Jan 12, 2015

Dia jatuh ketepak!!! bunyi nya di dalam train.

hi anak anak,

hari ni hari isnin memang sangat blues. Setiap hari isnin memang sangat menyayat hati.
Bila aku dalam perjalanan balik di dalam train ada satu incident yang sangat mengejutkan semua penumpang uols.

Time tu macam biaslah kalau dah kat dalam train aku akan lebih fokus bergayut dan layan phone masing2.
Bila train bergerak je KETEPAK!!!! bunyi budak perempuan cina jatuh macam nangka busuk uols. Kepala dia landing ke lantai kereta api tu. Ko rasa? time tu kalau aku memang pengsan daaaa...

bila dia jatuh tu lebih kurang dalam 5 saat baru ada orang amik tindakan haha. Serius kesian gila aku rasa budak ni tahap pitam level 10 kot. Tu yang dia tak dapat nak tahan terus tumbangkan diri, 
kau mesti penat kan dik? ikut akak ni landing kan diri.

tapi walau macam mana pun aku tetap salute keprihatinan rakyat malaysia. Semua sangat baik dan memahami mereka yang di dalam kesusahan. Time tu aku just jadi pemerhati saja, sebab aku tahu ramai orang di sekeliling akan hulur bantuan gitu. 

aku nak record tapi tak sampai hati pula tengok muka budak tu dah sayup2...
korang hari ni apa cerita? takde ke?


4 comments :

zulhilmitempoyak said...

Of. This is Malaysian. Heheheh...

Ada bau apa2 tak.

suezen said...

aduh kesian...x leh imagine ape perasaan dia waktu tu

Kisah Sukses said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini YUSUF ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI RUSLAN SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI RUSLAN SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI RUSLAN SALEH di 0812-43477455 Untuk yg di luar indon telefon di +62812-43477455, Atau KLIK DISINI 2D 3D 4D 5D 6D saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI RUSLAN SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI Ruslan adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam