Chocolate Party bersama fans Majalah Jelita @ Evelyn's Chocolate House

hi anak anak,

ok entry ni agak sedikit lambat sebab terlalu banyak yang perlu di update, so apa pun terima kasih kepada Majalah Jelita kerana sudi menerima kehadiran dari Team Gojes ni. Haha ko ghaser tak menangis semua wanita kat situ bila weols start beraksi.

Adalah kan daripada takde update langsung, hehe at least boleh simpan sebagai kenangan gitu.
kalau korang nak tengok antara game yang dorang sediakan, gigihkan diri uols semua untuk tengok video kat bawah ni haha. 



ko ghaser? tak ke muntah kita dibuatnya wak...batang lembut yang perlu di habiskan dengan masa terpantas haha


Sepanjang hidup aku berblog tidak pernah dapat banyakCPUV (Cost-per-unique-visit)



hi anak anak,

ok ini short info kepada korang semua yang bergelar blogger di bawah naungan Nuffnang.com.my
korang confirm dah tahu apa itu CPUV kan? kalau term old school orang panggil BE (Buffered Earnings) 
what's the big deal? 

ok lah benda ni amount yang mereka bayar kat korang memang tersangat sangat sangat samgat rendah berbanding dengan iklan lain yang terpampang kat blog korang. Sebab CPUV ni bergantung kepada klik yang korang dapat pada iklan korang. Bayangkan lah satu klik iklan akan hanya dapat RM0.10 sen 

sedih kan? tapi orang cakap lama lama nanti akan jadi bukit uols.
so korang tengok lah CPUV yang aku dapat ni. memang mencurah2 fresh beratus gitu.
 ok nampak macam meriah kan? tapi tak payah nak berharap sangat lah uols, ok contoh kalau kat status korang akan nampak "on going" bermaksud iklan tu still berjalan dengan kencangnya. Tapi bila status tu bertukar ke "accepted" ikaln tu dah tamat dan korang boleh tengok pada amount tu berapa hasil tangkapan korang berdasarkan click. Aku punya normaly tak sampai seringgit pun. Sedih tak?
 me is SAD!!! ok bye

Aiskrim Magnum Halal atau tidak? Jangan ajukan soalan bodoh!


hi anak anak,

bukan main lagi aku tengok ada satu blog ni penuh dengan komen yang cuba untuk condemn kan brand Walls Magnum. Ok istilah nya di sini korang sendiri yang malas nak search kat internet pasal status halal lepas tu menyalak kat comment bertanyakan soalan BODOH!

sentap kejap uols, sebab aku tak faham betul trend dan mentaliti orang malaysia ni, ok fine aku tahu korang yang over aku yang terlebih menyalak, kisahnya aku dah nak update entry pasal Magnum yang sedap ni, sekali aku try nak goole ya ampunsssss comment dari dorang ni semua memang boleh membunuh taw.

nok ko jangan sampai naikkan darah mak yer??? akak kepit kat diantara celah mak ni...

Ok fine, kalau bertanya dengan cara baik itu aku boleh terima. Tapi kalau dah start ber-argue mulah lah kebodohan sekor2 keluar.Kalau still malas memang tak boleh nak tolong lah, ko makan dengan was was better tak payah makan,

lepas ni apa saja benda yang berkati dengan coklat atau aiskrim ko was was, so better tak payah makan. Buang masa korang je dari meroyan tak tentu pasal...#Hover

9GAG carut Wakil Rakyat Malaysia. Ko ghaser?

hi anak anak,

yessss kita memang sedia maklum sekarang ni isu musibah rakyat di pantai timur sedang mengalam bencana alam, Banjir yang sangat teruk untuk kesekian lamanya. 

dan apa yang pasti ramai orang dari setiap negeri, persatuan dan agama turun padang untuk membantu apa yang perlu bagi meneruskan semangat mangsa banjir dari terus berjuang untuk HIDUP.
Isu nya sekarang ni uols, bukan saja semua media dah buat coverage pasal ahli politik negara yang tershor dengan seronok bercuti di luar negara. Ok fine itu aku tak amik port sangat sebab local media je pun. Tapi sekali dah masuk ke 9GAG ini memang tak boleh di ambil remeh temeh. Source: http://9gag.com/gag/aRg9mWq?ref=android

Bergetar dik non tangkung najis ahkak bila tengok status dari social paling letup di dunia 9GAG. Kannnnn haiyooooooo ko bayangkan hanya dengan sekali post berapa juta orang tengok new ni? Mana akak nak letak muka dik.....kat mana? cuba cakap? celah semak mana yang mek nak sembunyikan muka????
nyah balik lah nyah!!! mak tunggu uols ni. Kat port biasa!!

p/s: alaaaaaaaaaa uols kena faham, I dah beli ticket semua benda dah plan? nak cancel? Serius? You mean semua ker? Jangan macam ni uols, nanti i balik dari holiday, I akan turun padang ok!!!!

SEKIAN!!!!!

D'Kayangan Buffet Steamboat & Grill makan tiada sempadan. @ Seksyen 13, Shah Alam

hi anak anak,

kepada mereka yang duduk di area Shah Alam Seksyen 13, agak rugi juga lah kalau korang tak pernah datang ke Restoran ini untuk makan ala buffet sepuas hati. Aku dah try memang berbaloi lah uols, kalau siapa yang kebulur tu dan punya tong perut yang besar kat sini adalah yang terbaik korang patut datang dan rasa sendiri.
menu ala carte:

korang semua dah bersedia nak tengok apa di sebalik peti ni?
tengok gambar dibawah. Korang akan tengok betapa banyak sekali pilihan yang cukup 'tempting' mampu membuatkan segala cecair di badan anda terpercik basah bila melihat menu yang disediakan untuk Buffet.
semua jenis menu boleh dikatakan memang ada, dari hidupan darat dan laut barang mentah seperti bebola ikan dan cake ikan, hotdog dan sebagainya...amat puas hati uols. Serius tak tipu ^_^

Kambing Panggang Mengancam:
dari segi dessert pula aku paling suka dengan Ice Cream, memang kalau datang ke restoran jenis buffet ice cream adalah dessert kegemaran. Part paling best kat restoran D'KAYANGAN BUFFET STEAMBOAT & GRILL, ada satu signature dessert iaitu Ice Cream Pulut Hitam. Kalau korang nak tahu sila bertanya pada owner dan juga pekerja kat situ, mana nak ambil pulut hitam. Sebab ice cream memang terang2 dah nampak cuma pulut hitam tu kena tanya staff dia ok.

 maaf pic gambar pulut hitam itu takde sebab aku terlalu kusyuk makan hingga lupa nak snap pic. Berapa kali aku round top up ice cream? Hahah please jangan tanya, nanti korang kata aku ni gila hahaha...#BiarlahRahsia

Suasana Di Kala Malam Tiba:
serius tempat ini sangat pack dengan pengunjung yang tak putus2 datang yer. Ok nak bagi satu tips sebelum korang nak datang kat sini untuk makan, terutama family member yang sangat ramai macam 1 bus sekolah. Makanya korang kena reserve tempat itu ok.. Sila bagi tahu kat owner yang korang satu daerah nak datang jadi Owner akan menyiapkan tempat khas untuk korang semua ^__^

"Sizziling Grill + Stimboat + Kambing Panggang + Masakan Panas + Buah +Dessert + Air Sejuk + Teh Tarik. HargaDewasa : RM33nett sahaja Harga Kanak2 (5-12tahun) : RM17nett sahaja   

D'KAYANGAN BUFFET STEAMBOAT & GRILL Sri Acappella Servis Apartment Rest. D'Kayangan,Sri Acapella Servis Appartment. No. 1, JLN Lompat Tinggi 13/33m Seksyen 13, 40400 Shah Alam 

Facebook D'Kayangan Steamboat
Instagram D'Kayangan Steamboat

Jom Shopping di HiDY Store. Ada FUKUBUKURO pertama di Malaysia

Hi anak anak,

korang esok ada Sale besar besaran yang akan berlangsung kat HiDY Boutique store tahu?
Mereka akan buat satu MAJOR SALE yang akan start 25/12/214 - Berkonsepkan FUKUBUKURO.
Korang tengok dulu detail SALE ni kat bawah later I'll let you guys know what is FUKUBUKURO concept. 

Venue: HiDY boutique store at 46, Lorong Dataran Wangsa, Dataran Wangsa Melawati, Wangsa Melawati 53300

Time: 11am to 9pm
Apa itu FUKUBUKURO?
FUKUBUKURO tu adalah perkataan jepun, very the #Kawai uols. Bermaksud dalam rumi "beg yang bertuah" haaaaa gitu. Maksudnya waktu korang shopping sakan kat FUKUBUKURO ni korang confirm tak tahu apa yang di isi dalam beg shopping tu dengan harga yang berpatutan. Boleh kata murah giler lah dari harga sebenar. Harap uols boleh grab semuanya.
Apa yang perlu korang tahu tentang FUKUBUKURO?
1. Sale ini hanya terjadi sekali je seumur hidup haha which is Esok 25/12/2014
2. Hanya akan ada 110 Lucky Bag yang harga start dari RM50, RM80, RM100, RM150, dan RM200 (Trust me dalam tu memang berbaloi)
3.Sale Start buka kedai dari pukul 11am dan setiap 2 jam seorang saja yang di benarkan untuk beli satu Beg.
4. Dalam beg tu ada design HiDY Boutique atau Cipela Shoes atau kedua2nya sekali. Meriah ke tidak uols?
5. Pertukaran Barang? Maksudnya bila uols dah beli barang tu tapi tak muat saiz dan sebagainya?? apa lagi ini lah masanya untuk bertanya pada pungunjung lain untuk bertukar item. Ingat Sistem Barter ok. #SukaSamaSuka #RelaSamaRela haha ^___^

Terma dan syarat: Once purchased item tidak boleh dipulang kan ok. Harap semua sedia maklum

KIFLI MALLY Please goda I dengan lebih: 

hahaha calm down people. Di sale ni nanti korang yang dah familiar dengan HiDY Boutique dan juga Cipelas Shoes ni. Korang akan lilhat design "UNSEEN" dari mereka during the sale. Dah lah Unseen item lepas tu, siap ada 50% discount lagi hokayyyyy....Untuk KIFLI memang I grab Shoes CIPELA ok. 
Korang nak tengok Design dari HiDY Boutique dan juga CIPELA SHOES ni korang boleh ke link bawah ni ok:

Instagram:
HiDY Boutique: hidycollection 

CIPELA SHOES: cipelashoes


 Official Website:
HiDY Boutique: http://www.hidy.com.my/
CIPELA SHOES: http://cipelashoes.com/


 So anak anak semua, jumpa uols semua esok ok!!!!
Selamat Ber-FUKUBUKURO

Makan Perfector Crisp Snap Gambar dan Menang @ Fikcles

 hi anak anak, 

Betul apa yang aku cuba sampaikan tu adalah betul, Korang bukan saja dapat makan Chips yang super crunchy dan sedap. Malah korang boleh menang dengan berselfie dengan Perfecto Chips.

ok lah, tapi sebelum tu jom lah tengok di mana Perfecto melancarkan chip flavour mereka yang terbaik ni. Di mana? Semestinya di Fikcles Cafe TTDI. Korang boleh search mereka di Instagram. @fikcles. atau FB mereka: https://www.facebook.com/fikcles

Jom tengok apa aktiviti yang menarik di sediakan untuk kita orang semua. Selain dari hidangan yang best, pelancaran ni ada menyediakan Cabutan bertuah dan juga game, berimaginasi dan creative deco dengan menggunakan Perfecto Chips ni. Kalau aku cakap korang sure suka dengan flavour chips ni. Di antara 3 nya adalah natural sea salt, sour cream and chives, chilli and spice infusion.
 
excited kejap bila tengok ada MahaMahu, dan yang sebelah kanan tu salah seorang peminat #TeamPanAsian ^_^ comel sungguh akak sorang ni kan.
korang kenalkan ini lah dia girlfriend baru KM, hahaha comel tak? nama dia sofea. Ouhhh so sweet kan?

-------------------------------

kalau korang nak tahu kempen dari 13th Dec hingga 9th January korang boleh lawat mana2 outlet kat bawah ni untuk join IG Contest dari mereka.

Cara nak Join Contest:
1) Snap gambar uols tengah enjoy Perfecto Crips mana2 cafe di atas.
 2) Upload kat account IG korang dan hashtag #Perfectochips
3) Lucky Winners wins ^_^
 
Korang kalau makan perfecto crisps ni korang boleh customize sendiri garnishing korang. Kenapa perlu stick pada satu sedangkan korang boleh try semua. Wohoooo

Pastikan korang sentiasa update dari mereka  Fb: https://www.facebook.com/perfectosnacks / @PerfectoSnacks


----------------------------------------------

ok sekarang ni jom tengok game yang kita orang kena settlekan haha. Actually kita orang semua ni kena deco dengan menggunakan bahan yang telah di sediakan which is Perfector 3 Amazing Flavour.
 
 
 
 
 
 wohoooooo amacam? kreatif kan masing2. Well once you makan the chips uols semua terus jadi creative ahahah.




 ok sekian dulu dari weols semua ^_^
so kepada korang yang pergi ke cafe yang aku mention kat atas tu, please jangan lupa untuk snap selfie dan hashtag mereka ok .
 jemput minum uols ^_^