May 18, 2015

Selfie mr bean dan Miming bobo baru nak jadi ikutan budaya malaysia.

 hi anak anak,

siapa disini yang tak reti menge-pose depan selfie? siapa sini takde bakat untuk miming?
haha amatlah kelakar untuk aku nak ulas benda ni, sedangkan kita tahu benda ni dah lama dipraktik kan di negara luar dan bila sampai kat malaysia benda ni terus jadi hits no1 trend di dalam negara. 

kalau nak ikutkan selfie dulu memang selalu di praktikan oleh pelawak antarabangsa yang sengal dungu ni. Siapa lagi kalau bukan Mr Bean, kalau korang perasan kat dalam movie tu berselfie dimana benda tu seolah2 nampak seperti perbuatan bodoh dan memalukan diri, teruk sangat ke ber-selfie sampai takde kawan untuk minta tolong ambilkan gambar! itu persoalan dulu. Persoalan sekarang ni, orang ramai semakin cenderung ke arah selfie kerana eksperi raut wajah tu nampak lagi jelita berbanding dengan photo skema.
Eh tak cukup dengan trend selfie uols, mana korang nak campak ratu miming kita kalau bukan BOBO. confrim sebut je nama bobo orang ramai pasti akan teringat kisah si bobo yang patah riak ni miming duduk di atas kerusi sambil miming dan perform lagu SHAE - Sayang. Lepas tu si SHAE ni makin popular kat malaysia bukan sebab usaha dia, sebab kan oleh si BOBO ni yang viralkan lagu dia hahahaha....#LearnThat

paling ngeri bila si bobo ngeliat leher dia ke kiri dan ke kanan. mek tengok dah macam patah uols nye leher taw haha. Yang part paling best bila the whole nation of malaysia country bash si BOBO ni kan? kata kata kesat tak payah nak tapis lah nok! mak dah lali dengan kata-kata sedemikian. 

nak di jadikan cerita, gamaknya bila dah ada app Dubsmash ni, baru lah ramai manusia yang plastik tong sampah di luar sana teringin nak jejak langkah seperti BOBO, tu dia rupanya begitu ramai KLON bobo dan Cikgu Shida ni yer! semuanya berbakat besar di dalam MIMING Industri. Tak di nafikan mereka berdua yang start buat trend ni ok. Time tu lah korang nampak begitu ramai PONDAN PONDAN di luar sana yang ingin mencuba nasib haha termasuk lah mek sendiri gitu. Kalau setakat kahak hijau dan kata kesat masyarakat itu dah consider sebagai sarapan pagi je uols. hahaha Hati pondan dik! diperbuat dari logam tahan maki. Ko cakap lah apa sekali pun tak tinggal kesan sikit pun. Jadi orang yang dok mengata ni dah bosan terus ikut sama haplod video DubSmash kat internet. kannnn!!! hanjing uols
 kredit dua gambar di atas ni aku cilok dari blog Buasir Otak, blog puaka yang nak mencarut je keje nya haha. aku suka lah blog tu sebab info dia bukan semua tak boleh pakai ada juga satu dua gitu ^_^

2 comments :

suezen said...

kan.......trend biasalah tuuu

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam