Feb 16, 2015

Gomen memang suka curi tulang?

hi anak anak, 

hahahhaha rasa2 terbakar tak dengan statement tajuk blog kali ni?
gila ko tak terbakar, sedap mulut je orang nak point kan? abis tu kalau kerajaan ni semua main curi tulang je confirm dah lama ranap malaysia ni kalau nak di ikutkan haha.

actually semua tu hanya segelintir jer, sebab kita percaya kawan kawan aku takde lah sampai teruk macam ni sekali, tapi bab2 nak meniaga tu aku boleh consider lagi lah, sebab nak tambah sumber pendapatan gitu.

dulu kan mak2 kita selalu bilang, kalau mau kawin makesure orang tu orang gomen sebab gaji mereka banyak, apply loan senang, apa2 minta semua diluluskan dengan serta merta. 

tapi itu bukan seperti lawyer, cikgu dan penjawat tinggi awam. Kalau yang kerja sebagai kerani, admin biasa, pangkat rendah, dan seumpananya.!!! haish 

actually benda ni terpulang lah pada diri sendiri untuk menilai kerja kalian. Hanya segelintir jer yang berperangai suka curi tulang ni. Kalian kenal siapa diri kalian.... ^_^


3 comments :

Anonymous said...

morning KM,

okay setuju, segelintir lah macam ni. pengalaman sendiri masa nak kahwin dulu, ni kat mahkamah syariah kajang ( wali hakim) tulis kat situ bukak 8am (tak silap la, lama dah) pastu meman terpacak since 7.45am , pintu bukak je nak masuk. tepat 8am pintu bukak, nak masuk jap lagi akak tu, " eh awalnya makcik. dok dulu kat dalam tu, kitorang nak pergi makan kat depan tu kejap". mak masa tu dah blur =.='' I lagi lah. eeh aku datang naik bas lepas subuh sebab nak cepat ko suh tunggu lak. okay takpelah. kang matik lak tak makan =.='

Kifli Mally said...

@Anonymous hahahah boleh plk macam tu ek?
tapi takpelah as long korang tahu kerja yang perlu di selesaikan itu sudah lebih dari mencukupi sebab laksanakan tanggungjawab kita sebagai pekerja

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam