Gomen memang suka curi tulang?

hi anak anak, 

hahahhaha rasa2 terbakar tak dengan statement tajuk blog kali ni?
gila ko tak terbakar, sedap mulut je orang nak point kan? abis tu kalau kerajaan ni semua main curi tulang je confirm dah lama ranap malaysia ni kalau nak di ikutkan haha.

actually semua tu hanya segelintir jer, sebab kita percaya kawan kawan aku takde lah sampai teruk macam ni sekali, tapi bab2 nak meniaga tu aku boleh consider lagi lah, sebab nak tambah sumber pendapatan gitu.

dulu kan mak2 kita selalu bilang, kalau mau kawin makesure orang tu orang gomen sebab gaji mereka banyak, apply loan senang, apa2 minta semua diluluskan dengan serta merta. 

tapi itu bukan seperti lawyer, cikgu dan penjawat tinggi awam. Kalau yang kerja sebagai kerani, admin biasa, pangkat rendah, dan seumpananya.!!! haish 

actually benda ni terpulang lah pada diri sendiri untuk menilai kerja kalian. Hanya segelintir jer yang berperangai suka curi tulang ni. Kalian kenal siapa diri kalian.... ^_^


2 comments :

Anonymous said...

morning KM,

okay setuju, segelintir lah macam ni. pengalaman sendiri masa nak kahwin dulu, ni kat mahkamah syariah kajang ( wali hakim) tulis kat situ bukak 8am (tak silap la, lama dah) pastu meman terpacak since 7.45am , pintu bukak je nak masuk. tepat 8am pintu bukak, nak masuk jap lagi akak tu, " eh awalnya makcik. dok dulu kat dalam tu, kitorang nak pergi makan kat depan tu kejap". mak masa tu dah blur =.='' I lagi lah. eeh aku datang naik bas lepas subuh sebab nak cepat ko suh tunggu lak. okay takpelah. kang matik lak tak makan =.='

Kifli Mally said...

@Anonymous hahahah boleh plk macam tu ek?
tapi takpelah as long korang tahu kerja yang perlu di selesaikan itu sudah lebih dari mencukupi sebab laksanakan tanggungjawab kita sebagai pekerja