms untuk blogger yang ala2 chipsmore ni? hurm lebih kurang macam Instagram @kiflimally lah. kejap ada follow kejap unfollow sial lah manusia mcm ni kan
Kalau ada 1million apa yg ada akan lakukan?
 sedekahkan kepada orang2 lain >>> sumpah ini serius tak main2 ^_^


tadaaaaaaaaaaaaaaa siapa sangka begitu cepat aku settlekan tag ni kan...oklah jumpa di tag lain hahaha
maaf aku takde masa nak tag kat kawan2 yang lain sebab tag mentagging ni very the zaman 2009 hahahahhaa

Merayu pada Majalah GLAM Malaysia

Hi Uols,

ko ghaser? merayu? kifli mally merayu?
choiiii hello takde lah merayu sampai menjatuhkan maruah gituuuuuu....
mek merayu sebab kononya nak tanya lah si admin Glam Lelaki Malaysia ni. Macam mana nak dapatkan copy untuk Majalah Glam Lelaki cover September.

hurmmmm sedih lah uols kalau macam ni, so sekarang ni mek tengah tunggu apa lah si admin tu akan reply. Kalau dia tak reply juga harus lah aku gegarkan spam message ke dalam account mereka ^_^.
ko tak rasa mcam gampang tak bila mek sendiri hantar mesej yang berbunyi seperti di atas ^_^
mungkin kalau dia nak reply tu takde sampai nak meroyan kan....

doakan yang mek dapat cover majalah Glam Lelaki untuk cover September ok.

#TeamPanAsian: Halalkan makan minum aku

Hi Uols,

adakah anda semua pernah ada kawan seperti ini?
haiyoooooooooo makan selalu tidak berlapik, lebih senang nak faham makan yang tidak mementingkan kebersihan. Apa yang dia nampak yang boleh muat mulut dia semua dia kebas.

lebih lebih lagi kalau housemate atau kawan sekolej uols ada yang berperangai macam ni. Confident je nak makan makanan orang dengan harapan owner dah bagi dia light green untuk bersama sama melantak kan?

hahahah tapi kalau takde orang yang macam ni rasa hidup ni tak mencabar pula kan? seolah olah loser hidup keseorangan tiada teman untuk dibawah bergadoh hahaha

nak lagi video video gampang seperti ini korang follow lah mek di Instagram hokay @kiflimally 
wow the power of arang pada ubat gigi anda ^_^ haha Darlie All Shiny White Charcoal Clean http://my.shareddis.com/p/8x4dE

Hakak Sazzy the bag sangat tak cool

ehem ehem ni mek cilok dari hakak kita the vogue sazzy falak
Sahsa sorry to say the view point of those hand bag are so ugly ^_^
serius tak cantik mungkin mek nampak dari sudut yang berbeza dan bukan nya dari full view...

tak sabar nak tengok yang selebih nya ahaks!!!

Gelandangan lebih banyak memberi berbanding dengan si tuan haji bakhil

Hi Uols,

alaaaa dah menjadi lumrah kot untuk orang yang lebih miskin untuk memberi dan berkongsi lebih banyak berbanding dengan orang yang kaya, banyak tapi tak mampu untuk berkongsi walau sedikit.

so korang boleh menilai kat situ bagaimana respond dan mesej yang ingin disampai kan untuk membuka mata kat sesiapa yang melihat. Tapi masalahnya aku rasa cara dia approach kat public macam tu pun salah.


tapi kan dengan cara ko tiba2 datang meminta makanan ko rasa potensi untuk dapat makanan tu ada ke?
memang tidak lah non...ko dah sihat tubuh badan tapi tiba tiba muncul kat meja orang dengan meminta ^_^ ko rasa kalau aku pun mungkin akan berfikir banyak kali untuk menghulur..ditambah pula dengan rupa wajah yang sungguh helok menggoda gitu hahahah sial lah statement mek kali ni.

so sekarang ni entry ni untuk membela si penderma atau penerima confused kejap uols ^_^
arghhh tension lah kita pun dah naik confused dengan entry ni hahaha....

yang penting kalau ko rasa ko tu pemurah sangat sila lah menderma lebih sikit kepada mereka yang kedekut tu sila lah simpan harta korang tu nanti kalau dah mati boleh simpan dalam almari tanam siap2 kat tepi kubur uols sure nampak nice hahahahahah

Aku Bosan

hi uols,

hari ni sangat bosan lah, hari apa ni? hari AHAD haha serius aku sangat bosan tak taw nak buat apa, keluar pun takde arah tuju. Event semua aku reject. hurmmm apa nak jadi ni. kenapa lately ni aku suka terperap duduk kat rumah. 

walaupun aku rasa bosan aku prefer duduk kat rumah yang penting internet konektion. serius kalau takde aku boleh mati ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....

macam kalau kaki rokok tu sebatang rokok tu penting kan?
tapi bagi aku internet itu penting....yesss vital crucial semua lah. 

tanpa tenet aku MATIiiiiiiiiiiiiiiiii so sekarang ni aku banyak duduk depan laptop tak makan tak mandi. teruk kan rasa diri ni loser sangat2 ^_^

Benci bila kereta dilanggar lagi.



Hi Uols,

iyer betul. haha benda ni memang dah lama berlaku uols. 
tapi still baru sekarang nak juga aku semadikan di dalam blog aku yang makin bersawang ni.

usually aku akan drive pergi kerja on off. ikut mood lah kan. Kalau bangun awal dan keluar rumah awal aku akan park kat train kalau lambat baru aku akan drive ke office.
bila aku dah sampai kat train salak selatan tu, aku dah nak keluar dari kereta. then datang this satu kereta which i believed laju juga cara dia nak masuk parking tu ^_^
then time tu aku terasa seperti kereta aku tersagat.

kemudia aku pun turun sebab feeling2 nak ke bonet belakang nak amik barang. walhal nak pastikan kereta aku kena scratch ataupun tidak. sekali sampai je bonet belakang. Oh yessss memang kena sagat lagi uols.

dan ko rasa? harus ke kali ni mek meroyan sama seperti kereta mek kena sagat side mirror tu, jadi viral lah video tu sekejap. haha. Rasanya tak perlu kot sebab kereta ni pun sikit je calarnya
 kepada pemilik kereta ni, dia pun of course lah tercalar segala gak kan, 
pemilik dia adalah wanita. so bila deal dengan dia sangat lah professional. jangan terus nak gapai steering lock dan hayun. isk isk kiki aku tidak lah sekejam kau ^_^

lepas tu uols. kita orang pun buat agreement untuk settlekan after kerja. hehe sebab time tu masing2 busy nak masuk office on time.

bila nak balik office tu. yessss she kept her promise. seperti biasa lah ah kong tempat aku mengadu nasib segala yang berkenaan dengan kereta ^_^. hanya ahkong je la yang tahu,

bila ahkong polish dan bersihkan lah kecil je rupanya scratch dia uols. but then still nampak lah 2 calar hitam kat tepi tu. kecik sajo uols. then bila aku nampak macam boleh kautim. aku pun bagi tahu lah kat owner tu takpelah benda ni boleh settle free of charge. no need to pay. gituuuu nampa tak mek mainkan peranan sebagai seorang yang gentle man. #katakau semua tu,
 cantik kan jalur yang dia buat tu. nanti nak suruh ahkong buatkan kat kereta kita. dia charge kita dalam RM80 saja uols. tapi sampai sekarang ni mek tak buat lagi hahaha.

ok lah moral of the story sentiasa berhati2 bawa kereta tu. sentiasa alert dengan keadaan sekeliling kita. 
peringatan ini juga saya apply kat diri sendiri.

ok till next time. daaaaaaaaaaaaa ^_^

 

mydeedskind di Teluk Kemang Port Dickson.



Hi Uols,

malam kemerdekaan yang lepas kan aku dengan kawan aku sorang ni si zuzu gigihkan diri ke PD sebab nak melihat keindahakan pantai katanya, lepas tu lagi confident nak tengok SUNRISE. ok biar aku repeat SUNRISE yerrrr. sekali tengok pantai teluk kemang PD tu terletak di ufuk BARAT. so apa yang ada ialah angin bayu pagi je di pantai tersebut haha.

bila dah frust tu aku dengan zuzu pun pergi lah mencari makanan ^_^
area petronas kat PD tu rasanya satu je petronas kat PD tu yang ada tapak pasar malam uols.
so aku pun decide untuk lepak dan makan disitu sebagai breakfast.
selepas siap order tu mak ai ada lah dalam 3 ekor kucing datang mencari makanan. Normally melayu kita dia memang tak akan layan hamba Allah yang kat bawah meja berkeliaran tu. sebab bagu mereka perut mereka je yang penting, perut kucing2 dibiarkan saja dalam kelaparan.
tadaaaaaaaaaaa nasib baik aku jenis yang bawa makanan kucing spare dalam bekas cenonet ni.
korang sendiri tengok betapa laparnya mereka. 
mereka tak kira walaupun pallet makanan tu sedikit keras tapi merea masih sanggup untuk ratah sehingga habis. aku respect niat mereka untuk terus untuk hidup di muka bumi ni sebagai hidupan yang bergelar KUCING #MEOW

lepas tu kan uols sesudah balik tu aku normally akan park tepi bahu jalan je sebab parking memang takde kat dalam rumah. Then aku nampak ada budak putih cokelat ni mengintai2. oh rupanya dia adalah kucing yang sama aku bagi dia seekor ikan sardin fresh yang aku baru beli dari jaya jusco haha.
ok lah kalau macam tu aku nak bagi dia nama si putakut hahaha putih yang penakut.
ini adalah cerita saya anda pula ada cerita kebaikan yang boleh dikongsi bersama ke?

Blogger hangout Bersama Manoah di iDarts Malaysia @ Sunway Giza

Hi Uols,

Minggu yang lepas lepas kan uols, mek pergi lepak bersama dengan blogger di iDarts sunway giza atas jemputan Manoah. Oh gosh ingat kan malam tu hanya kenal a few sekali tengok ramai gak muka yang familiar ^_^

Best kot bila dapat jumpa blogger ni semua dan hang out bersama mereka, dan yang penting kalau korang tengok kat iDarts Quad ni korang boleh main dart a.k.a Damak haha. serius best gila sebab dart kat sini tak sama seperti yang korang main dok balik kat papan dart korang kat rumah tu ^_^. Kat sini best sikit sebab excited dia tu lain macam sebab boleh fight dengan kawan2 yang lain haha.
 hahaha korang tengok lah hanya mampo snap gambar dari belakang to indicate balingan mek sangat tepat pada titik tengah. BULL lah sangat. At the 1st round tu mek kalah uols, tapi we moved into the second round and third round memang tak pernah puas hahaha.
hahahah kenapa kah posing mek seperti orang baru kena barai...
Dear Manoah, thank in million sebab sudi memberi kita orang peluang untuk berkolaborasi hehe. 
In next future hopes there's plenty job coming. woot woot!!!
 Long Live #Manoah.

kalau korang nak datang untuk merasa sendiri excited nya tempat ni sila usha page mereka.

 P/S: thanks dear Rawlins, sebab snap and share all these great picture. Kalau nak harap phone mek memang tak secantik camera uols lah haha.

#TeamPanAsian: Macam senang je nak beranak!

Hi Uols,

hehe kali ni mek nak cerita sikit dengan uols.
ehem-ehem dah lah akt IG tu caption panjang berjela lepas tu di tambah pula dengan caption kat sini kan?
haha

since korang yang tak tahu lagi tu, kawan mek Norlaila ni dah delivery, apa yang membuatkan mek buat video ni nak tribute kat dia, sebab mek rasa dia delivery baby tu sangat mudah dan segalanya dipermudahkan ^_^ 
tak smpi berapa minit kemudian dah siap post gambar anak dia yang comel tu haha. Meriah uols ^_^

kepada mereka yang dipermudahkan tu Alhamdulillah lah kan, tapi kepada mereka yang mengalami kesulitan tu banyak kan bersabar yer. Pasti tu semua ada hikmahnya ^_^


jangan lupa follow IG mek yang gila2 ni ok ^_^